Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw event delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • FIRST AID KIT

  • Podium & literatuur

  Wie First Aid Kit niet kent heeft de laatste jaren waarschijnlijk ergens héél ver van de bewoonde wereld doorgebracht. Met “My Silver Lining” (van op Stay Gold uit 2014) scoorden de Zweedse zusjes Klara en Johanna Söderberg een absolute wereldhit, die maandenlang niet uit de ether weg te denken was. Begin dit jaar kwam met Ruins hun vijfde plaat uit, die hen lovende vergelijkingen met tijdloze klasbakken als Emmylou Harris en Fleet Foxes opleverde. Ze stelden de plaat voor in een razendsnel uitverkochte Brusselse AB. HUMO was er toen bij en gaf het concert vier sterren: “In de AB wierp Klara, de kleinste in leeftijd en gestalte, zich op als de ziel van First Aid Kit. Het is dan ook de breuk met háár verloofde die aan de basis van ‘Ruins’ ligt. Grote zus Johanna was dan weer het hart van de Kit. Klara sneed, Johanna zalfde. Apart klonken ze geweldig, samen wondermooi. De kracht van First Aid Kit heeft al altijd in die zusterlijke samenzang gezeten. En na tien jaar zijn Klara en Johanna bijzonder vaardig geworden in dat te laten horen.”

  • 27/11/2018 20:00

  De Roma

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Marcel Vanthilt Cash Cash

  • Podium & literatuur

  Het eerste soloalbum van Marcel Vanthilt.
  Het eerste soloalbum?
  Toch wel.

  Met ARBEID ADELT! maakt hij al sinds 1981 45- en 33 toerenplaten.
  Het laatste album ‘Slik’ (uit 2015) kreeg tal van lovende recensies èn 'n nominatie voor 'n MIA in de categorie Nederlandstalig.
  In 2001 bracht hij 'U nu!' uit, in duo met Ad Cominotto, maar dat waren poëzieteksten van anderen (Piet Paaltjens, Gust Gils & Paul van Ostaijen).
  In 2004 was er het album 'Mensen zijn er teveel aan' maar dat was met de groep Z, dus dat telt niet.

  Sindsdien verscheen er aarzelend wel wat:
  - 'Gaston en zijn zuster' (Radio 1 - Kleur in e-mineur)
  - 'Want ik wil niet' (Radio 1 - Schrijver zkt zanger)
  - 'In mijn pyjama' (Te Gek!? - CD5)
  - 'Paracetamol/Twee heren' (12-inch maxisingle).

  Doch nu, op z'n 60ste!, eindelijk 'n eerste, volwaardig album onder eigen naam.

  Slijpschijfscherpe tracks, onthullende teksten, markante observaties, bizarre visies in 'n geluidslandschap dat elektronisch gestoord is en tegelijk catchy & aanstekelijk.

  Dit album is zijn brein: knisperend & knetterend, vrolijk & somber, eenzaam & massaal, dansbaar & intiem.

  • 28/11/2018 20:15

  De Arenberg - De Grote

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Lander Severins Maanlander

  • Podium & literatuur

  geheel per ongeluk
  belandde LEMS-1963-4
  maanlander
  op Aarde
  een jaar lang reisde hij
  door de wereld
  en keek
  naar toevallige plekken
  waar hij toevallig belandde
  door toevallige coördinaten
  keek hij naar de mensen
  en naar kevers
  en nu doet LEMS zijn verhaal

  In dit avondvullendprogramma bestaande uit lied en tekst krijgt je het verhaal van LEMS, de maanlander die per ongeluk op Aarde terechtkwam. Als alles goed gaat eindigt dit programma even veilig en succesvol als de eerste maanlanding. LEMS doet zijn best.

  • 29/11/2018 20:30

  De Arenberg - De Kleine

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Joke Emmers Vogelvrij

  • Podium & literatuur

  Vogelvrij is een nieuwe muzikale voorstelling van theatermaakster Joke Emmers geïnspireerd op het boek Brieven aan Doornroosje van Toon Tellegen. Anneleen Boehme (LABtrio) verzorgt op haar contrabas de live muziek. De regie is in handen van Bas Teeken.

