Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

https://www.gate15.be/nl/home

TAKEOFFANTWERP is terug open for business!

De nieuwe TAKEOFFANTWERP is open for business! Naast een gezellige plek voor een hapje en drankje, is er ook heel wat bedrijvigheid. Wij horen curator Mathias Mallentjer uit over wat we kunnen verwachten. 

 

Je bent curator van TAKOFFANTWERP: wat is dat precies?

TAKEOFFANTWERP is een samenwerking tussen de Universiteit Antwerpen, Karel de Grote Hogeschool, Artesis Plantijn Hogeschool, Hogere Zeevaartschool, stad Antwerpen, studenten en nog meer partners rond student-ondernemerschap. Toen dit platform ontstond, was er nood aan een coördinator. Dus ik ben de projectmanager en een inspirator voor TAKEOFFANTWERP.

Hoe ben je aan die taak gekomen?

Na mijn studies Sociaal-Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen startte ik mijn creatief bureau op. En zo ben ik erin gerold eigenlijk: ik heb gepitched voor deze opdracht en heb de aanbesteding dus gewonnen. Ik doe dit project vanuit een passie omdat ik hier zelf heb gestudeerd en ben opgestart als ondernemer. Ik sta vanaf de start mee aan de wieg van een groot samenwerkingsproject tussen iedereen die iets kan betekenen voor een student-ondernemer.

Wat vind je de leukste kant aan deze job?

Je voelt constant passie en energie! Mensen bij TAKEOFFANTWERP zijn ondernemend, werken samen met ondernemers, voeden onderwijs met ondernemerszin, maken de stad tot een ondernemende omgeving. Je kan je wel voorstellen wat een energie dat geeft!

Welke activiteiten kunnen we in TAKEOFFANTWERP verwachten? Waar kijk je zelf het meest naar uit?

We plannen veel activiteiten en vooral: we bieden ook de ruimte aan student-ondernemers om zelf te organiseren! Als we zelf een activiteit plannen, willen we net datgene doen wat er nét nog niet is. We hebben net een inspirerende, succesvolle Entrepreneurial Kick Off achter de rug, om het academiejaar af te trappen, met alle Antwerpse jonge ondernemers en toekomstige ondernemers en onze partners. Nu kijk ik uit naar het eerste semester: er staat een vijftiental sessies op het programma voor student-ondernemers. In december brengen we bovendien alle student-ondernemers nog eens samen om te netwerken. In maart kijk ik al uit naar starterssessies voor diverse ondernemersprofielen. En ik wil toch ook al vooruitblikken op de afsluit van het academiejaar, de ‘round-up’ zoals wij dat noemen. We sluiten namelijk af op een speciale plek in Antwerpen, met alle student-ondernemers nog eens samen. En dan nog mijn favoriete activiteit: het organiseren van een hackathon rond healthcare, food of iets anders. Ook zeker onthouden: de stad Antwerpen is elke dinsdagvoormiddag aanwezig om studenten startersbegeleiding te geven: een aanrader!

Wat zijn je persoonlijke tips voor ondernemende studenten?

Ondernemerschap is niet enkel weggelegd voor een aantal mensen die een zaak willen opstarten. Veel ondernemers noemen zichzelf geen ondernemer volgens mij, maar zijn dat wel. Echte ondernemers zijn gewoon mensen met goesting, doorzettingsvermogen en een focus: competenties die je kunt ontwikkelen. En je kan die gebruiken voor een eigen zaak, maar ook als werknemer in een bedrijf.

Daarom: leer jezelf juist in te schatten, leer je sterktes en zwaktes, zoek andere mensen die je aanvullen en leer samenwerken. En mijn belangrijkste tip aan studenten die met een eigen project bezig zijn of eraan willen beginnen: kom langs bij TAKEOFFANTWERP, want we helpen je graag verder! Wedden dat je meteen een aantal stappen verder staat?

TAKEOFFANTWERP
op de site van GATE15
Kleine Kauwenberg 15, Antwerpen
www.takeoffantwerp.be
coworking & mogelijkheid tot zaalverhuur

Ook welkom in BarTAKEOFF, elke weekdag van 8 tot 18u.