Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Adream in het Antwerpse Stadspark

Nieuws

De beste 'mooi weer'-adresjes in Antwerpen

De zomer van 2018 zal de geschiedenis ingaan als de warmste (zeg gerust heetste) in jaren Ons hoor je niet klagen! Wij zetten op een rijtje wat je nog gedaan móét hebben voordat de herfst begint.

Ice ice baby…


Ijsjes, we krijgen er maar geen genoeg van! Gelukkig is er genoeg afwisseling in Antwerpen. Probeer nieuwe ijssmaken bij Gelato Factory of Borgo Gelato of ga voor een iets gezonder alternatief: een froyo bij Moochie.

Als je op zondag erop uit trekt, check zeker even of de Markt van Morgen is neergestreken op ’t Zuid. Daar vind je kraampjes met kleding, accessoires, kunst en andere leuke hebbedingetjes. Mocht je ter plekke honger krijgen: bestel iets om te knabbelen bij een van de foodtrucks om je ergste honger te stillen. Geen Markt van Morgen? No worries: je kunt sowieso elke zondag terecht op de Vogelmarkt op het Theaterplein!

Als je trek hebt in een overheerlijke pasta, moet je bij Bavet zijn. Aan hun restaurant op het Eilandje grenst een groot terras waar je in het zonnetje van je avondmaal kunt genieten. En als je dan toch op het Eilandje bent, klim dan zeker naar het dakterras van het MAS om te zien hoe de zon de Schelde in zakt.

Zon, zee en… strand!


Jawel, ook Antwerpen heeft een strand. Linkeroever is omgetoverd tot een heus zandstrand waar je op een handdoekje kunt neerploffen om vervolgens te vertrekken met een mooie gebruinde teint. Aan de andere kant van de Schelde vind je trouwens ook het openluchtzwembad De Molen.

Ook bij Bocadero kun je volop zomersferen beleven. Nip van een frisse cocktail in een van hun strandstoelen en geniet van de zonsondergang aan de Scheldekaaien. Geen budget voor hippe gin-tonics? Er zijn genoeg parken waar je gratis kunt vertoeven met je eigen hapjes en drankjes. Bijvoorbeeld in Park Spoor Noord of in het Stadspark.

Cultuur in open lucht


Heb je het Middelheimmuseum al bezocht? Een museum dat niet mag ontbreken op je lijstje. Maar wist je dat ze in de zomer films vertonen in de open lucht? Bij slecht weer gaan de films door in het atelier, maar we hopen natuurlijk op een zomerse openluchtbioscoop. En ook het M HKA (Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen) heeft in de zomer een leuk extraatje, namelijk een zomerbar op het dakterras!
Tip: gebruik hiervoor je cultuurcheques!

Elk jaar heeft de Zomer van Antwerpen weer een boordevol programma voor ons samengesteld, zodat de Antwerpenaren zich niet hoeven te vervelen. Vaak zijn hun activiteiten zelfs gratis! Er is voor ieder wat wils, dus check hun website om te zien wat er bij jou in de buurt te doen is.

 

Deze tips werden geselecteerd uit de gloednieuwe Antwerpse Studentengids. Kom jouw gratis exemplaar ophalen in GATE15, Kleine Kauwenberg 15.