Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Nieuws

Zeg nee tegen de smartphone: 4 tips voor een digitale detox

Tijdens de blok is de smartphone een stoorzender die voortdurend aan je kostbare tijd knabbelt. Werp dat spel dus in de vuilnisbak!

Toegegeven, misschien is je smartphone weggooien een net iets te drastische maatregel om te digital detox’en. Zonde van het geld, je bent al die mooie foto's kwijt. Bovendien betekent een digitale ontwenningskuur niet dat je die handige zakcomputer volledig moet opbergen; er afstand van nemen is de boodschap. Hieronder volgen enkele tips die je helpen daaraan te beginnen.

1. Schakel tijdelijk over naar een oude Nokia
Dinosauriërs tegenover de blitse telefoons die we nu hebben, maar allesbehalve uitgestorven. In verscheidene elektronicawinkels in de stad vind je voor een habbekrats een Nokia waarmee het onmogelijk (of alleszins enorm lastig) is om op het internet te geraken. Van apps heeft dit onverwoestbaar stuk technologie nog nooit gehoord en nu je Angry Bird en consorten gewoon bent, is de kans klein dat je heel de namiddag aan het brakke Snake III zal spenderen. Na januari berg je de baksteen weer op, maar niet te ver, want eind mei zal hij weer je beste vriend worden.

2. Zoek een detox studybuddy
Net als bij sporten, stoppen met roken of de tango dansen is het gemakkelijker om smartphoneloos te studeren als je niet alleen bent. Spreek af met enkele vrienden dat jullie samen voor een bepaalde tijd het internet links laten liggen en enkel oog hebben voor jullie boeken. Sociale controle is alles!

3. Mama houdt een oogje in het zeil
Geen betere manier om je van je smartphone te ontdoen dan hem aan je moeder te geven. Ook wanneer je wanhopiger bent dan een dorstige marathonloper in de woestijn, zal je mama weerstaan en je de toegang tot de afleiding ontzeggen. Op haar kan je rekenen.

4. De STUDY360 detox donderdag
Vind je het niet zo'n leuk idee dat je moeder je telefoon op zak heeft en dus ook je berichtjes ziet verschijnen? Lever in januari op donderdag je gsm dan in op de STUDY360 locatie GATE15. Als je zes uur erin slaagt hem niet terug te vragen, krijg je een slow juice bij bar_TAKEOFF. Taal- en Letterkunde student Nikita is over de eerste detox donderdag alvast te spreken.

“De detox helpt echt. Normaal zit ik meteen op Instagram of Facebook wanneer het even moeilijk gaat met de leerstof, maar nu heb ik geen excuus om niet door te zetten”, vertelt ze. Al vier uur is ze zonder gsm op de STUDY360 locatie aan het studeren. “Deze middag ben ik zonder smartphone gaan eten en ik verveelde me redelijk snel, dus ik ben direct terug naar de STUDY360 plek gekomen om verder te doen”. Ze is ervan overtuigd dat ze de zes uur zal halen, maar ze mist haar telefoon wel. "Ik ben vooral nieuwsgierig naar wie me nodig heeft en wat er allemaal in de wereld gebeurt. Maar dat zal nog even moeten wachten (lacht)."

Durf je je gsm zolang niet af te geven? Daag jezelf dan uit met een mini-detox. In STUDY360 locaties GATE15, Rombit en Federale Verzekering vind je docking stations van GoJuce die je gsm opladen als je hem erop legt. De spelregels van deze mini-detox? Zolang je gsm op de docking station ligt, raak je hem niet aan. Wie slaagt erin zonder vals te spelen?