Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Antwerpen

Nieuws

Wat te doen op een koude dag in Antwerpen

De warme dagen zitten er helaas op en we moeten eraan geloven: het wordt herfst, en uiteindelijk zelfs winter. Maar niet getreurd, Antwerpen biedt genoeg leuks waar je niet voor hoeft te koukleumen!  

Deze koude dagen zijn de perfecte gelegenheid om alle plekjes waar je normaal gesproken altijd langs loopt, eens binnen te gaan. Je bent ongetwijfeld al eens op de Vrijdagmarkt geweest, maar ben je ook al binnen geweest in het Museum Plantin-Moretus? Hier vindt je ‘s werelds oudste drukpersen en een exemplaar van de Gutenberg-bijbel. Tip: ga gratis met je cultuurcheques!

Ben je een shopaholic, maar wil je niet onderkoeld raken onderweg naar de tofste winkels? Gelukkig voor jou heeft Antwerpen een ideale shoproute om de kou niet aan je hart te laten komen. Begin je avontuur op de Meir en verkort je tijd in de kou door zoveel mogelijk winkels binnen te gaan. Aansluitend vind je de Huidevetterstraat of de Wilde Zee, waar je verder kan winkelhoppen. Nog niet uitgeshopt? Niet ver van de Wilde Zee vind je de Kammenstraat met ontzettend veel hippe winkels om je een nieuwe look aan te meten én je lichaamstemperatuur wat op te krikken. Blijf jij liever binnen? Haal dan je hart op in de Stadsfeestzaal of de Grand Bazar waar je volledig bibber-proof kan shoppen! Wil je je shoppingdagje afsluiten met een drankje, maar word je niet maar niet warm van die chocomelk op een van de verwarmde terrasjes van de Melkmarkt? Probeer dan een cocktail in de Absinthbar. Wedden dat je het daar wel snel warm van krijgt? 

Als je voor je studie nog niet genoeg met je neus in de boeken zit, dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan de Boekenbeurs. Dit evenement vindt elk jaar plaats in de Antwerp Expo en trekt jaarlijks zo’n 150.000 bezoekers. Je kunt hier niet alleen je favoriete leesvoer aanschaffen, maar je kunt het zelfs laten signeren door de auteur of workshops en lezingen bijwonen.

Te koud om te sporten? Baantjes trekken is de uitkomst! Antwerpen heeft meerdere openbare zwembaden waar je tegen studententarief gebruik van kunt maken. In het zwembad is het altijd lekker warm, en anders krijg je het wel warm van een intensieve borst- of rugcrawl.

De donkere dagen zijn een goed moment om concert mee te pikken van het Antwerp Symphony Orchestra in de vernieuwde Koningin Elisabethzaal of een voorstelling mee te maken van het Opera Ballet van Vlaanderen. Niet zo’n muziekfanaat? Misschien draait er een film naar jouw smaak in De Roma of Cartoon’s Cinema.Tip: gebruik hiervoor je cultuurcheques!

Meer info over deze leuke adresjes of liever je eigen winterse route uitstippelen? Check dan zeker onze studentengids, die je nog steeds gratis en voor niets bij GATE15 mag komen ophalen. Weet je nog steeds niet waarnaartoe? Je bent meer dan welkom om te komen overwinteren bij GATE15. Studeren, lunchen in onze TAKEOFF of een feestje organiseren in onze Tarmac? Het kan allemaal én het is hier lekker warm!