Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw evenement delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • CHERRY GLAZERR + RHINOS ARE PEOPLE TOO

  • Muziek

  CHERRY GLAZERR
  Cherry Glazerr is het geesteskind van de nu 19-jarige muzikante Clementine Creevy uit Los Angeles. Al op haar 15e verscheen het debuutalbum ‘Haxel Princess’ op het befaamde Burger Records. Een frisse verzameling hoekige en catchy indierocksongs met sporen van punk, garage rock, dream pop, shoegaze en riot grrrl.

  Inmiddels is de band getekend op het gerenommeerde label Secretly Canadian en op 20 januari verscheen het tweede album ‘Apocalipstick’, met als producer Joe Chicarelli (The Strokes, White Stripes, Cage The Elephant). Nieuw werk dat intussen bedolven wordt onder een stortvloed aan lovende recensies: zie site.

  RHINOS ARE PEOPLE TOO
  Op het eerste full album van Rhinos Are People Too - ‘Hello From The Gutters’ (Zeal Records) - wordt indiepop versmolten met noisy en experimentele klanken. Met deze plaat zocht en vond de band een geluid waarmee ze een eigen plekje in het alternatieve popspectrum innemen. De shoegaze-sound werd omgeruild voor volwassen, hedendaags songs met een vette knipoog naar het verleden. Alsof 60's en 70's soundtracks worden gecoverd door een nineties noisepop band.

  Combineer de buitenaardse dromerigheid van Blonde Redhead, de tegendraadse hoek af van The Flaming Lips, het vrije speelgenot van Grandaddy en het snedige experiment van Sonic Youth en je komt in de buurt van de filmische wereld die Rhinos Are People op deze unieke debuutplaat heeft gecreëerd.

  • 22/02/2017 19:30

  Trix

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • LIZZ WRIGHT

  • Muziek

  Toen Lizz Wright in 2012 een eerste keer in De Roma stond schreef Rootstime.be daar het volgende over: “Lizz Wright is ongetwijfeld momenteel één van de boeiendste artiesten in haar genre met haar mix van jazz, soul en gospel. Live klinkt ze een stuk krachtiger dan op haar platen. Haar diepe, donkere soulstem is van een onwereldse schoonheid. Een artieste op het hoogtepunt van haar kunnen.” Veel moeten we daar eigenlijk niet aan toevoegen, buiten misschien dat haar nieuwste plaat Freedom & Surrender (2015) door Allabaoutjazz.com beloond werd met vijf sterren omschreven als “the right album at the right time for an artist who does not compromise her talent, and utilizes it to the most of her ability.”

  Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

  • 22/02/2017 20:30

  De Roma

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • SLEEPERS' REIGN + LE MANOU

  • Muziek

  SLEEPERS' REIGN
  Met hun bezwerende indie-electro met een experimenteel randje veroverden de heren van Sleepers' Reign in 2012 de zilveren medaille én de publieksprijs tijdens de finale van Humo's Rock Rally. Maar ze lieten hun hoofd er niet door op hol brengen en werkten rustig voort aan hun sound en songmateriaal. En geduld loont, want vier jaar later is het resultaat het razend knappe en verslavende debuutalbum 'King Into Delight'.

  Het debuutalbum werd opgenomen in verschillende studio's (Gent, Brussel, Brooklyn), maar o.a. door de productie van de New Yorker Justin Gerrish (Vampire Weekend, The Strokes) klinkt het spontaan, samenhangend én razend ambitieus. Het jammer genoeg ter ziele gegane RifRaf had het in de recensie over "een spannend schoon (spacepop)album met een eigen karakter en briljant mooie zanglijnen." Wij zeggen: Sleepers' Reign, een Belgische band met een wereldplaat.

  LE MANOU
  Le Manou is een straf, beloftevol project van Manou Maerten, een studente aan het conservatorium van Gent met West-Vlaamse roots maar opgegroeid in het Waalse Durbuy. Ze nam eerder deel aan 'The Voice Belgique' en 'Junior Eurosong' en recent was ze één van de geselecteerden voor 'De Nieuwe Lichting' van Studio Brussel.

  "Een dromerige zoektocht om lyrische klassieke muziek en elektronische vibes te combineren", zegt ze zelf over haar sound. In het voorjaar van 2017 verschijnt een eerste EP met invloeden van James Blake, J.S. Bach en Charles Aznavour.

  • 23/02/2017 19:30

  Trix

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • 10CC

  • Muziek

  10cc behoort tot die reeks van inventieve en invloedrijke groepen in de geschiedenis van de muziek. Graham Gouldman wordt nog steeds gezien als een van de belangrijkste Amerikaanse songschrijvers (hij kreeg een plaats in the America’s Songwriter’s Hall Of Fame). Als groep verkocht 10cc sinds de jaren 70 meer dan 30 miljoen albums. De sterkte van nummers als I’m Not In Love en Dreadlock Holiday is dat ze niet volgens de trends van die periode zijn geschreven, waardoor ze een tijdloos karakter kregen. Gouldman staat nog altijd aan het hoofd van de groep en belooft dat deze live line-up “het dichtste bij het geluid van de originele 10cc staat”. Ze spelen nog steeds alle hits, zonder weerga.

  Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

  • 23/02/2017 20:30

  De Roma

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Marble Sounds - Tautou

  • Muziek

  Marble Sounds slaat, twee jaar na hitsingle ‘Leave A Light On’, een nieuwe straat in met ‘Tautou’ – een piano bepaalt er het verkeer en strijkers huilen er melancholisch. ‘Tautou’ is na ‘Nice Is Good’ (2010) en ‘Dear Me, Look Up’ (2013) het derde album van de band rond zanger Pieter Van Dessel.

  Een stijlbreuk is het niet, maar ‘Tautou’ klinkt wel ánders dan het voorgaande werk van Marble Sounds: groots in zijn eenvoud – soms bombastisch, soms intens – met tien songs die in het gebied tussen post-rock en keurig georkestreerde pop wonen. Death Cab For Cutie, Elbow en Frightened Rabbit zouden buurtbewoners kunnen zijn.

  Marble Sounds draagt een nieuw masker, maar het hart van de muziek zit nog steeds vol melancholie.

  Zang, piano, keyboards: Pieter Van Dessel
  Elektrische gitaar, lap steel, pedal steel: Gianni Marzo
  Keyboards: Brecht Plasschaert
  Basgitaar: Frederik Bastiaensen
  Drums, percussive, vibrafoon: Mattijs Vanderleen  Voorprogramma: Yuko (solo)

  Volgens Humo verdienen ze de MIA voor ‘meest onderschatte band van Vlaanderen’ . Yuko brengt een zeer eigenzinnige mix van indie rock, folk, jazz, barok en zoveel meer. Originele sound die live adembenemend mooi gebracht wordt.

  Hun laatste album ‘Long Sleeves Cause Accidents’ verscheen in april 2014 op Unday Records en werd zeer enthousiast onthaald door de geschreven pers. De band maakte de voorbije jaren indruk op festivals als Pukkelpop, Boomtown en La Truite Magique en in zalen als Botanique, AB en De Roma.

  • 24/02/2017 20:15

  Cultuurcentrum Merksem - Concertzaal

  GATE15 admin

  Meer lezen
Sluit

StuDay Hackaton

 • Cursussen & lezingen

In 2017 is StuDay al aan haar 14de editie toe en ondanks het grote succes de afgelopen jaren vraagt de feestelijke start na zoveel jaar om een vernieuwde aanpak zodat we academiejaar 2017 – 2018 traditiegetrouw met een knaller kunnen openen! Omdat StuDay voor en door studenten wordt gemaakt, kunnen & willen we dit niet zonder jullie!
Tijdens een unieke tweedaagse gaan we in samenwerking met relevante sprekers, begeleiders en 80 studenten op zoek naar een vernieuwd StuDay concept. We zoeken creatieve studenten, studenten uit een studentenclub, individuele studenten, studenten met een engagement in scouts, Chiro e.d. die zich vrijdag en zaterdagvoormiddag kunnen vrijmaken en vooral zin hebben om de exclusieve 2 daagse Hackaton mee te maken.

Geïnteresseerd? Vul dan de google forms in: https://goo.gl/forms/uPAWz9b3dO27sV9v1

We contacteren je en voorzien voor de deelnemers een unieke incentive en uitgebreide catering.

TIMING & LOCATIE
Vrijdag 17 en zaterdag 18 februari 2017 bij GATE15 (Kleine Kauwenberg 15, 2000 Antwerpen).

PROGRAMMA

VRIJDAG
08u30: Ontbijt in GATE15
09u15: Briefing, keynote speakers (o.a.)
• Ellen Anthoni van Trendwolves: voorstelling trendrapport
• Peter Decuypere (auteur We Love Events, Holy Trinity Events, founder Fuse & I Love Techno)
• Bruno Schaubroeck (ex on the Rox ex 24 Seven, productiehuis We Make You Happy)
• Case: Horst artists and music (Wim Thijs, Onkruid VZW)
11u: Warming Up en ideation
12u30: Lunch
14u: Concept ontwikkeling
16u30: Eerste elevator Pitch, aansluitend prototyping
19u: Dinner

ZATERDAG
09u: Early Wake Up Call: ontbijt in GATE15
10u: Afwerking concept
12u: Pitch & Glory
13u: Receptie

17/02/2017 08:30 - 18/02/2017 21:00
18/02/2017 09:00 - 14:00
GATE15
GATE15 admin
Gratis