Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Nieuws

Vier de Barok in Antwerpen

Naast ’t Stad wordt Antwerpen ook wel de barokke stad van de Lage Landen genoemd. Sinds 1 juni 2018 is daarom het culturele festival over de Barok in Antwerpen losgebroken. Een gedurfd en overdadig programma staat op de planning, waaronder ook toffe activiteiten voor studenten.

Zin om de barok mee te vieren in Antwerpen? Misschien is een van onderstaande events iets voor jou. Voor een volledig programma van het culturele festival kun je hier terecht.

Jongerenopera Les Indes Galantes

Tijdens deze Franse balletopera laten jonge zangers en instrumentalisten onder professionele begeleiding hun talenten zien. Door een korte maar intensieve repetitieperiode worden de deelnemers geïntroduceerd in de wereld van barokmuziek en muziektheater en klaargestoomd voor een geweldige voorstellingenreeks.

18/08: 20u

19/08: 15u

15 euro per persoon

Website

Naughty Kids

Punk en barok hebben op het eerste gezicht niks met elkaar gemeen, maar als je goed kijkt zie je het toch: hun directheid. Tijdens deze expo herbeleef je veertig jaar punk in foto’s, drukwerk, kunstwerken, kleren en andere levende getuigen.

Van 6/09 tot en met 22/09

Gratis

Website

Festival Royal

Een feest met beeld, woord, muziek, geur en kleur, smaak en vermaak vind je in bibliotheek Permeke en het De Coninckplein. Onder meer op het programma: een fototentoonstelling, literaire en muzikale barokke acts en een eetfestijn op zaterdagavond.

Van 31/8 tot en met 2/9

Tickets via www.permeke.org

Website

Articulate 2018

Hét festival waar podiumkunstenaars, muzikanten en beeldende kunstenaars van het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen in dialoog gaan met hun werk en work in progress. De jonge kunstenaars brengen barok niet alleen in de klassieke vorm, maar kneden en interpreteren muziek, theater, poëzie en beeldende kunst uit de baroktijd. De ideale gelegenheid om je medestudenten aan het werk te zien.

Van 6/9 tot en met 26/10

Tickets via Amuz

Website

Leave Us At Dawn

Zin in een feestje vol barokke overdaad? Leave Us At Dawn is een modern bal waar nachtraven en –nimfen in dresscode welkom zijn voor een bombastisch programma vol concerten en extravagante performances. Een feest voor alle zintuigen…

29/9: 19:30

16 euro per persoon (14 euro in de vooverkoop)

Website