  Vogelvrij gaat over liefde, wachten en verwachten. En over hoe die verwachtingen met ons aan de haal gaan. Wie bestuurt er hier de boel eigenlijk? Dat gevoel. En over snoepjes van Haribo.

  Joke Emmers is 28 en vrijgezel. Dat alleen is al reden genoeg om te komen kijken.

  Joke Emmers: “Het boek Brieven aan Doornroosje van Toon Tellegen gaat over een prins die Doornroosje wakker zou moeten kussen, maar na 99 jaar nog steeds niet is gekomen. Dat inspireerde me om een voorstelling te maken. Ik verdiepte me in de wereldliteratuur, in bijvoorbeeld Tsjechov, Flaubert en Van Gogh met als gevolg Vogelvrij.”

  • 29/11/2018 20:30

  De Arenberg - De Kleine

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Guy Van Nueten AUTUMN FALLS

  • Muziek

  De Wikipediapagina van Guy Van Nueten is vele malen boeiender dan gelijk welke autobiografie. De man is van alle markten thuis, en heeft zich op die manier een muzikale carrière bijeen gespeeld waar menig rockster van staat te kijken. Want Van Nueten is altijd een zoeker geweest. Niet jarenlang op datzelfde nageltje blijven slaan, maar gaan van songschrijver bij The Sands (April and June, u weet wel) via arrangeur bij dEUS en andere Zita Swoons, tot het maken van muziek voor film en theater, naar het maken van soloplaten op piano. Na ‘Merg’ (2009) en ‘Pacman’ (2013) brengt hij later dit jaar zijn derde solo-pianoplaat ‘Contact’ uit.

  • 04/12/2018 20:30

  De Arenberg - De Kleine

  GATE15 admin

  Meer lezen
Sluit

Lady Linn, Gregory Frateur, Tijs Delbeke & Stijn Meuris Murderballads

 • Muziek

Kom binnen. We zijn hier voor murderballads, muzikale bloedstollende thrillers.
Wees niet bang. We doen meteen de deuren stevig op slot. Lang niet alle vertellingen lopen immers goed af. Niet elke moordenaar is gevat.
Een kleine troost. Vaak was het lied bloederiger dan de eigenlijke daad.

Murderballads waren lange tijd geliefde tabloids. In het pré-krantentijdperk werden moorden bij voorkeur heet geserveerd in catchy tunes met liefst een flinke scheut bloed en horror. De liedjes verspreidden zich dan ook als lopend vuur.

Iedereen begrijpt de driften die aanzetten tot moord : liefde, hebzucht, jaloezie, angst, woede, verlies….. Bovendien houden verhalen verloren geliefden in leven. Samen met de doden breit de songschrijver een nieuw verhaal, een nieuw leven.
“And while the song plays, we believe these dry bones can live.” (Tom Waits)

Het vleesgeworden cliché : de meeste slachtoffers waren vrouwen…slachtoffer van mannen die nog geen vader wilden worden of een nieuwe schone deerne prefereerden. Heel af en toe werd de trekker overgehaald door een vrouw, meestal na overspel van de man. Zo ook in “Franky and Johnny”, niet te klasseren volgens de jury als een eerste graads moord. Franky kreeg in zijn zitvlak simpelweg geserveerd wat hij verdiende!

Blijven we hangen in een ver verleden? Niet noodzakelijk. Ok, Stagger Lee blijft eerste klas materiaal, maar ook Bob Marley schoot al wel eens een sheriff overhoop en Rihanna knalt er ook niet naast. Schoon materiaal in overvloed voor topzangers als Gregory Frateur, Tijs Delbeke en Lady Linn. Stijn Meuris breit de nummers in koelen bloede aan elkaar.

17/03/2018 20:15 - 23:00
CC Merksem
GATE15 admin
Betalend: Kassa: 18 euro VVK: 16 euro Cultuurcheque: gratis