Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw event delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • Tania Poppe: Onder Druk

  • Film

  Tania Poppe gaat solo met ‘Onder Druk’

  Een voorstelling rond hét thema dat onze hele maatschappij en dus onszelf in een wurggreep houdt.
  Want geef toe, iedereen staat onder druk. Is het niet op je werk dan wel in je privéleven. We leven in een maatschappij waar we blijkbaar nooit aan deze druk kunnen ontsnappen. Zelfs als we er echt uit willen, loert er 'druk' om de hoek.

  Vanuit alle mogelijke hoeken toont Poppe met haar eerste solo hoe we tot het absurde toe onszelf wringen in een leven onder druk.

  Hilarisch
  Grotesk
  Grappig
  en pijnlijk herkenbaar...

  Samen op de rollercoaster van een leven Onder Druk.

  • 20/10/2018 20:30

  CC Deurne

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Tamikrest Kidal

  • Muziek

  Tijd voor de tweede generatie Toeareg-rockers. De band Tamikrest beschouwt zichzelf als ‘spirituele kinderen van Tinariwen’. Ze spelen rebelse en intens passionele Afrikaanse woestijnblues die de ontreddering en de lamentabele situatie in hun thuisbasis Kidal bijna tastbaar maken. Na hun debuutalbum Adagh en de succesvolle opvolger Chatma brengen ze met hun derde project Kidal als vanouds een verhaal over rebellie en verlangen naar vrede en rust. Voor de opname van hun nieuwe album trok de groep naar Bamako waar ze samenwerkten met producers Mark Mullholland en David Odlum.

  Concert in het kader van l'Afrique c'est chic Festival

  L’ Afrique c’est chic, onder die feestelijke naam slaan De Roma, ccBe en Arenberg de handen in mekaar voor een kleurrijk nieuw Antwerps festival dat volledig in het teken staat van de Afrikaanse cultuur. Verspreid over de drie locaties kan je je van 4 tot 21 oktober drie weken lang helemaal onderdompelen in al het moois dat het zwarte continent te bieden heeft.

  • 21/10/2018 20:15

  De Arenberg - De Grote

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Siona Houthuys & Berten Vanderbruggen No coincidence, no story (première)

  • Podium & literatuur

  Soms worden we in het midden van een overzichtelijk stuk leven overvallen door een onwaarschijnlijk toeval. Op dat moment lijken de realiteit en het bovennatuurlijke elkaar te raken en is het bijna een kwestie van geloven.

  Berten Vanderbruggen en Siona Houthuys dagen het toeval uit, manipuleren het, dwingen het af en beredeneren het … opdat het voor eens en altijd duidelijk is waarvoor we nog hoop mogen koesteren. ‘No coincidence No Story’ viel nog voor de première al tweemaal in de prijzen. Siona en Berten wonnen De Troffel 2018, de prijs van Festival Cement voor het beste concept van een beginnend theatermaker. Het nieuwstedelijk gaf hen de wildcard voor jonge kunstenaars met een kwalitatief sterk idee.

  • 24/10/2018 20:00

  CC Berchem

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Wim Mertens Cran aux Oeufs Tour 2018

  • Muziek

  De verdiensten van Wim Mertens in enkele regels opsommen is een quasi onmogelijke opdracht. De in 1953 geboren componist, musicoloog,muzikant (piano en klassieke gitaar) en zanger is de afgelopen decennia tot een internationaal begrip uitgegroeid. Hij bracht -en brengt- zijn muziek voor volle concertzalen in Europa, Noord- en Centraal-Amerika, Japan, Thailand en Rusland. Zijn catalogus telt meer dan 65 albums.

  Zijn muziek werd door film, theater, dans, televisie en de radio opgepikt en veroverde zo de harten van een breed publiek.‘Struggle for pleasure’, 'Often a bird', 'Iris’ en ‘Close cover’ zijn slechts enkele bekende voorbeelden.

  In 2017 bracht de componist de trilogie Cran aux Oeufs uit.
  Het hedendaagse Brussel, het oude Rome en het oude Griekenland. Cran aux Oeufs is ‘a musi-fiction’- triptiek waarin de connecties tussen lied, poëzie en werkelijkheid afgetast worden. Wim Mertens zal verschillende werken van de albums Charaktersketch, What are we, locks, to do? en Dust of Truthsuitvoeren.

  • 24/10/2018 20:15

  De Arenberg - De Grote

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • MASked

  • Klein feest

  Donderdag 25 oktober is het weer zover! MAS in Jonge Handen tovert het museum om in één groot gemaskerd bal. Laat dit jaar vooral het beest in je los, want de avond staat in teken van dieren en opent meteen de expo 'Instinct'.

  • 25/10/2018 20:00

  MAS

  GATE15 admin

  Meer lezen
Sluit

VERGEEF ONS

 • Podium & literatuur

De familie is dood! Leve de familie!

‘Alle gelukkige gezinnen lijken op elkaar, elk ongelukkig gezin is ongelukkig op zijn eigen wijze.’ Met die beroemde zin opent Tolstoi zijn roman Anna Karenina.

Het ongeluk van de familie Silver begint op Thanksgiving met een flirt tussen Harold Silver, een historicus van middelbare leeftijd, en Jane, de vrouw van zijn broer George. Het is het startpunt van een lange, vaak absurde, grappige en trieste opeenvolging van catastrofes waarbij de hele familie uit elkaar valt. Toch slaagt hij erin, bijna ondanks zichzelf, bij de volgende Thanksgiving een nieuwe samengestelde familie te creëren.


Vergeef ons van A.M. Homes kan nog het best omschreven worden als een familiesoap. In een groteske sfeer worden de zwakheden van alle personages in hoog tempo opgevoerd: een rollercoaster van personages die hun greep op de realiteit en op hun leven verliezen. De roman is tegelijk een koldereske saga en een schrijnende schets van een maatschappij die haar ethische waarden onderuit haalt: alle hoekstenen ervan – gezin, familie, vriendschap, … – staan onder druk en zijn aan herdefinitie toe.

Met de hulp van een topcast – waaronder vier acteurs van coproducent Toneelgroep Amsterdam – schetst Guy Cassiers een humoristisch beeld van de relationele vervreemding en emotionele verwarring van ons tijdsgewricht. Hij doet dat met tal van visuele referenties naar de Amerikaanse publieke sfeer: de sportwedstrijden, de overkill aan informatie, de publiciteit, …
De enscenering ontstaat op het snijvlak tussen het intieme familieverhaal en een omgeving die door de media wordt gedomineerd. Beeld en woord worden ontkoppeld met een hoge dosis absurditeit tot gevolg.

"De hele buitenwereld is zo nieuw, zo willekeurig en gespleten dat iedereen er gevaar loopt. We chatten online, worden online ‘Vrienden' van elkaar zonder te weten met wie we eigenlijk praten - we neuken met vreemden. We zien zo ongeveer alles voor een relatie, voor een band aan, en toch staan we machteloos als we bij onze familie en tussen onze buurtgenoten zijn. – May We Be Forgiven, A.M. Homes

22/02/2018 20:00 - 23:00
24/02/2018 20:00 - 23:00
25/02/2018 15:00 - 17:00
28/02/2018 20:00 - 23:00
01/03/2018 20:00 - 23:00
02/03/2018 20:00 - 23:00
03/03/2018 20:00 - 23:00
28/03/2018 20:00 - 23:00
29/03/2018 20:00 - 23:00
30/03/2018 20:00 - 23:00
31/03/2018 20:00 - 23:00
Bourlaschouwburg
GATE15 admin
Betalend: cultuurcheques: gratis