Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw event delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • Maan/ Moon

  • Expo

  Op 21 juli 1969, 4u56 Belgische tijd, zet Neil Alden Armstrong (US, 1930-2012) als eerste een voet op de maan. De jarenlange Space Race tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie lijkt hierdoor beslecht. Nu exact 50 jaar later kijkt het FOMU terug op dit buitenaardse kantelpunt. Deze fotografische verkenning onderzoekt hoe onze grootste satelliet door de jaren heen tot de verbeelding is blijven spreken.

  Zowel de tentoonstelling als de publicatie zijn opgedeeld in drie delen die elk een ander tijdsgewricht verkennen. Van de eerste fotografische blik op de maan kort na de uitvinding van de fotografie, via het sleuteljaar 1969 en de periode van de Koude Oorlog, kijken we tot slot ook met een hedendaagse blik naar die ongrijpbare witte schijf aan ons firmament.

  Curatoren: Joachim Naudts en Maarten Dings

  • 29/06/2019 08:00

  FOMU

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Rebel lives. The Lord Resistance Army from the Inside.

  • Expo

  The Lord Resistance Army (LRA), een Ugandese rebellengroep onder leiding van Joseph Kony, ontstaat in de jaren 1980. Ze is vooral berucht voor haar massale ontvoeringen van burgers, waarvan meer dan de helft kinderen zijn. Door het extreme geweld is weinig geweten over het leven in deze gewapende groepering. Het project Rebel Lives vertelt een visueel verhaal over deze rebellenbeweging en de mensen die er deel van uitmaken. Centraal staat een reeks recent ontdekte foto’s die door de generaals van de LRA zelf zijn genomen terwijl ze bij de LRA zijn aangesloten. Kristof Titeca (BE, 1978), expert in conflictstudies, vult dit materiaal aan met gevonden tekeningen, video’s en documenten die de foto’s in hun context plaatsen. Daarnaast reist hij samen met fotograaf George Senga (1983, DRC) naar Uganda om de afgebeelde mensen opnieuw op te zoeken. Rebel Lives biedt een inzicht in dit gelaagde stukje geschiedenis, waar de grens tussen daders en slachtoffers steeds vager wordt.


  Curatoren: Rein Deslé (FOMU) en Kristof Titeca (UA)

  • 28/06/2019 08:00

  FOMU

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Stephan Vanfleteren

  • Expo

  In het najaar van 2019 brengt het FOMU de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (°1969). Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten, maar de voorbije decennia leverden een brede waaier aan documentaire en artistieke fotografie. In deze tentoonstelling krijgen zowel de iconische beelden als de ongekende parels een plaats, en wordt de evolutie in Vanfleterens oeuvre zichtbaar.

  • 25/10/2019 08:00

  FOMU

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Opera - Macbeth

  • Podium & literatuur

  Macbeth van Shakespeare is ongetwijfeld het meest demonische werk van Giuseppe Verdi. De focus ligt op de vergankelijkheid van de macht. We zijn getuige hoe er een ketting van geweld, terreur en paranoia ontstaat waarbij Macbeth, Lady Macbeth en de heksen op een fatale en destructieve manier aan elkaar zijn overgeleverd. De Duitse regisseur Michael Thalheimer creëert daarmee, na de producties La Forza del Destino en Otello, zijn eigen Verdi-trilogie bij Opera Vlaanderen.

  Na een voorspelling valt Macbeth ten prooi aan een ongeziene eerzucht en machtshonger, die door zijn echtgenote worden aangevuurd en geregisseerd. Maar met de macht groeit ook de schuld en met het besef daarvan de waanzin. In de context van de 19de-eeuwse Italiaanse opera was Macbeth risky business. Niet alleen baseerde Verdi zich op een in Italië toen weinig bekend en wreedaardig theaterstuk; hij zag ook af van een obligate liefdesgeschiedenis. Vernieuwend was vooral de indringende focus op de zieke geesten van de beide protagonisten, waarbij drama en muziek op onlosmakelijke wijze met elkaar verbonden zijn.

  Met de Italiaanse dirigent Paolo Carignani - vandaag zonder twijfel een van de meest vooraanstaande maestro’s in het Italiaanse operarepertoire - is de muzikale leiding van Macbeth in meer dan veilige handen.

  • 21/06/2019 17:30

  Opera Antwerpen

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Van Fouquet tot Bruegel

  • Expo

  Vanaf 5 oktober 2019 vormt Dulle Griet de apotheose in een nieuwe tentoonstelling in het museum. U komt terecht in de leefwereld van 19de-eeuwse verzamelaars Fritz Mayer van den Bergh (1858-1901) en Florent van Ertborn (1784-1840), die aan de basis van de collecties van Museum Mayer van den Bergh en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen liggen. Beide collectioneurs waren hun tijd vér vooruit en hadden oog voor de kwaliteit en schoonheid van 15de- en 16de-eeuwse kunst. Met veel passie verwierven en bestudeerden ze prachtige schilderijen, beelden, manuscripten… Dikwijls waren het koopjes, soms investeringen en af en toe geniale vondsten.

  • 05/10/2019 08:00

  Museum Mayer van Den Bergh

  GATE15 admin

  Meer lezen
Sluit

THE JAPANESE HOUSE

 • Muziek

TIJDSCHEMA
De deuren van de concertzaal openen om 19u30. De rest van het tijdschema van deze concertavond is op dit ogenblik nog niet gekend. Ten laatste om 12 uur op de dag van het concert wordt het hier gepubliceerd.

Voor dit concert worden een beperkt aantal cultuurcheques van Gate15 (voor Antwerpse studenten) aanvaard. Je dient hiervoor minstens twee werkdagen voor de dag van het concert een aanvraag tot reservatie door te sturen via mail. Na de ontwaarding van je cheque ontvang je van ons het Trix-concertticket.

Voor fans van: Fyfe, Beach House, Wild Nothing, Alvvays, DIIV, Mitski

28/01/2019 18:30 - 22:30
Trix
GATE15 admin
Gratis