Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw evenement delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • Beyond the Frame

  • Muziek

  Keith Canvas en BoomBigBand slaan de handen in elkaar voor een exclusieve samenwerking. Ze brengen samen een mooie mix van herwerkte Keith Canvas-songs en alom gekende standards in een hip jasje.

  Verwacht een kwalitatief muzikaal spektakel waar jazz en pop vernuftig in elkaar verweven worden. Een vleugje humor en aanstekelijke interactie met het publiek zorgen ervoor dat iedereen gegarandeerd met een smile op het gezicht naar huis gaat.

  Keith Canvas wordt terecht al eens ‘De Vlaamse Jamie Cullum’ genoemd. Hij bewees afgelopen jaar zijn kwaliteiten met het warm onthaald debuutalbum ‘Beyond The Frame’. De singles uit dit album haalden alle drie de vaste playlist van onder meer Radio 2 en zijn tevens te horen op Radio 1, Classic 21, La Première, ...

  Na een succesvolle muzikale kennismaking met BoomBigBand, zullen enkele toparrangeurs BigBand-arrangementen maken van songs uit dit album én van nieuwe songs uit het volgend jaar te verschijnen tweede album. Dat de nummers van Keith Canvas geschreven werden met een BigBand in het achterhoofd blijkt uit de succesvolle vertaling naar dit project.

  BoomBigBand teert op méér dan dertig jaar ervaring en is een waar begrip in de ruime Antwerpse regio en de rest van Vlaanderen. Succesvolle optredens op de Gentse Feesten, een uitverkochte blauwe zaal van de Singel en een tour door Duitsland dragen hiertoe bij.

  Sinds 2013 is BoomBigBand een nieuw tijdperk begonnen met de aanwinst van de Nederlandse dirigent René Stegman als muzikaal leider. Na concerten met gastmuzikanten als James Morrison, Dee Daniels, Deborah Brown, Rony Verbiest, Gregory Frateur (Dez Mona) en vele anderen, is het nu tijd om samen met Keith Canvas de BigBandformule eens goed door elkaar te schudden, de comfortzone te verlaten én de grenzen te verleggen.

  Keith Canvas en BoomBigBand zorgen voor een gevarieerde, energetische en sfeervolle show die afgewisseld wordt met intieme momenten die gegarandeerd voor kippenvel zullen zorgen. Een concert dat je zeker niet mag missen.

  • 22/09/2017 20:15

  CC Merksem

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Inkijk in het Havenhuis

  • Receptie

  De nieuwste architecturale parel van Antwerpen is het Havenhuis. Dit hippe gebouw met wortels in het verleden is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het Havenhuis is een innovatieve werkplek voor de ruim vijfhonderd medewerkers.

  In het Havenhuis komen verleden en toekomst van de haven van Antwerpen samen. Het onderste deel was vroeger een brandweerkazerne die op het uiterste punt van de haven stond. Bij de renovatie is deze prachtige kazerne behouden en nu wordt deze plek als begin van het uitgestrekte havengebied aangeduid. Een duidelijker symbool van de groei van de haven van Antwerpen is er niet.

  Samen met een opvallende en hedendaagse bovenbouw in de vorm van een diamant - een monumentaal ontwerp van het befaamde architectenbureau Zaha Hadid Architects - vormt het gebouw het volledige Havenhuis. Zo is het een metafoor voor de haven van de 21ste eeuw: een haven met een rijk verleden, die klaar is voor de toekomst.

  Wil je een kijkje nemen in deze nieuwe blikvanger van de Antwerpse skyline? Of wil je vanuit een adembenemend perspectief de haven en stad bewonderen? Breng dan samen met ons een bezoek aan het Havenhuis en kom alles te weten over zijn wonderlijke architectuur en werking.

  Belangrijk: Kinderen moeten minstens zes jaar zijn om deel te nemen. Een goede fysieke conditie is vereist omwille het veelvuldig gebruik van trappen.

  • 23/09/2017 10:00

  Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Hanafubuki

  • Podium & literatuur

  Una Casa Cascata is een objecttheatervoorstelling die voor zowel kleine als grote mensen heel wat te bieden heeft. Op een laag zand wordt een dorpje gebouwd. In deze mini-wereld leven kartonnen mini-mensen die in mini-huisjes wonen. Alle gebeurtenissen op het stukje zand worden nauwlettend gefilmd en geprojecteerd.
  Zo ontstaan er verschillende werelden, groot en klein.

