Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Artikel met slug "madensuyu" werd niet gevonden  
×

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw event delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • Yassin Mrabtifi – From Molenbeek with love

  • Podium & literatuur

  In From Molenbeek With Love staat Yassin Mrabtifi voor het eerst alleen op de planken. Als mens, choreograaf en danser zoekt hij naar manieren om in interactie te gaan met en bruggen te bouwen tussen mensen en gemeenschappen. Yassin zoekt die interactie ook echt op en knoopt met de toeschouwers gesprekken aan: over maatschappij en identiteit, over de invloed van kunst daarop, over zijn Brusselse thuisgemeente Molenbeek ...

  Dans is Yassins taal én tool. Het is een taal besmet door hiphop, vogueing, hedendaagse dans en theater. Een toegankelijke en eigenzinnige mélange die hij in zijn werk lijmt aan film en gevechtskunsten. Een taal voortdurend in beweging, precies zoals Yassin zelf. En het is een tool, één waarmee hij vragen stelt, nadenkt, afspreekt, opbouwt, herdefinieert, verhalen vertelt, banden smeedt, en schoonheid zoekt.

  In 2013 kwam Yassin als bij toeval terecht op een auditie van Wim Vandekeybus / Ultima Vez voor Talk to the Demon. Tot op dat moment was de straat zijn leerschool voor dans. Yassin werd geselecteerd: de studio’s van Ultima Vez werden een tweede thuis, de medewerkers en dansers een tweede familie. Yassin had in performances al eerder samen met publiek gewerkt rond thema’s als identiteit, gemeenschappen en maatschappij, maar Ultima Vez stimuleerde hem om voort te experimenteren met verschillende technieken om uit te drukken wat hij wilde vertellen. Vanuit die ruimte, een ideale plek voor een nieuwe zoektocht naar mens-zijn en representatie, creëert Yassin zijn solo From Molenbeek With Love.

  Een oprechte en tedere dialoog, een zoektocht naar liefde van en voor de ander, de vooroordelen voorbij.

  • 21/09/2018 20:00
  • 22/09/2018 21:00
  • 23/09/2018 18:00

  Arenberg - De Grote

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Sien Vanmaele – Witlof from Syria

  • Podium & literatuur

  Theatermaker Sien Vanmaele gebruikt haar passie voor koken en theater als middel om ontmoetingen tot stand te brengen en zichzelf en de wereld kritisch te bevragen. Zo ook in haar food performance Witlof from Syria. De vraag: “Wil je met me koken?” leidde tot verschillende ontmoetingen met mensen van Syrische afkomst, thuis in hun keuken.

  Een vrouw staat in haar keuken. Ze bereidt het eten voor. In haar hoofd passeren flarden van voorbije ontmoetingen en ervaringen die ze tracht te duiden. Haar gedachten zijn poëtisch, schurend en buitengewoon eerlijk. Hoe is het om via een gedeelde passie – het koken – tot verbinding te komen met een ander? Kan je daarbij los komen van je vooroordelen?

  Witlof from Syria is de ontroerende weerslag van die ontmoetingen in de keuken.

  • 21/09/2018 22:00
  • 22/09/2018 18:00
  • 23/09/2018 15:00

  De Arenberg - De Kleine

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Kamagurka & Herr Seele Lachen Gieren Condors

  • Podium & literatuur

  De hereniging van Kamagurka en Herr Seele op ons podium resulteerde in een overdonderend succes. En omdat ze vorige twee Arenbergseizoenen steeds zorgden voor een uitverkochte zaalreeks, besloten we onze favoriete gasten nog een laatste keer uit te nodigen. In De Kleine brengt het absurde duo Lachen, Gieren & Condors. Niet getreurd, dit is niet het einde. Want in 2019 is de tijd rijp voor de grote finale, op Blue Monday. Want niets beter dan een portie absurde humor om de meest depressieve dag van het jaar te overleven.

  Dus vervoeg ons dit najaar in De Kleine voor de allerlaatste kleine zaalshowreeks, of kom genieten van de première in De Grote dit voorjaar. Het moment waar het absurde duo de voorbije drie seizoen naartoe heeft gewerkt. De chemie zal ongetwijfeld van het podium spatten!

  Al veertig jaar zijn ze vrienden, het voelt dus ook soms aan alsof Kamagurka en Herr Seele een getrouw koppen zijn. Ze staken samen iconische tv-programma’s in elkaar, creëerden kunst en tot op vandaag maken ze samen de strips van Cowboy Henk.

  • 26/09/2018 20:30

  De Arenberg - De Kleine

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • StuDay 2018

  • Muziek

  Op donderdag 27 september palmen we Spoor Oost in en trappen we het academiejaar af met een bang! Lekker chillen en tetteren met je vrienden, met een pintje dabei en een coole DJ op de achtergrond of toch liever de osbtacle course overwinnen, een nieuw lief scoren en je eerste relatietest doorstaan bij een waanzinnig lekkere sharing dish?
  Welcome back! In ’t Stad, op StuDay en bij GATE15.

  Gratis en voor niks voor alle studenten
  13u30-22u
  Spoor Oost Antwerpen

  • 27/09/2018 13:30

  Spoor Oost

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • DCLivingLab Pitch Night

  Pitch event van het DCLivingLab (www.dclivinglab.info)

  • 27/09/2018 19:00

  Gate15 - Tarmac

  Carlo Vuijlsteke

  Meer lezen
Sluit

Betalend