Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw event delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • Het verhaal van Ward van het 13de

  • Podium & literatuur

  1968. Ward Ceulemans heeft Alzheimer en denkt dat hij terug soldaat is in 14-18. Zijn liefje Ida 'Anderland' Dergent vluchtte toen naar het Engelse Birtley. Het verhaal van Ward van het 13e naar de roman Aanvallen! van Roland Bergeys, is de ontroerende liefdesgeschiedenis van zijn grootouders, verlucht met fotoprojecties. Het vertelt ook hoe een jongen van vijftien omgaat met de dementie van zijn opa. De auteur en Leentje De Coninck acteren. Bart Wils speelt virtuoze accordeonstukken of begeleidt Kris De Munck prachtig met accordeon en zang.

  Een organisatie van Neos Ekeren met steun van 252 cc.

  • 16/11/2017 14:00

  252 CC

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • FATHER OF THE BRIDE

  • Film

  VINCENTE MINNELLI

  US 1950 | 92' | NEDERLANDS ONDERTITELD

  SPENCER TRACY, ELIZABETH TAYLOR, JOAN BENNETT, DON TAYLOR, BILLIE BURKE, RUSS TAMBLYN

  MATINEES SPENCER TRACY

  Spencer Tracy ontving een Oscarnominatie voor zijn vertolking in deze klassieke komedie.
  Stanley Banks (Tracy) is een wat conservatieve man van middelbare leeftijd wiens dochter Kay (Elizabeth Taylor) aankondigt dat ze wil trouwen met haar vrijer Buckley. Van dan af heeft Banks geen moment rust meer. Hij weet weinig of niets over zijn aanstaande schoonzoon en als vader van de bruid draait hij op voor de kosten van het huwelijksfeest. Zijn hele bestaan wordt ondersteboven gegooid door traiteurs, decorateurs en kleermakers.
  Father of the Bride was een groot succes: de film is dan ook absoluut vertederend en Tracy speelt hier een van zijn bekendste en meest geliefde rollen.
  (Elizabeth Taylor op haar beurt speelde hier haar eerste volwassen rol als Kay.)

  • 16/11/2017 14:30

  Cinema Zuid

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Kathy Griffin

  • Podium & literatuur

  Kathy Griffin komt en neemt geen blad voor de mond! Na twee Emmy’s, een Grammy, decennialang rollen vertolken in tv-shows en vele Amerikaanse comedy tours, gaat Kathy eindelijk voor het eerst op wereldtour, nadat er plots heel veel interesse was van over de hele wereld. Gewapend met het verhaal over de controversiële foto die viraal ging, met de huidige president van de Verenigde Staten in de HOOFDrol (ja, die foto dus), reist de pittige roodharige Amerikaanse comédienne vanaf oktober de wereld rond. Haar wereldwijde tour Laugh Your Head Off neemt in november halte in Antwerpen, slechts enkele tientallen kilometers van ‘hellhole’ Brussel.

  Ze is Guinness World Record-houder voor de meeste comedyspecials op tv en bezocht in 2016 nog 80 Amerikaanse steden met haar comedyshow Like A Boss. In 2009 was ze de nummer 1 op de bestsellerlijst van The New York Times met haar memoires Official Book Club Selection en vorig jaar bracht ze Kathy Griffin’s Celebrity Run-Ins: My A-Z Index uit, haar tweede bestverkopende boek tot nu toe. Ze was ook de ster in de docu-serie Kathy Griffin: My Life On The D-List en haar eigen late-night talk show Kathy.

  ------

  She speaks! After two Emmys, a Grammy, decades of starring in television shows and touring, Kathy Griffin is launching her very first world tour after suddenly never being more in-demand. Armed with the story of the now infamous and controversial photo concerning the current president of the USA (yes…THAT photo), the fiery redheaded American comedian is bringing the story of the photo heard ‘round the world and the fallout that followed, along with breaking down everything in the pop-culture landscape, to audiences worldwide. The global Laugh Your Head Off tour begins this October in New Zealand and will make a stop in Antwerp, only a few dozen kilometers away from ‘hellhole’ Brussels.

  A Guinness World Record holder for the Most Televised Comedy Specials by any comedian in history, Griffin completed her 80-city Like A Boss tour in 2016 and capped it off with the release of her second best-selling book, Kathy Griffin’s Celebrity Run-Ins: My A-Z Index. She became a #1 New York Times best-selling author with the release of her memoir Official Book Club Selection in 2009. Griffin was also the star of the docu-series Kathy Griffin: My Life On The D-List and her own late-night talk show Kathy.

  • 16/11/2017 19:00

  Arenberg Schouwburg

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • EQUAL IDIOTS + THE PRICEDUIFKES

  • Muziek

  TIMING
  - 19u30: doors open
  - 20u15: The Priceduifkes
  - 21u15: Equal Idiots

  For fans of: Ty Segall, Thee Oh Sees, 13th Floor Elevators, Black Lips, Mikal Cronin, Night Beats

  • 16/11/2017 19:30

  Trix

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Sven Hardies

  • Podium & literatuur

  Wanneer Sven Hardies als kinderloze vrijgezel verliefd wordt, trouwt en zo in een nieuw samengesteld gezin met drie kinderen terecht komt, kan hij makkelijk al zijn grappen weg smijten en opnieuw beginnen. Inspiratie genoeg, want de plots verworven verantwoordelijkheden doen wat met een mens. Geen oefenrondes, meteen meedraaien.

  'Gedomesticeerd' is het herkenbare, maar daarom niet minder chaotische gezinsleven door de ogen van een flierefluiter met ADD.

  • 16/11/2017 20:15

  Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal Nieuwdreef 135 2170 Merksem

  GATE15 admin

  Meer lezen
Sluit

Woensdagklanken - Barokmuziek uit de Conservatoriumbibliotheek

 • Muziek

In 2017 viert Museum Vleeshuis 50 jaar samenwerking met het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Dat vieren we met negen concerten met musici verbonden aan het conservatorium.

Werken van Lorenzo Weckbacher, afgewisseld met Georg Philip Telemann en andere componisten

Voor en tijdens het concert vertelt een expert je graag meer over de muziekstukken, de bijzonderheden en de tijdsgeest waarin ze tot stand kwamen.

27/09/2017 14:30 - 16:00
Vleeshouwersstraat 38, 2000 Antwerpen
GATE15 admin
Betalend: Cultuurcheque: gratis, kassa: 5 euro