Vrije tijd

VRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJDVRIJE TIJD

Studentengids Antwerpen

Bij studeren in Antwerpen komt natuurlijk nog veel meer kijken dan enkel het stukje studeren. Om je op weg te helpen in het vrijetijdsaanbod dat ‘t Stad biedt, heeft ons redactieteam de tofste adresjes om lekker te eten, (goedkoop) aan cultuur te doen, samen te sporten of een feestje te bouwen gebundeld in de Studentengids Antwerpen. De enige gids die je nodig hebt om je studententijd hier zo goed mogelijk te besteden!

Gooi die hopeloos gedateerde toeristenboekjes dus maar weg en spring binnen bij GATE15 om een felbegeerd exemplaar van dé Studentengids Antwerpen te bemachtigen.

LEES ALLES OVER DE STUDENTENGIDS ANTWERPEN

SPORT

Sporten is belangrijk om de hersenen fris en monter te houden. Wie veel studeert, moet regelmatig ontspannen. Dankzij de Sportsticker/ UAntwerpen Plus Pass of de sportkaart van Thomas More Antwerpen zet je een jaar lang super voordelig je lijf in gang én krijg je toegang tot een uitgebreid en gevarieerd sportaanbod.

Liever niet in sporten in groepsverband of op het unief? Check dan eens het sportaanbod van Stad Antwerpen, dat is ook zeker niet mis!

A-Kaart

Korting bij cultuurcentra, musea of winkels? Een gratis zwembeurt in een stedelijk zwembad? Met de gratis (!) A-kaart is het dichterbij dan je denkt, dus deze kaart mag absoluut niet ontbreken in de portefeuille van de Antwerpse student.

Telkens als je een A-kaartlocatie bezoekt, bijvoorbeeld een cultuurcentrum of de bib, haal je jouw A-kaart langs de A-kaartzuil en spaar je punten! Bij elke 10 gespaarde punten krijg je talloze kortingen en (tijdelijke) voordelen. YES!

LEES A-ALLES OVER DE A-KAART.

StuDay

Op de laatste donderdag van september palmen we Spoor Oost in, een stoere industriële site with a touch of green, en trappen we het academiejaar af met een bang! Dan is het namelijk tijd voor het grootste en tofste studentenfeest van het jaar: StuDay.

Op StuDay kun je chillen met een fris pintje op de zoete deunen van een geniale dj op de achtergrond, met je kotgenoten inspiratie opdoen voor jullie eerste kotfeest, een nieuw lief scoren, flaneren over de foodmarket en nog veel meer. Het is er eentje dat je absoluut niet mag missen.

STUYAY! TELL ME MORE!

VEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGEN

Een sportsticker (18 – 25 euro) is beschikbaar voor studenten en personeel van Karel de Grote Hogeschool, Hogere Zeevaartschool, Instituut voor Tropische Geneeskunde en KU Leuven Antwerpen. Een UAntwerpen Pluss Pass (25 euro) is beschikbaar voor studenten, personeel en alumni van UAntwerpen, studenten en personeel van Linguapolis, Antwerp Management School en Artesis Plantijn Hogeschool. De Sportsticker/-UAntwerpen Plus Pass kun je gedeeltelijk of volledig terugvorderen bij de meeste Vlaamse ziekenfondsen. Start de registratie voor een Sportsticker/ UAntwerpen Plus Pass hier. Thomas More studenten kunnen een sportkaart voor 20 euro aanschaffen, waarmee je een heel jaar lang in sportclubs en verenigingen in de buurt van je campus kunt sporten. Daarnaast krijg je ook voordelen op andere sportieve of culturele activiteiten.

De A-kaart kun je krijgen in de stedelijke A-kaartlocaties. In totaal gaat het om meer dan 70 locaties waar je de kaart ook kunt gebruiken. Alle locaties van de A-kaart.

Er valt elke week wel iets te beleven in Antwerpen. ‘t Stad bruist van de evenementen! Meer informatie over terugkerende evenementen, zoals het culturele evenement Calamartes of het sportevenement Antwerp 10 Miles, vind je terug in de studentengids van GATE15. Meer over allerlei andere evenementen vind je op verschillende websites, zoals This is Antwerp of de kalender van UIT in Antwerpen.

Ons team tipt!

“Afgestudeerd, maar wil je nog wel genieten van het cheap ass sportaanbod van de UAntwerpen Plus Pass? Goed nieuws, want óók alumni van de UA, AP en AMS kunnen er nog een aanschaffen! Yes, zweten on a budget!”

Kelly

Heb je het antwoord op je vraag niet kunnen vinden? Stuur onze onthaalmedewerkers een mailtje of spring even binnen bij GATE15.

Daar staat het onthaalteam elke werkdag van 9u tot 17u voor je klaar.

Daarnaast zijn Malu en Sarah van ons vaste team gespecialiseerd in alles wat met cultuur en evenementen te maken heeft.

Malu
Sarah
Jytte
Orin