Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw evenement delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • MAS[KED]

  • Klein feest

  Donderdag 5 oktober is het weer zover! MAS in Jonge Handen tovert het museum om in één groot gemaskerd bal.

  Vijf verschillende podia veroveren het museum, van het gelijkvloers tot de achtste verdieping en café Storm. Kavka / Zappa, Het Bos, Jimmyfest en Kurious geven het beste van zichzelf met getalenteerde DJ’s en muziekgroepen. Kom gemaskerd en twitter en instagram mee via #masked. De museumzalen zijn exclusief geopend voor MASKED-bezoekers van 20 tot 01 uur.

  Tickets en info via www.mas.be/masked

  • 05/10/2017 20:00

  MAS

  Museum aan de Stroom

  Meer lezen
 • My Robot is a Lover (12+) première

  • Podium & literatuur

  Het is 2093. Of 2067. Of misschien gewoon 2018.
  Het doet er niet toe: het is de toekomst.

  Hij wil iets. Zoenen. Vrijen, misschien wel. Verliefd worden, vlinders in zijn buik. Grote, Ware Liefde, als het even kan. Hij doet een bestelling. De A8128. En ze komt. Een meisje, perfect voor hem.
  Einde verhaal? Toch niet. Er komt nog iemand. Zijn buurmeisje. Bepaald geen prototype. Bepaald geen robot. Bepaald geen meisje, perfect voor hem.

  In My Robot is a Lover wordt een dilemma voorgelegd: kiezen we voor een berekend liefdesleven, vrij van ergernissen, risico’s en hartenpijn? Of nemen we de liefde zoals ze is – ongrijpbaar, onverklaarbaar, onzegbaar?

  Marjet Moorman maakte deze voorstelling – over liefde in een gedigitaliseerde wereld - in het kader van haar master regie aan de Toneelacademie Maastricht. Op vraag van en onder de vleugels van Laika diept ze dit project verder uit.

  • 06/10/2017 20:30

  Cultuurcentrum Deurne Podium

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Ronny Mosuse

  • Muziek

  Ronny Mosuse is een muzikale spons. Al wat op zijn levenspad komt, zuigt hij op en laat hij rustig doorsijpelen in zijn muziek. Muziek die hij heeft verzameld op zijn nieuwe Nederlandstalig album ‘Halfweg’: weloverwogen teksten, mosuseiaanse melodieën en harmonieën en dat alles gezongen alsof zijn leven ervan afhangt.

  Mosuse over zijn nieuwe album: “Ik ben een liefhebber van eigenzinnige, gerijpte songs waaruit een verlangen naar evenwicht spreekt en waarin de stem van de boodschapper centraal staat.”

  Uit de eerder verschenen Nederlandstalige albums ‘Altijd oktober’ en ‘Allemaal anders’ kwamen de hits ‘Kom Bij Mij’, ‘Alles Wat Je Doet’, ‘Laat Me Niet Alleen’ en ‘Allemaal Anders’.

  Ronny Mosuse is een Belgische, Nederlandstalige zanger, songwriter, muziekproducer en auteur. Hij verwierf bekendheid als lid van The Radios, de popgroep waarin hij samen met zijn inmiddels overleden broer Robert Mosuse en Bart Peeters één van de leadzangers was. Met Bart Peeters schreef hij de nummer één hit ‘She Goes Nana’.

  Verwacht een avondvullend programma waarin hij het nieuwe album voorstelt en grasduint in de rest van zijn rijk repertoire. Hij komt met band, alvast multi-instrumentalist Aram Van Ballaert is van de partij.

  • 07/10/2017 20:15

  Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal Nieuwdreef 135 2170 Merksem

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Colour Collective

  • Podium & literatuur

  Pianiste Maureen Wong en celliste Judith Groen vormen samen Colour Collective. Ze treden regelmatig op met diverse programma's. Naast het kamermuziekduo creëren zij multidisciplinaire projecten. Zo hebben ze een programma met dans, met carillon en met beeldende kunst.

  Judith Groen behaalde haar Bachelor of Music with Honours bij Timora Rosler. Daarna studeerde zij verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze ook afstudeerde met honours. Ze volgde verschillende masterclasses en soleerde uiteindelijk met het strijkorkest van het conservatorium van Antwerpen. Als kamermusicus trad ze op in Engeland, België, Duitsland, Frankrijk, Israël, Oostenrijk en Zwitserland.

  Maureen Wong werd op negenjarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talent-afdeling aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij les kreeg van Marlies van Gent en Kamilla Bystrova. Inmiddels behaalde ze haar diploma Master of Music. Maureen sleepte een resem grote prijzen in de wacht en was te horen op verschillende radio- en t.v.-programma's.  Voor deze voorstelling speelt het duo met de Russische danseres Anna (Anya) Senognoeva. Ze begon haar professionele danscarrière in Brussel en verdiepte zich in Hedendaagse Dans aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Tijdens haar studie heeft ze meerdere malen kunnen dansen in choreografieën van Iris Bouche, Filip van Huffel en Sidi Larbi Cherkaoui. Anya volgde stage bij Ultima Vez van Wim Vandekeybus. Tegenwoordig werkt zij als freelance danseres en sinds 2016 ook voor Gotra Ballet met Joost Vrouenaerts en Moriaki.

  • 08/10/2017 11:00

  La Luna

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Fidelio Strijkkwartet & Gène Bervoets

  • Muziek

  Vijftien jaar geleden werd het Fidelio Strijkkwartet voor het eerst uitgenodigd om te spelen in Cultuurcentrum Merksem en dat mag gevierd worden. We zien Fidelio Strijkkwartet graag komen met hun onmiskenbare musiceervreugde en hun verrassende, boeiende programma’s.

  Voor dit concert snuffelen ze in hun rijke repertoire. Met zichtbaar genoegen komen muzikale pareltjes op de pupiters: muziek uit diverse eeuwen en geschreven op uiteenlopende plaatsen in de wereld.

  Verwacht u aan veel muziek: spetterend en geliefd klassiek, virtuoze hoogstandjes en energieke klanken van over de Atlantische Oceaan.

  En dat alles omkaderd met de warme stem van Gène Bervoets. Hij zal vertellen over de muziek en over zijn band met muziek. Vol spanning wachten we af of hij zich ook aan een liedje zal willen wagen...

  PROGRAMMA (wijzigingen mogelijk)
  Bach: Largo uit Concerto voor 2 violen
  Mozart: Divertimento 136, 138 of strijkkwartet
  Fauré: Pavane
  Grieg: Morgenstimmung
  Joplin: Country Club
  Arlen: Over the rainbow
  Gershwin: Swanee
  Gardel: Por una cabeza
  Traditional: Greensleeves
  Mexicaanse Traditionals: La cucaracha – La llorona – Mexican Hat Dance
  L. Armstrong: What a wonderful day

  • 08/10/2017 11:30

  Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal Nieuwdreef 135 2170 Merksem

  GATE15 admin

  Meer lezen
Sluit

Starterssessie Zelfstandige in Hoofd- of Bijberoep

 • workshop

Kom in 120 minuten te weten hoe je nu juist van start gaat als zelfstandige in hoofd- of bijberoep.

28/03/2017 18:00 - 21:00
TAKEOFFANTWERP, Kleine Kauwenberg 19
GATE15 admin
Gratis