Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Koerwoud

Nieuws

De heerlijkste zomerplekjes van Antwerpen in één overzicht

Oh heerlijke zomer, daar ben je weer! Tijd voor het zoete niks doen, studentenjobs en... vakantie! Zelfs als je niet op vakantie gaat door het verplichte schrijven van een bachelor- of masterproef of omdat je nog moet blokken voor de tweede zit (geen zorgen, been there done that), is het genieten geblazen in Antwerpen. We hebben hier de fijnste plekjes voor je verzameld om een heerlijke zomer in Antwerpen te beleven!

Zomerse activiteiten

© Zomer van Antwerpen
Zomer van Antwerpen

Zomer van Antwerpen

De Zomer van Antwerpen is een bruisend festival vol met dans-, theater-, muziek- en circusvoorstellingen verspreid over de hele stad. Het doel is om iedereen tussen half juni en augustus kennis te laten maken met prachtige voorstellingen op bijzondere locaties. Het hart van het festival is De Zomerfabriek. Hier kan je wat lekkers drinken en eten of geniet je van poëzie, workshops en sport. Check hier meer info!

Zwemmen

Nood aan verkoeling op warme dagen? Neem een duik in de zwemvijver Boekenberg. Deze bijzondere zwemvijver wordt omringd door het prachtige groen van het Boekenbergpark (Unitaslaan). Liever niet in een zwemvijver zwemmen? Dan kan je ook baantjes gaan trekken in het openlucht zwembad De Molen aan het Sint-Annekestrand (Wandeldijk 40).

Parken

In park Rivierenhof kan je naast wandelen ook genieten van zomerse concerten. Een andere optie is het Nachtegalenpark. Kruis vanuit hier door naar het Middelheimmuseum, waar je in de beeldentuin gratis kan genieten van groen én kunst! Win-win, lijkt ons!

Zomerbars

© Kavka
Koerwoud

Koerwoud

Het coole jeugdcentrum Kavka opende sinds dit jaar haar eigen zomerbar, want daar zijn er nooit genoeg van toch? Pluspunt aan deze zomerbar? Hier is veel meer te doen dan enkel de mogelijkheid een drankje te drinken. Zo organiseert Koerwoud cinema-avonden in de openlucht (Cinema Koerwoud), kan je er terecht voor verrukkelijke vegetarische buffetten, interessante poëzieavonden of organiseer je er je eigen evenement! 

Adres: Oudaan 14

Bar Paniek

Voor een hippe locatie, een betoverende zonsondergang en een ongedwongen sfeer moet je zeker en vast bij Bar Paniek zijn. Bar Paniek noemt zich ‘een ontmoetingscentrum voor artistieke kruisbestuiving’, maar je kunt ook hier terecht voor een drankje en een hapje van een kleine, maar betaalbare kaart. Dus geen paniek in je vakantie, want hier begint het relaxen!

Adres: Kattendijkdok-Oostkaai 21b

Nood aan nóg meer zomerbars?

Check het vakantieparadijsje Bar Noord in de urban jungle van Park Spoor Noord (Viaduct Dam 1) of trek naar Sommar: een bar met zandstrand én flexwerkplekken (Rijnkaai 102).

IJsalons

© Gelato Factory
Gelato Factory

Gelato Factory

Op ’t Zuid scheppen ze in Gelato Factory overheerlijke, vers gemaakte bolletjes. Hier kan je kiezen tussen de klassieke smaken én twaalf wisselende, speciale smaken zoals Lavenda (lavendelbloemen met Antwerpse Honing). Let op! Het is wel soms aanschuiven ’s avonds bij mooi weer, maar dat is het helemaal waard. In de zomer is de Gelate Factory elke dag van 14:00-23:00 uur open. 

Adres: Verschansingsstraat 57

Gelateria Savini

Vegans opgelet! Aan het Dageraadplaats ligt dit schattige ijssalon waar je vers, Italiaans schepijs van de bovenste plank kunt halen. Hier scheppen ze met liefde je hoorntje of bakje vol met lekkers uit een authentieke vitrine. Het aanbod bestaat naast de vegan smaken uit specialiteiten en klassiekers.

Adres: Dageraadplaats 29A 

Meer ijssalons bezoeken?

Bezoek Cremerie Germaine voor authentieke smaken, een heerlijk terras en hip interieur op 't Eilandje (Nassaustraat 13) of check Crème de la Crème op de Oude Koornmarkt 1, waar de groene en gele luifels je lokken voor heerlijke ijsjes.