Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Waar zijn deze drie pas afgestudeerde kunstenaars trots op?

Afstuderen is altijd spannend. Het betekent het einde van een tijdperk en ook het begin van iets nieuws. Voor deze 27 net afgestudeerde kunstenaars van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Sint Lucas is dit ook het moment om hun werk aan de wereld te tonen. Het Zuiderpershuis is tussen 19 oktober en 4 november hun universum tijdens de expositie COOK IT, BOIL IT, BAKE IT or FORGET IT! GATE15 trok erop uit om te weten wat kunst maken voor hen betekent en waar ze het meest trots op zijn.

© GATE15/Juul Wolters

Leendert Van Accoleyen (27), Koninklijke Academie voor Schone Kunsten

Leendert is een kunstenaar van natuurbewuste aard. “Ik vraag mijzelf af hoe ik kan leven met respect voor de natuur, ruimte en elkaar en denk na over wat voor impact we hebben”. Hij vindt het interessant als mensen ook anders gaan kijken naar de ruimte door zijn werk. “Nadat ik hier voor deze expositie had opgebouwd, zei een van de Zuiderpershuismedewerkers dat het net leek of mijn sculptuur hier altijd al had gehangen. Dat is mooi om te horen, ik ben er dan trots op dat ik daarin mijzelf kan zijn en kan doen wat ik wil.”

© GATE15/Juul Wolters

Pierre Coric (24), Sint Lucas

Pierre is het type kunstenaar die het liefst alles zelf maakt. ‘Het leukste vind ik dat je jezelf tijdens je maakproces allerlei nieuwe skills aanleert, waarvan je nog helemaal niet van wist dat je het zou kunnen. Je leert van het denken en het doen en door het doen ga je weer nadenken en zo ontstaan de meest toffe dingen.’ Hij werkt veel met technologie en materialen die hij overal en nergens vandaan haalt. ‘Mensen denken vaak niet na wat er achter hun technologie schuilt, maar wanneer je het zelf doet, ontdek je weer van alles. Dat geeft nieuwe impulsen en kunnen we onszelf ook bevragen waar we mee bezig zijn.’

© GATE15/Juul Wolters

Michela Dal Brollo (27), Sint Lucas

Ook Michela vindt impulsen in haar werk belangrijk. Ze houdt zich graag bezig met het feit dat er continu verandering plaats vindt en alles transformeert. “Ik ben eigenlijk gewoon nooit tevreden en dat is mijn drijfveer om altijd bezig te blijven. Ik vind het belangrijk om dingen te onderzoeken en altijd te blijven leren.”

Expositie bezoeken?

COOK IT, BOIL IT, BAKE IT or FORGET IT!

Vernissage | vrijdag 19 oktober | 19u tot 01u

De tentoonstelling loopt van 20 oktober tot en met 4 november.

Toegang is gratis

Zuiderpershuis - ingang Leuvenstraat 2, 2000 Antwerpen