Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw event delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • A GENTLE CREATURE (KROTKAYA)

  • Film

  Eigenzinnig fictiewerk van de Oekraïense meester Sergei Loznitsa. In de film volgen we een zachtmoedige vrouw wier man in de Siberische gevangenis zit. Wanneer het pakje dat ze hem zond terugkeert, besluit ze het zelf te brengen hopend op een antwoord waarom het geretourneerd werd. Haar missie verloopt op een allesbehalve rustige manier; mysterieuze figuren, corrupte situaties en marginalen allerhande kruisen haar pad. Samen met haar worden we a.h.w. ondergedompeld in een Russisch doemsprookje. Loznitsa zit dan
  ook niet verlegen om met deze film een kritische voorstelling van het hedendaagse Rusland te geven.

  • 17/11/2017 18:00
  • 18/11/2017 20:00
  • 19/11/2017 15:00

  Cinema Zuid

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • WALLY + MITXELENA

  • Muziek

  TIMING
  - 19u30: doors open
  - 20u15: Mitxelena
  - 21u15: Wally

  For fans of: Tourist Lemc, Fixkes, Guido Belcanto, Wannes Van de Velde

  • 17/11/2017 19:30

  Trix

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Antwerpen Gitaarfestival 2017

  • Podium & literatuur

  Net als de moderne wereld zit ook het repertoire voor klassieke gitaar vol contrasten. De gitaar is op die manier een spiegel voor de wereld. Hoogst draagbaar was ze altijd al een ideaal instrument voor de meerstemmigheid in een one man band.

  Dat is vandaag nog altijd zo bij Marcin Dylla, een van de hedendaagse supersterren van de klassieke gitaar. En dat geldt zeker voor het Russische flamenco-wonder Grisha Goryachev. Zelfs ondanks zijn Russische achternaam zou hij de pleegzoon van Paco de Lucia kunnen zijn. Dit concert liet zien dat er aan technisch kunnen geen grenzen zijn. Toch niet bij de goden van de gitaar.

  18u00 - Guitar Expo (Gratis)

  Vanaf 20u00
  • Voorprogramma met Dylan Lee Prentner & Kristian del Cantero
  • Marcin Dylla
  • Grisha Goryachev

  • 17/11/2017 20:00
  • 18/11/2017 20:00
  • 19/11/2017 20:00

  ccdeurne

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • BELGIAN RULES / BELGIUM RULES

  • Podium & literatuur

  Welkom in België! Bienvenue en Belgique! Willkommen in Belgien!
  Na het indrukwekkende Mount Olympus brengt Jan Fabre nu een ode aan zijn land, België. Hij doet dat in de taal die hem meest geschikt lijkt om de geest van deze glibberige staat te grijpen: die van theater, die van het beeld.

  Fabre: “Theater lag aan de oorsprong van dit kleine land, en theater is wat dit kleine land blijft. België barst van bureaucratie en geforceerde vormelijkheid. Een artificiële staat, als platform gebruikt voor andermans oorlogen. Iedereen (en niemand) spreekt drie talen. Drie gewesten verkavelen dit minuscule grondgebied. Belgen laven zich aan het leven. Ze genieten gulzig. Ze vieren het vlees. In fanfare en feest geloven zij. Daar wordt gedanst met de dood, met maskers en carnaval. België is een land van stoeten en surrealisten. Surreëel en subversief. In België leeft een ras van plantrekkers en foefelaars. Ceci n’est pas un pays.”

  Een internationale cast van performers en muzikanten zoekt mee naar de Belgische identiteit en vertaalt ze naar een reizende dans- en theatervoorstelling. Chansonnier Raymond van het Groenewoud schrijft enkele lijfliederen voor deze voorstelling.

  • 16/11/2017 20:00
  • 17/11/2017 20:00
  • 18/11/2017 20:00

  bourlaschouwburg

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Pigeon on Piano

  • Muziek

  Pigeon on Piano

  Katrien Verfaillie componeert en speelt haar eigen werk op piano. Dat houdt het midden tussen nieuw-klassiek en het minimalisme van Wim Mertens. Piano spelen is haar passie. Elke dag opnieuw.

  Vanuit het niets puzzelt Katrien – een Gentse met roots in de Westhoek - haar stukken ineen tot elke noot, elk timbre, elk gevoel juist zit. Wars van regels, onvoorspelbaar en toch harmonieus. Ze speelt als een doorleefde pianiste en laat de toetsen haar composities vertellen. Haar stukken hebben een eigen ziel en rust. Tijdloze schoonheid.

  Live is Pigeon een fenomeen. Luisteren en kijken is bijna een filmische ervaring. Net als op haar debuut-cd (uit 2014) en op haar tweede album dat verschijnt in september 2017, kiest Katrien ervoor om concerten te spelen samen met een violist die het werk bijkleurt, melodieuzer maakt. Al weeft ze graag (en steeds meer) solo-composities in haar oeuvre.

  Katrien wordt begeleid door Beatrijs De Klerck op viool. Als geen ander combineert ze haar klassieke métier met het talent om te improviseren en in te spelen op de geest van de muziek van Katrien.

  Voorprogramma:
  Stephanie Struijk

  Stephanie Struijk is een Nederlandse singer-songwriter. Ze bracht in het voorjaar 2016 het album ‘Nieuwe Maan’ uit, haar eerste plaat in het Nederlands. Onder de naam Stevie Ann bouwde ze in Nederland een stevige reputatie op maar slaat nu doelgericht een nieuwe weg in.

  Eerder bracht ze vier studio-albums uit. Haar debuutalbum ‘Away From Here’ kwam uit toen ze negentien was en werd bekroond met de gouden status voor meer dan vijftigduizend verkochte albums. Ze ontving voor haar werk een Zilveren Harp en speelde onder meer op Pinkpop.

  De afgelopen jaren woonde en werkte Stephanie als singer-songwriter in Los Angeles. Zo valt haar liefde voor ‘americana’ makkelijk te begrijpen. Het leidde haar ook naar ‘Nieuwe Maan’. Ze schreef de tekst en muziek samen met Daniël Lohues tijdens een twee weken durende roadtrip door de Verenigde Staten. En ze is op haar best met haar stem en akoestische gitaar.

  Stephanie: '’De muziek heeft me op veel plekken ver van huis gebracht en me veel mooie verhalen en ervaringen opgeleverd. Eén van die ervaringen is dat je niet ver van huis hoeft te gaan om bijzondere mensen te ontmoeten en verhalen te horen. Ik kijk daarom erg uit om in België op avontuur te gaan en mijn liedjes te laten horen’’

  • 17/11/2017 20:15

  Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal Nieuwdreef 135 2170 Merksem

  GATE15 admin

  Meer lezen
Sluit

Us by Night

 • Cursussen & lezingen

Us by Night is een driedaags event in Antwerpen rond design en creativiteit, met meer dan 50 internationale sprekers. Tijdens deze drie avonden biedt Us by Night een combinatie van inspirerende talks en een sfeervolle night market. Kom en laat je inspireren, ontdek onze arcade, geniet van het overheerlijke aanbod street food, of laat eindelijk die tattoo zetten.

23/11/2017 18:00 - 24/11/2017 00:00
24/11/2017 00:00 - 25/11/2017 00:00
Parkloods Park Spoor Noord
GATE15 admin
Betalend: Combiticket met studentenkorting: 95 euro