Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

verkoeling STUDY360

Nieuws

Zo kom je het warme blokweekend door

Nu is ze echt begonnen, de zomer! Maar erg bevorderlijk is het niet voor je concentratievermogen, zeker niet tijdens het studeren. Zweet je je dit weekend kapot in de schaduw en doe je ’s nachts geen oog dicht? We geven je een aantal tips om wat extra verkoeling te vinden met deze zuiders hoge temperaturen.

De oldskool ventilator

Een gouwe ouwe. Een klassieker. Iedereen heeft er een in de kast staan en zo niet: shame (of beter gezegd: sweat) on you! De ventilator. Het is dan wel een energievreter, maar het is het resultaat dubbel en dwars waard. En mocht je wat verkoeling kunnen gebruiken tijdens het studeren? Er zijn tegenwoordig ventilators met een usb-aansluiting op de markt, zodat je zelfs in de bib of in het park onder stopcontact in de buurt een frisse wind door je haren kunt voelen.

Pro tip: leg een bak met ijsklontjes recht voor de ventilator. Zo blaast de ventilator de koude lucht jouw kant op en met een beetje geluk vang je ook een sprankeltje ijswater op.

Waaier

Het eeuwige dilemma: lekker een briesje voelen ter verkoeling of het juist nóg warmer krijgen, omdat je zo hysterisch aan het wapperen bent? Zelfs al is het maar een tijdelijke oplossing: het is gratis en effectief!

Waterspray

Praise the discounters! De afgelopen jaren zijn goedkopere alternatieven gekomen van de peperdure Evian facial spray. Bon, 8 euro is toch een flinke hap uit je studentenbudget. Tel maar uit hoeveel pintjes je daarvan kunt drinken… Gelukkig kun je nu je slag slaan bij onder andere Action je slag slaan voor een fractie van de Evian-prijs.

Budget tip: een plantenspuit werkt ook prima!

Zwembad(je)

Houd je hoofd koel, maar houd je voeten koeler! Zet thuis een zwembadje op – al is het maar om te pootjebaden. Geen plek voor een zwembadje in je achtertuin of geen terras grenzend aan je kot? Trek er met je vrienden op uit naar een openluchtzwembad in de buurt. Eindigt de dag in een watergevecht? Dit is hét moment om iemand nat te gooien zonder dat diegene boos wordt, dus maak er gretig gebruik van. ;)  

Water, water en nog eens water

Het allerbelangrijkst is om met deze hitte goed gehydrateerd te blijven. Al het vocht dat je verliest moet aangevuld worden en nee, niet met alcohol! ;) Volgens de wetenschap zouden warme dranken onze lichaamstemperatuur juist laten dalen, maar als je niet moet denken aan een kop thee met 25+ graden: de ijsklontjes lagen toch al klaar voor in de home made cocktails en gin-tonics, maar wees verstandig en gooi ze (af en toe…) in een glaasje water.

Tot slot: geniet! …voor zolang het duurt. Voor je het weet breekt de herfst weer aan en zijn we weer met z’n allen aan het klagen dag het zo koud en guur is en we de warme dagen missen. Maar gelukkig rest ons nog een hopelijk lange en mooie zomer!