Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Calamartes

Nieuws

De mensen achter Calamartes 2017

Deze week organiseert Unifac op het Hof van Liere Calamartes, een cultuurfestival op maat van de student. In de spiegeltent worden doorheen de week verschillende activiteiten georganiseerd. Van een buurtfeest tot een sushiworkshop, van een comedy night tot een TD pensionné. Voor ieder wat wils! Maar wie zijn de gezichten achter deze cultuurweek?

Ignace - Hoofdverantwoordelijke

Calamartes

Ignace Vercauteren - 22 jaar - SEW

Wat is tot nu toe het moment dat je het meeste zal bijblijven van deze Calamartes-editie? Op verschillende vlakken zijn er een aantal momenten die mij zullen bijblijven. De openingsdag met de openingsstoet was de meest stresserende dag. We hadden toen ook hoog bezoek van minister Sven Gatz. Verder zorgde het goede weer de afgelopen week ervoor dat alles fantastisch verliep. Als laatste waren het buurtfeest en de TD Pensionné zalige activiteiten. De glimlach die je terugziet bij zowel de kinderen als de ouderen geven je een enorme voldoening.

Waarom is Calamartes de beste week van het jaar? De Calamartesweek is een zeer atypische week. Het is de enige week op het jaar waarbij alles van het studentenleven zich focust op cultuur. De weekplanning van de studentenclubs verandert van TD's en cantussen naar cultuur op elk vlak. Zowel de UA als Stad Antwerpen als de buurt staan hier volledig achter.

Beschrijf Calamartes in drie woorden: Diversiteit, cultureel, maatschappelijk engagement.

Emma - Hoofdverantwoordelijke

Calamartes

Emma Van Overtveldt - 22 - Taal- en letterkunde Engels - TFL

Wat is tot nu toe het moment dat je het meeste zal bijblijven van deze Calamartes-editieDat ik met mijn grootouders heb kunnen dansen op een studentenfestival (tijdens de TD Pensionné). Het gaf een enorm speciaal gevoel om aan een andere generatie te kunnen tonen wat ik heb verwezenlijkt. Het blijft een festival voor studenten, grotendeels georganiseerd door studentenclubs, dat lijkt op het eerste zicht niet iets waar je je grootouders mee naartoe zou nemen, maar door het unieke, grensoverschrijdende concept van het festival, was het wél gepast en juist heel fijn om te kunnen laten zien waar ik heel het jaar mee bezig ben geweest.

Als je zelf een activiteit moet organiseren, wat voor activiteit zou je dan kiezen? Zonder twijfel de openingsstoet en de openingsavond, iets wat wij nu ook al zelf hebben gedaan, is organisatorisch uitdagend op vlak van artiest-keuze en timing. Ik ben erg blij met het resultaat en de reacties van iedereen die erbij was, maar ik zou het ook direct opnieuw doen, want in mijn ogen is er altijd ruimte voor verbetering.

Waarom is Calamartes de beste week van het jaar? Calamartes brengt als project mensen samen. Het bevordert samenwerking tussen studenten en hun verenigingen, maar ook met de buurt en allerlei generaties. Verder is het dé week van het academiejaar waarin cultuur centraal staat binnen het studentenleven. We dagen de studentenverenigingen uit om één keer af te stappen van TD’s en cantussen, om hun leden te prikkelen voor een culturele activiteit.

Natasja - Redactieverantwoordelijke

Calamartes

Natasja Van Looveren - 22 jaar - Internationale Betrekkingen & Diplomatie

Als je zelf een activiteit zou organiseren, hoe zou deze er dan uitzien? Een underground feestje, de laatste avond voor de spiegeltent afgebroken wordt. Of een Middag TD zou ook heel leuk zijn, misschien een ideetje voor volgend jaar!

Wat is tot nu toe het moment dat je het meeste zal bijblijven van deze Calamartes-editie? De TD Pensionné! Het is leuk om te zien wat dit betekent voor al deze mensen. Ze kijken hier ook echt enorm naar uit.

Beschrijf Calamartes in drie woorden: Cultureel, toegankelijk, origineel.

Britt - Vrijwilliger

Calamartes

Britt Gillet - 19 jaar - Communicatiewetenschappen

Waarom heb je je geëngageerd voor Calamartes? Het leek me leuk om een weekje met cultuur bezig te zijn.

Wat is tot nu toe het moment dat je het meeste zal bijblijven van deze Calamartes-editie? De openingsdag! En vooral de optredens 's avonds. Iedereen deed leuk mee.

Beschrijf Calamartes in drie woorden: Creatief, anders, gezellig.

Rin - Vrijwilliger

Calamartes

Rin Verstraeten - 21 jaar - Communicatiewetenschappen

Als je zelf een activiteit zou organiseren, hoe zou deze er dan uitzien? Iets met muziek, want ik speel zelf ook gitaar! Zoiets als een Rockrally bijvoorbeeld, dat is heel leuk.

Waarom heb je je geëngageerd voor Calamartes? Het concept van Calamartes is heel leuk. Je hebt cultuur op alle vlakken. Verder is er hier ook een hele toffe werksfeer en vind ik Calamartes een topinitiatief!

Wat is tot nu toe het moment dat je het meeste zal bijblijven van deze Calamartes-editie? Vooral de leuke sfeer en dat je heel welkom bent. Het mooiste moment is gewoon het geheel van Calamartes.

Bekijk hier het volledige programma en de foto's van de voorbije week!