Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw evenement delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • Kollektivet Thomas Vinterberg

  • Film

  Kopenhagen, jaren ’70. Erik en Anne, een jong koppel, besluiten om samen met enkele vrienden een commune op te richten en onder één dak een gemeenschappelijk leven te leiden.
  Sympathiek idee, maar in de praktijk?
  Kollektivet toont ons de droom van een hechte gemeenschap, we nemen deel aan hilarische huisvergaderingen, diners en feesten. Het is al vriendschap, liefde en samenhorigheid onder één dak, totdat een liefdesaffaire de commune een grote test oplegt.

  Denemarken, 2016, 111 min
  Van: Thomas Vinterberg
  Met: Ulrich Thomsen, Fares Fares, Trine Dyrholm

  • 22/03/2017 14:15
  • 22/03/2017 20:15

  cc Deurne

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Saskia De Coster - Lettertypes

  • Podium & literatuur

  Saskia De Coster freewheelt door haar oeuvre met extra aandacht voor haar meest recente geesteskinderen ‘Wij en ik’ en ‘Wat Alleen Wij Horen’.

  Aan de hand van filmpjes en geluidsfragmenten vertelt ze over haar samenwerking met kunstenaars en muzikanten, ze leest voor uit eigen werk en beantwoordt al jouw kleine en grote vragen. Bijvoorbeeld, wat heeft u toch met die ‘wij’?

  • 22/03/2017 20:15

  Bibliotheek Park

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Backpack Sessions

  • Muziek

  In 2015 verrasten Sarah en Gert Bettens muziekminnend Vlaanderen met een meer dan stevige rockplaat “The Phantom Cowboy” die vrijwel unaniem (het mag gezegd worden) als de beste plaat uit hun oeuvre werd bestempeld. Alain Johannes, een vaste kompaan van Foo Fighters-frontman Dave Grohl, had de productie voor zijn rekening genomen en liet er gewillig een heerlijk grunge-sausje op los. Maar liefst vijf singles wisten de playlists van menig radiostations op te fleuren en ook in het live-circuit ging het de band voor de wind.

  Maar, wie het basisduo van K’s Choice een beetje kent, weet dat broer en zus twee muzikale gezichten hebben. Terwijl de band, in voltallige formatie, kan knallen alsof zijn leven ervan afhangt, zo hebben Sarah en Gert in het verleden ook al bewezen dat ze met het grootste gemak de meer intieme toer kunnen opgaan. Voor de “Backpack Sessions” duikt de familie Bettens in hun rijkgevulde “rugzak” van smaakmakende songs, oud en nieuw, aangevuld met een aantal fraaie en verrassende covers. Leun achterover en laat u inpakken door de unieke stem van Sarah, die enkel tot de perfectie kan worden ondersteund door die van Gert. Een broer-zus-combinatie enig in België.

  • 22/03/2017 20:15

  cc Merksem

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Agrippina

  • Muziek

  Grenzeloze machtszucht en intriges zijn de hoofdingrediënten van Händels opera over Agrippina. Niets of niemand gaat zij uit de weg in haar zoektocht naar macht. Haar zoon Nero moet de volgende keizer van het Romeinse Rijk worden. Tragedie en komedie vullen elkaar perfect aan en de wisselwerking van recitatief en aria in deze opera zorgt voor fascinerend muziektheater.

  Agrippina draagt vele maskers, die variëren van moraliserende reflecties over het geweten, tot niets ontziende overwinningskreten. Regisseuse Mariame Clément ziet in de wereld van de soapopera het perfecte hedendaagse antwoord op Händels allegorieën. Ook hier gaan passie, jaloezie en machts­­honger hand in hand. Machiavellisme, mateloze wellust, borderlinegedrag, gewetenloze intriges en hypocrisie, blinde ambitie en gevaarlijke domme macht; alles wordt er breed en opulent uitgesmeerd. Een droomset voor een vuurwerk aan originaliteit en humor in de herneming van deze succesvolle productie.

  Händel mengt meesterlijk de vormen en stijlen die hij bij de toenmalige Duitse opera en bij de innovatieve Italiaanse muziekscène leerde kennen. In de partituur zijn reeds alle elementen aanwezig die later de Italiaanse opera’s voor de Londense scène groot zouden maken. Niet voor niets wordt Agrippina als een van Händels eerste meesterwerken beschouwd. Stefano Montanari, als virtuoze barokviolist en operadirigent gepokt en gemazeld in Italiaanse barokmuziek, is de gedroomde muzikale leider voor deze productie. De titelrol wordt opnieuw vertolkt door de Zweedse mezzosopraan en gelauwerde Agrippina: Ann Hallenberg.

  • 23/03/2017 19:00
  • 25/03/2017 19:00
  • 28/03/2017 19:00
  • 31/03/2017 19:00
  • 02/04/2017 15:00
  • 04/04/2017 19:00

  Opera Antwerpen

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • deFilharmonie - NEW YORK PHILHARMONIC

  • Muziek

  De New York Philharmonic trapt af met The chairman dances van John Adams. Een vrolijk en swingend instrumentaal stuk uit de legendarische opera Nixon in China. Het Eerste vioolconcerto van Prokofjev zit niet verlegen om een verrassende wending meer of minder. Nu eens zingt de viool lyrisch, dan weer wordt ze woest gegeseld, om vervolgens sprookjesachtig weg te zweven. Dat doet ze in de kundige handen van Frank-Peter Zimmermann. Na de pauze halen Alan Gilbert en zijn orkest alles uit de kast in Berlioz' Symphonie fantastique. Vernieuwend op zowat alle vlakken daalt de ongelukkig verliefde componist af in een psych(edel)ische hellevaart. Een knap staaltje van artistieke zelftherapie die ook op u zijn heilzame werking niet zal missen!

  *Aangepaste kortingsvoorwaarden van toepassing voor dit concert. Dit concert is een productie van deSingel. In co-presentatie met het Klarafestival en deFilharmonie.

  Alan Gilbert: dirigent
  New York Phil: harmonicorkest
  Frank Peter Zimmermann: viool
  Adams: The chairman dances
  Prokofjev: Vioolconcerto nr. 1 in D, opus 19
  Berlioz: Symphonie fantastique, opus 14 (épisode de la vie d’un artiste)

  • 23/03/2017 20:00

  Koningin Elisabethzaal

  GATE15 admin

  Meer lezen
Sluit

Starterssessie Zelfstandige in Hoofd- of Bijberoep

 • workshop

Kom in 120 minuten te weten hoe je nu juist van start gaat als zelfstandige in hoofd- of bijberoep.

28/03/2017 18:00 - 21:00
TAKEOFFANTWERP, Kleine Kauwenberg 19
GATE15 admin
Gratis