Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Nieuws

De stille krachten achter StuDay

StuDay zou niet draaien zonder haar talloze medewerkers. Wij trokken de site rond en vonden Serge, Zara en Eyerus achter de toog en Valerie aan de security. We spraken ze vlak voor StuDay van start ging.

Eyerus
“Het is de eerste keer dat ik achter de toog sta om drank aan te reiken. Ik ben benieuwd wat het geven zal.” Eyerus zou samen met een vriendin op StuDay werken, maar door overmacht kan de vriendin er niet bij zijn. “Ik leer hier ongetwijfeld nieuwe mensen kennen. Het lijkt mij een toffe bende. De sfeer achter de toog zit alvast goed, ik ben benieuwd hoe sfeervol het straks voor de toog zal zijn.”

Eyerus drukt ons nog op het hart dat ze verantwoord met haar taak zal omspringen. “Flirten aan de toog is toegelaten, maar het mag me niet te veel van mijn werk houden (lacht).”

Serge & Zara
Serge en Zara delen niet alleen de lakens, maar ook het werk achter de toog. Of Serge jaloers zou worden wanneer iemand Zara komt versieren? "Dan pakt hij gewoon een pintje mee", lacht Zara. “Dat we dicht bij Faisal staan is een grote plus, al zullen we stevig aan de bak moeten wanneer iedereen om zijn drankje komt.”

Welke drankjes het meest over de toog zullen gaan? “Bier”, antwoordt Serge resoluut. “Bier is plezier”, valt Zara bij. “Vandaag mag dat hè, het is een feest voor studenten”.

Valerie
“Het leuke aan deze job is dat hij afwisselend is: nu check ik of mensen de backstage mogen betreden, straks hou ik de fietsen in de gaten en waarschijnlijk sta ik ook nog aan de inkom.” Valerie is benieuwd of er veel studenten een poging zullen ondernemen om in de backstage te geraken. “Maar sowieso is er ook security om me in dat geval bij te staan”, geeft ze vastberaden te kennen.

Om 19 uur vinden we Valerie terug aan de inkom. “De studenten waren heel braaf, ik heb niemand moeten tegenhouden. Of misschien hielden ze zich toevallig rustig op de plek waar ik was”, lacht ze. Ook aan de ingang is ze in haar nopjes. “Heel gezellig hoe de studenten hier toestromen.”