Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

studentengids

Nieuws

GATE15 tipt: origineel & low-budget je kot inrichten

Heb je het perfecte kot gevonden en wil je dat nu met een studentenbudget inrichten? Hopelijk bezit je het talent voor het vinden van schatten tussen oude 'zooi' want wij heben wat tips voor je!

Schattenjacht op een Antwerpse rommelmarkt

Antwerpen heeft het hele jaar door een groot aanbod aan rommelmarkten waar je voor een klein bedrag mooie tweedehands meubeltjes kan scoren. Wel even goed speuren tussen alle rommel en je onderhandelings-skills inzetten, maar je vindt soms pareltjes! Openlucht rommelmarkten zijn er vooral in de zomermaanden, dus check altijd even de website voor daadwerkelijke openingsdagen en uren. 

Een van de bekendste organisaties die rommelmarkten organiseert in en rondom Antwerpen is Goegekregen. Hier vind je alles; van kleding tot meubels en van kunst tot cactussen. Je kan er niet alleen fijn rondslenteren en mooie tweedehands prullaria vinden, er hangt ook altijd een goede vibe door de aanwezige foodtrucks en muziek. De eerstvolgende rommelmarkt van Goegekregen: ‘Rommelmarkt langs de Singel’ op 9 september.

Andere terugkerende rommelmarkten zijn die op zaterdagen op het Sint-Jansplein, op vrijdagen op de Vrijdagmarkt en op donderdagen bij Luchtbal. www.uitinvlaanderen.be is altijd goed up to date met de maandelijkse rommelmarkten.

Wie kringt, die wint

Mocht je door de week ook tijd hebben om te meubelshoppen, bezoek dan één van de kringwinkels. In en rondom Antwerpen zijn er maar liefst acht te vinden. Geheid dat je hier je ‘nieuwe’ bureau, kast of perzisch tapijtje vindt!

Zoek koopjes in de Kloosterstraat

De Kloosterstraat zit vol leuke kleine boetiekjes waar oude (soms antieke!) meubels verkocht worden. Dit is wel vaak iets prijziger, maar tijdens solden kan je geluk hebben. De winkels zijn hier bovendien open op zondag.

Vanuit je (low-budget) sofa

Geen zin of tijd om op pad te gaan? Deze websites zijn ook zeer handig om voor een klein prijsje aan leuke meubels te komen. Again; wel goed zoeken ;).

Een welbekende is 2dehands.be. Handig aan deze website is dat je veel gerichter kan zoeken dan bijvoorbeeld op een rommelmarkt. Wel is er soms zo veel dat je door de bomen (bedden) het bos niet meer ziet.

Voor de mensen die echt goedkoop-goedkoop op kot willen, is er gratisafhalen. De naam zegt het uiteraard al; voor de spullen die je hierop vindt, hoef je niets te betalen! Heel eerlijk; je moet niet al te picky zijn, wil je je volledige inboedel van deze website halen. Echt chique spullen zijn schaars. 

Een plant is ook een soort meubelstuk, toch?! Daarom: plantenasiel Antwerpen ! Erg leuk en gratis! Hier worden planten op gezet die een nieuw ‘baasje’ nodig hebben. Je kan reageren op een plant die je graag wil hebben en dan wordt deze vervolgens verloot onder de gegadigden. 

 

Nog geen kot om je schatten een thuis te geven? Jouw ideale kot vind je via www.studentkotweb.be:
Meer tips en adresjes? Kom de Antwerpse studentengids gratis ophalen in GATE15.