Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

GATE15 sleurt u door de examens

Nieuws

GATE15 sleurt u door de examens: er presentabel uitzien

Met het einde van de examens in zicht zal jij binnenkort opnieuw uit je studeerhol moeten kruipen en je stilaan weer onder de mensen moeten begeven. Natuurlijk hebben die weken van kluizenaarschap hun tekenen achtergelaten: enorme wallen door het slaapgebrek, een acne-uitbraak wegens aanhoudende stress en een haardos die smeekt om een regelmatig douchepatroon. GATE15 deelt daarom vijf beste tips om opnieuw de buitenwereld te betreden.

1. Ga de strijd aan met je wallen en je donkere cirkels

Na weken van slapeloze nachten hebben je wallen en donkere cirkels weer tijdelijk kamp opgezet onder je ogen. Werk deze weg door extra kussens onder je hoofd te leggen terwijl je op je rug slaapt. Als je hoofd één van de laagste punten is, kan er vocht naar je ogen vloeien en zich daar ophopen. Ook zou het wonderen doen voor je donkere cirkels. Als dat niet helpt, kan je nog steeds je donkere cirkels verbergen door een laagje glitter aan te brengen onder je ogen voor een schitterende (letterlijk dan) Après Examen- look. Wie durft?

2. Acne? Ik dacht het niet, nee!

De stress van de examens kan soms zijn tekenen achterlaten op je tere velletje. Wat je best kan doen aan die acne-uitbraken tijdens de blok? Vooral er niet over proberen te stressen, wat je alleen nog maar meer puisten kan opleveren. Om te voorkomen dat je in deze vicieuze cirkel belandt, zijn hier wat tips en tricks om een einde te maken aan die vervelende puisten. Drink bijvoorbeeld voldoende water, wat niet enkel wonderen doet voor je huid, maar ook nog eens helpt bij je concentratie. Probeer daarnaast je “snaccidents” te beperken tot een minimum en verlaat ook af en toe je donkere kamer om de strijd aan te gaan met het daglicht. Het kan even pijn doen aan je ogen, maar je huid zal je dankbaar zijn. 

3. Zeg vaarwel aan rode ogen

Urenlang turen naar je computer, een allergie-uitbraak of een huilbui tijdens één van je talrijke zenuwinzinkingen deze examenperiode,… Het zijn maar een paar redenen waarom jij met rode en opgezwollen ogen te kampen hebt deze blokperiode. Werk ze weg door allereerst je gezicht met koud water te wassen. Maak je vingers daarna nat met ijskoud water en geef jezelf een kleine oogmassage. Begin aan de binnenkant van je ogen, druk met je vingers op je huid tot je aan de buitenkant van je ogen bent. Herhaal een aantal keer om het vocht dat zich onder je ogen heeft opgehoopt, weg te bonjouren. Zo zorg je ervoor dat je aan het einde van je examens opnieuw te onderscheiden bent van de lokale junkie. 

4. Schoonheid zonder schoonheidsslaapje

Dat je je schoonheid haalt uit een stevige portie nachtrust, blijkt geen fabeltje te zijn. Dat komt omdat in je slaap je huid alles uit de kast trekt om er de volgende ochtend weer stralend uit te zien, gaande van afvalstoffen uitscheiden tot het stresshormoon cortisol verminderen (dat in hoge aantallen kan zorgen voor acne). Geen tijd om bij te slapen? Drink dan zoveel mogelijk water, zet die noedels aan de kant, kies voor wat groenten en fruit en kijk tenslotte af en toe eens naar de lucht. Van alle kleuren prikkelt blauw namelijk een fotoreceptor in het oog dat melatonine (het anti-aging hormoon) produceert. Geen kat zal vermoeden dat jij al in weken geen goede nachtrust meer hebt genoten.  

5. Vettig haar, waar?

Wil jij na je laatste examens ook meteen gaan vieren, maar steekt je verwaarloosde haardos daar een stokje voor? Geen zorgen, met onze tips zie je er in no time weer herboren uit! De makkelijkste manier is natuurlijk even je hoofd onder de douche steken. Loop je voor je uitgaansplannen geen douche meer tegen het lijf? Diep dan een flesje parfum uit je zak op. Eén keer spuiten zal de vettige look doen verdwijnen. Niet alleen breekt het alcoholgehalte de olie in je haar af, maar het geeft je haar ook nog eens een lekkere geur. Geen parfum bij de hand? Ga dan op zoek naar wat papieren zakdoekjes en dep ze op het vettigste deel van je haar. Zo zorg jij ervoor dat je niet langer frieten kan bakken in je haardos en je ten volle kan genieten van het einde van dit vreselijk tijdperk.