Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Het Debat

Nieuws

Het Debat 2019

Wanpraktijk of overgangsritueel dat kadert in lange traditie? Over het waarom van dopen blijven de meningen verdeeld. Aansluitend op de laatste workshop van Kick-off 2019 gaan verschillende Antwerpse actoren openlijk met elkaar in debat.

Na een middagvullend Congres voor studentenclubs, organiseren we op 15 mei een uniek debat rond zin en onzin van dooprituelen. 'Uiting van machtsmisbruik en volgzaamheid of waardevol ritueel en een antidotum tegen individualisering?’.

Iedereen is welkom op het debat: voor- en tegenstanders van dopen, studenten en niet-studenten, leden van clubs en studenten die zich niet aansluiten bij een studentenclub. Het debat is een eerste aanzet tot een open gesprek over een maatschappelijk gevoelig thema.

Antwerpen kent al meer dan 10 jaar de traditie om samen met studentenvertegenwoordigers een open debat aan te gaan via het platform GATE15. Op de Kick-off voor Antwerpse presidia en studentenvertegenwoordigers wordt voor het eerst het debat opengetrokken naar een breed publiek.

Deelnemers aan Het debat:

Jinnih Beels, Antwerps schepen voor onderwijs;
Herman Van Goethem, rector van de Universiteit Antwerpen;
Steven De Foer, journalist van De Standaard, schreef een uitgebreid artikel over studentendopen in DS Magazine, was als student clublid en betrokken bij het doopritueel;
Michael Van Peel, stand-upcomedian, was als student clublid en betrokken bij het doopritueel;
Anthony Longo | Wietse Janssens | Tessa Verstraeten | Arne Cobben
vertegenwoordigers uit de Antwerpse studentenclubs en -raden

 

Het Debat

Het Debat 2019 gaat door op 15 mei van 19u tot 20u in het Zuiderpershuis, Antwerpen. Zet je nu al aanwezig op ons Facebookevent en scoor nu al je tickets voor dit unieke debat, want de plaatsen zijn beperkt. Tot dan!