Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Hoe overleef je de blok

Nieuws

HOE OVERLEEF JE DE BLOK

Ha, de blok. Je probeert je leerstof aan een halsbrekend tempo er door te drammen terwijl je wanhopig je sociaal leven probeert recht te houden en daarbovenop er nog alles aan doet om menig puist, zenuwinzinking en vitamine D-tekort (tevergeefs) te mijden. Niet simpel, toch? Daarom hebben wij dé beste tips verzameld om te zien dat jij de blok zonder kleerscheuren doorkomt.

1. Neem een pauze

Neem pauzes. Nee, echt! Niet enkel om je mentale gezondheid zo goed mogelijk op peil te houden, maar zelfs om je studieprestaties te verbeteren. Pauze nemen is goed voor het studeren? Yes sir! Je arme brein urenlang volproppen met statistische formules, marketingstrategieën of filosofische uitspraken doet het geen deugd.

Onderzoek toont aan dat je best om de 20 minuten je hersenen laat rusten, al is dat maar voor 10 seconden. Geen tijd voor veel pauzes? Blok dan een tijdje flink door en beloon je dan met een fijne pauze waarbij je eens iets helemaal anders doet. Onze tip? Check de vele ontspanningsmogelijkheden op onze STUDY360-locaties zoals badminton, darts, indoor minigolf, yoga ballen en een pingpongtafel. Met dank aan Decathlon!

​2. Ontsnap aan alle geluiden

Dé beste manier om de blok zonder een zenuwinzinking door te komen? Alle vervelende geluiden van je medestudenten uitsluiten door je favoriete studeermuziek te luisteren. Maar echt. Ja, studeren samen met medestudenten is misschien een gouden formule voor je studieresultaten, maar we begrijpen het heus wel dat soms je bloed na het zoveelste pen-geklik, luide zucht of onuitstaanbaar eet- of drinkgeluid wel een beetje begint te koken.

We snappen het, je bedoelt het niet slecht, maar van de stress word je gewoon een iéts minder verdraagzaam mens. Of misschien ben je net heel zen en studeer je pas maar de sterren van de hemel als je favoriete deunen weerklinken in je oren? Voor welke reden dan ook, op de meeste STUDY360-locaties vind je Sennheiser koptelefonen die je gratis kan uitlenen. Goodbye afleiding, hello focus!

3. Detox jezelf

De blok betekent telkens ook weer een confronterende strijd met je gsm. Ben ik echt zo verslaafd dat ik hem maar niet kan wegleggen of is het omdat ik afleiding wil? Wat het ook is, geen van beiden gaan je aan een herexamen-vrije augustus helpen ;). Daag jezelf (en je vrienden) daarom uit tot een detox. Wie het snelst terug naar zijn of haar gsm grijpt, moet de rest trakteren. Wie durft?

Studeer je op STUDY360-locaties Nokia, Aquafin, Federale Verzekeringen, PSA en GATE15? Dan kan je zelfs professioneel detoxen met de Juce oplaadstations en de Juce app waar je met de functie ‘Deep focus’ je gsm in ‘niet storen’-modus laat wegzakken. Jij wordt niet meer afgeleid door al je notificaties (lees: berichtjes van je mama) en de Juce app laat je achteraf ook zien hoe lang jij flink van je gsm bent gebleven. Goed om aan je mama te laten zien. Gaat ze fijn vinden.

 

Ziezo, nu zou je er weer tegen moeten kunnen. En als het toch nog iets misloopt: niets mis om even bij je ouders, grootouders, vrienden, buurvrouw of -man, buschauffeur, postbode, winkelbediende enzovoort even uit te huilen. Lucht ook op soms. Succes!