Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

feest

Nieuws

5 tips voor hét kotfeest van het jaar

Een studententijd zonder feestjes is als een café zonder bier. Daarom hebben wij alle mogelijke tips en tricks verzameld zodat jij een geslaagd (en legaal) feest kunt organiseren. It's gonna be legen...wait for it... dary!

1. Maak een goede playlist

Een geniaal feestje staat of valt met de muziek. Om te voorkomen dat je vrienden je gênante muzieksmaak te weten komen wanneer je gewoon je iTunes op shuffle zet, plan je best op voorhand welke plaatjes er te horen zullen zijn (en vooral: welke niet). Geen inspiratie? Spreek dan de inner 90’s kid in je vrienden aan en zoek een Spotify-playlist met 90’s hits. Niet muzikaal aangelegd? Dan komen je vrienden met DJ-ambities die je altijd om de oren slaan met hun mixtapes nu eindelijk van pas. Spreek een (vrienden)prijsje met hen af of voorzie hen van gratis drank tijdens het feest in ruil voor een avondje hun kunsten te tonen. Let’s dance!

2. Nodig al je kotgenoten uit

Weinig dingen zorgen voor meer strubbelingen tussen kotgenoten dan luide, impromptu kotfeestjes. Om ervoor te zorgen dat niets je knalfeest kan verpesten, hou je best wat rekening met je kotgenoten. Een tip is om ze niet enkel te waarschuwen voor het eventuele lawaai, maar om te zeggen dat je ze er super graag zou bij hebben. Velen zullen waarschijnlijk niet opdagen, maar het is belangrijk om je buren het gevoel te geven dat ze sowieso welkom zijn. Zo kunnen ze ofwel gezellig aansluiten ofwel wat anders plannen. Aangezien de kans groot is dat er toch iemand niet helemaal opgezet is met je gezellige samenkomst, probeer je best bij terechte klachten wel begripvol te zijn, anders zal er met jou ook geen rekening gehouden worden in de toekomst. Zit je daarentegen met je huismaatjes echt op één lijn? Probeer dan samen het feestje te hosten, zo ben je niet alleen verantwoordelijk én heb je ook nog eens een fijne mix van gasten.

3. Lieg over het startuur

Geen zin om tot middernacht te wachten tot het feestje op gang komt? Geef je vrienden dan verschillende start- en einduren van je feestje. Mag het van jou starten om 22u? Geef dan dat uur door aan je stipte vrienden. Heb je wat chronische laatkomers in je vriendengroep? Zij krijgen dan een uitnodiging voor 20u, waardoor ze (hopelijk) op tijd zullen zijn als het feestje écht begint. Zo heb je een goede flow van gasten doorheen je feestje én is het merendeel van je vrienden er op hetzelfde moment. Win-win!

4. Deurtje toe

Eén van de belangrijkste dingen tijdens een kotfeest in je gebouw: doe alles op slot! Dronken studenten wanen zich vaak Dora The Explorer en zijn niet vies van een speurtocht in je kotgebouw naar leuke attributen. Om de schade zoveel mogelijk te beperken, zet je alles wat off limits is best achter slot en grendel. Niets zo moeilijk als een dronken student te moeten overtuigen om die kookpan neer te leggen of uit die kamer van je kotgenoot te komen. Maan je kotgenoten dan ook aan om zeker hun kamerdeur op slot te doen, tenzij ze een pyjamafeestje ambiëren met uitgetelde dronken studenten die ergens in het gebouw een bed hebben gevonden.

5. Know the rules

Om je kotfeestje écht in goede banen te leiden en de schade en/of boetes tot een minimum te beperken, fris je best je kennis rond de regels nog even op. Als je een kotfeestje organiseert, ben je namelijk officieel de organisator van een evenement. Dit wil zeggen dat jij verantwoordelijk kan worden gesteld bij ongevallen of indien er iets anders misloopt. In ieder geval check je best eerst je huurcontract of kotfeestjes worden toegelaten en hoeveel mensen er volgens de brandverzekering zijn verzekerd. Daarnaast probeer je best de geluidsoverlast te beperken, aangezien een boete van de politie wel een flinke hap in je studentenbudget kan zijn. Is je kotfeestje helemaal legaal, dan is jouw grootste zorg die avond enkel nog welke cocktail je nu zal nemen.