Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

studentengids

Nieuws

Een dag op stap met de studentengids

Daar is 'ie weer: onze nieuwe studentengids. Dé gids voor de Antwerpse student, boordevol tips om goedkoop en leuk te eten, te drinken en uitstapjes te maken. Kortom: genoeg om een hele dag mee vol te plannen. En dat is precies wat wij hebben gedaan...

10:00u Begin je dag goed bij bar_TAKEOFF met een overheerlijk ontbijt. bar_TAKEOFF staat sinds 2017 bekend als de nieuwste toevoeging aan GATE15; een plek waar je op je gemak een tas koffie kunt drinken, een praatje kunt slaan en een hapje kunt eten. Moest je eigenlijk nog aan een paper werken? Geen probleem. Bij bar_TAKEOFF kun je rustig even doorwerken. 

11:30u Na het ontbijt is het tijd voor de culturele activiteit van de dag: het Rubenshuis. Het Rubenshuis is één van de bekendste musea van Antwerpen. En dit is niet heel gek, want naast het aanschouwen van de indrukwekkende kunstcollectie kun je hier ook genieten van een klein stukje groen in de prachtige tuin van het huis. Niet vergeten: in het Rubenshuis kun je je cultuurcheques gebruiken! 

13:30u Trek gekregen van al die cultuur? Neem dan eens een kijkje bij Kori in het hart van de Antwerpse studentenbuurt. Hier kun je terecht voor verschillende broodjes, soepen en slaatjes die op echte Boliviaanse wijze worden gemaakt. Niet alleen lekker, maar ook gezond; in veel gerechten wordt namelijk quinoa gebruikt. Een echte must try voor de Antwerpse student! Ook leuk: neem bij lekker weer je lunch mee voor een picknick op het Hof van Liere. 

15:00u Antwerpen staat bekend als dé modestad van België. En daar moet natuurlijk gebruik van worden gemaakt. Spendeer daarom de rest van je middag aan een ware shopping spree. Sla hierbij vooral de Kammenstraat niet over; een straat met allerlei winkels voor de echte hipster. Toch niet zo'n fan van kledingwinkels? Waag dan eens een bezoekje aan de Lijnwaadmarkt naast de kathedraal. Deze antiekmarkt vindt elke zaterdag plaats van 9:00u tot 17:00u en staat bekend om de gezellige sfeer en de brocante kraampjes. Zeker de moeite waard!  

19:00u Na een gezonde lunch, mag je best een burger eten als diner, toch? Wij vinden in ieder geval van wel! Ga hiervoor naar Paul's Boutique in de Nationalestraat, één van de beste hamburgerrestaurants van Antwerpen. Ook goed nieuws voor de non-vleeseters: bij Paul's Boutique kun je een vegetarische burger krijgen. 

22:00u Cocktail O'Clock! En waar kun je dan beter terecht dan De Vuile Was? Hoewel de naam van deze cocktailbar wellicht niet het meest smakelijk klinkt, zijn de cocktails dit zeker wel. Je kunt zowel binnen zitten als bij lekker weer buiten op het terras genieten van je Sex on the Beach of Mojito. Blijf echter niet te lang op je stoel zitten, want bij De Vuile Was geldt: hoe later, hoe drukker, hoe losser! Laat op de avond trekt menig bezoeker hier zijn dansschoenen aan om de heupen eens flink los te schudden. En laten ze hier nu precies een mooie dansvloer voor hebben...