Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Nieuws

Hoe jouw klein kot groter laten lijken?

Helaas is niet iedere student gezegend met een balzaal van een kot. Toch kun je door een paar simpele aanpassingen jouw kleine (maar oh zo fijne) studentenkamertje een stuk groter laten lijken!

Wit is ook een kleur

Ten eerste is het slim om je muren (en als je durft ook je houten vloer) in een witte of een andere zeer lichte kleur te verven. Donkere muren absorberen licht, terwijl lichte muren het juist weerkaatsen waardoor een ruimte automatisch groter oogt. Score!

Praktisch is niet saai

Met een kleine ruimte zul je creatief met je meubels om moeten gaan. Heb je bijvoorbeeld geen plaats voor een tweepersoonsbed maar wil je toch echt graag diagonaal liggen ‘s nachts? Investeer dan in een slaapbank of koop (of bouw zelf!) een tweedehands hoogslaper. Niet alleen ligt dit prinsheerlijk, ook creëer je extra vierkante meters waarop je bijvoorbeeld een tafeltje kan plaatsen. Ideaal om aan te studeren, om rond te Kingsen of om romantisch te dineren met je date. Wil je nóg multifunctioneler gaan? Monteer het tafeltje aan de wand met twee scharnieren waardoor je hem na het eten kan inklappen en er zo je eigen dansvloer ontstaat.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand..

Spiegels zijn niet alleen zeer handig om 's ochtends voor de les je looks te checken, ze geven ook een extra dimensie aan een ruimte. Ze creëren optisch meer diepte, breedte en hoogte waardoor je kot een stuk groter lijkt. Bovendien reflecteren ze (dag)licht, wat ook bevorderlijk werkt voor sfeer en ruimtelijkheid. Wel kun je het beste kiezen voor een grote spiegel in plaats van veel kleintjes, dit zal juist een rommelig effect geven.

Light up!

Ideaal is een kot met veel ramen. Frisse lucht, zonlicht en een fijn uitzicht maken dat je kamer direct opener en groter oogt. Hang ook het liefst geen zware of donkere gordijnen op; dit werkt benauwend voor een ruimte. Toch liever geen gluurders tijdens een verkleed sessie? Ga dan voor lichte rolgordijnen.

No worries als je niet beschikt over een raam-rijk kot; met artificieel licht is ook heel veel mogelijk. Zorg ervoor dat je op meerdere plekken in je kamer lampen hangt, hiermee creëer je diepte en openheid. Dus niet enkel dat peertje aan het plafond maar lekker veel verschillende lampen, formaten en tonen van licht. Vooral ook in al die donkere hoekjes; laat iedere centimeter die je hebt, zien!

Verstoppen maar

Vermijd zoveel mogelijk losse prulletjes en accessoires. Uiteraard is het leuk om jouw kot een unieke en persoonlijke touch te geven met wat mooie items, maar zorg ervoor dat zo veel mogelijk losse spullen uit het zicht zijn. Bewaar bijvoorbeeld je schoolspullen in gesloten bakken, hang je kleren in een kast en koop één mooie grote cactus in ruil voor die 30 kleintjes.

Nog vragen over op kot gaan? Check zeker www.studentkotweb.be.