  Wanneer het Groene Meisje en de Oude Man elkaar in één van deze werelden onder het maanlicht ontmoeten, vertrekken ze samen op speurtocht. Onderweg passeren ze Stonehenge, zien ze dinosaurussen in een prehistorische jungle en reizen ze langs planeten en weer terug: tijd heeft geen vat op de deze beeldende voorstelling. Hun onbeslist avontuur leidt tot grappige en ontroerende taferelen.

  Omdat de voorstelling uit enkel beelden en geluiden bestaat, werken we de taalbarrière weg. Bovendien focussen we op het universeel-menselijke. Daarom is deze voorstelling geschikt voor zowel volwassenen als kinderen, Nederlandstaligen als anderstalige nieuwkomers.

  • 23/09/2017 14:30

  Cultuur Centrum Berchem

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Skyblasters

  • Muziek

  De legendarische Skyblasters hebben er weer zin in! Gents reggaebloed kruipt immers altijd waar het niet gaan kan.

  Tijdens de jaren ‘80 was geen enkel podium veilig voor de Skyblasters. Platen, CD’s, binnen- en buitenlandse tournees volgden elkaar aan sneltreintempo op. In 2014, 34 jaar later, beslissen de zeven brothers het over een akoestische boeg te gooien.

  Skyblasters zijn een stuwende bas, een cajon, wat flamenco, Afrikaanse percussie, een wolkje gitanes-sfeer, een flard toasting in a rub-a-dub style en natuurlijk de fundamenten van een rits oude en nieuwe eigen reggaesongs.

  Nu moeten de zeven heren van reggae-stand het zonder versterkers stellen, maar dat houdt hen niet tegen. Ze produceren moeiteloos vurige, meeslepende en aanstekelijke reggae.

  Oudgedienden op het podium: Edward Buadee, Joris Angenon, Peter Heylbroeck , Johan Heyerick, Prince Far Out, Jackie De Clercq. De enige echte Mr. President van The Skyblasters, (pdw), zit met nen Duvel bij de hand op een wolkje en kijkt goedkeurend op hen neer. Martijn Bal zorgt voor waardige vervanging op de cajon.

  The Skyblasters maken zich op voor een warm concert op het Merksemdokpodium. Laat je meeslepen door de vibes & the riddim van ‘Skyblasters Acoustic’.

  • 23/09/2017 20:15

  Merksemdok Emiel Lemineurstraat 72 2170 Merksem

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Leer de Antwerpse studentenclubs kennen op Students on Stage

  Een eerste hint dat we het nieuwe studentenjaar al bijna kunnen proeven: Students on Stage! Net een heerlijke zomer achter de rug vol verhalen of eindelijk ontspannen na de herexamens? Kom samen met nieuwe en oude studenten van de Universiteit Antwerpen en trap het studentenjaar in feestelijke sfeer af! Unifac en de verschillende studentenclubs doen elk jaar hun best om onze Antwerpse studenten zo goed mogelijk te verwelkomen en slagen daar elk jaar in door middel van drank, lekker eten en promo-acties! Laat je gaan onder begeleiding van medestudenten die zorgen voor heerlijke beats en geniet van dit laatste studentenfestival om de festivalzomer in stijl af te sluiten!

  • 25/09/2017 12:00

  Sint-Jansplein

  GATE15 admin

  Meer lezen
Sluit

Woensdagklanken - Barokmuziek uit de Conservatoriumbibliotheek

 • Muziek

In 2017 viert Museum Vleeshuis 50 jaar samenwerking met het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Dat vieren we met negen concerten met musici verbonden aan het conservatorium.

Werken van Lorenzo Weckbacher, afgewisseld met Georg Philip Telemann en andere componisten

Voor en tijdens het concert vertelt een expert je graag meer over de muziekstukken, de bijzonderheden en de tijdsgeest waarin ze tot stand kwamen.

27/09/2017 14:30 - 16:00
Vleeshouwersstraat 38, 2000 Antwerpen
GATE15 admin
Betalend: Cultuurcheque: gratis, kassa: 5 euro