Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Artikel met slug "huelgas-ensemble" werd niet gevonden  
×

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw event delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • ONE MORE THING

  • Podium & literatuur

  Een mobiele miniatuurvoorstelling van veertien minuten voor een twintigtal personen geschikt voor huiskamers, parochiezaaltjes, festivalcafés, donkere bossen gebaseerd op een zin uit De duivel op de heuvels van Cesare Pavese.

  • 19/11/2018 20:00

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Kamagurka & Herr Seele Lachen Gieren Condors

  • Podium & literatuur

  De hereniging van Kamagurka en Herr Seele op ons podium resulteerde in een overdonderend succes. En omdat ze vorige twee Arenbergseizoenen steeds zorgden voor een uitverkochte zaalreeks, besloten we onze favoriete gasten nog een laatste keer uit te nodigen. In De Kleine brengt het absurde duo Lachen, Gieren & Condors. Niet getreurd, dit is niet het einde. Want in 2019 is de tijd rijp voor de grote finale, op Blue Monday. Want niets beter dan een portie absurde humor om de meest depressieve dag van het jaar te overleven.

  Dus vervoeg ons dit najaar in De Kleine voor de allerlaatste kleine zaalshowreeks, of kom genieten van de première in De Grote dit voorjaar. Het moment waar het absurde duo de voorbije drie seizoen naartoe heeft gewerkt. De chemie zal ongetwijfeld van het podium spatten!

  Al veertig jaar zijn ze vrienden, het voelt dus ook soms aan alsof Kamagurka en Herr Seele een getrouw koppen zijn. Ze staken samen iconische tv-programma’s in elkaar, creëerden kunst en tot op vandaag maken ze samen de strips van Cowboy Henk.

  • 17/10/2018 20:30
  • 20/11/2018 20:30
  • 11/12/2018 20:30

  De Arenberg - De Kleine

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • SILVANA

  • Film

  Hiphop een mannenwereld? Met Silvana vertonen we een intiem portret en filmische trip doorheen de prille carrière van een hedendaags vrouwelijk icoon.  Met haar compromisloze teksten tegen elke vorm van verdrukking, veroverde Silvana Imam de rap-scene in Scandinavië. Met haar scherpe tong legt ze de pijnpunten van de samenleving bloot, en ontpopte ze zich als de stem van een nieuwe generatie. De film volgt Silvana van underground artieste naar icoon-status.  Deze film, gemaakt door een volledig vrouwelijke crew, appelleert allereerst aan een jong publiek, vrouwen, en de LGBT+gemeenschap. Maar de universele thema’s kunnen iedereen bekoren. Silvana vervult een activistische rol als immigrant, vrouw en lesbienne in een Zweden dat steeds verder polariseert. Maar na een jaar in de hitte van de spotlights komt de crash. Silvana werpt haar imago van 'superwoman' af, en toont zich van een andere zijde, want "er zijn geen superhelden, alleen maar mensen".  Voor de vertoning van Silvana werken we samen met het Holebifilmfestival, om de documentaire en vooral genderdiversiteit nog meer onder de nodige aandacht te brengen.  Na de filmvertoning volgen live hiphopacts.

  • 21/11/2018 20:00

  De Roma

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Latif RE:LATIF

  • Podium & literatuur

  Bekendheid is relatief. Daar weet Latif Ait alles van. Want tot nu kwam hij in de kijker door wat hij deed; niet door wie hij is. En dat leverde hem vooral bekendheid op bij justitie. Toen hij met vriend Dyab Abou Jahjah de Arabisch-Europese Liga oprichtte om de wereld beter te maken en dat zijn job kostte. Toen hij met zijn kritische cartoons bijna een veroordeling liet optekenen. Of toen hij met Fouad Belkacem een takeldienst startte, maar net op tijd weigerde om diens beruchte vereniging te depanneren. Het was allemaal goed bedoeld, maar nooit goed begrepen.

  Daarom laat Latif na 10 jaar comedy de goede bedoelingen thuis en stapt hij recht op het grote publiek af. Om te zeggen wat hij echt denkt. Zonder franjes, zonder handtasmoppen, zonder knuffelmarokkanen. Geen taboes, enkel de waarheid. En zelfs die is relatief.

  • 24/11/2018 20:15

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • FIRST AID KIT

  • Podium & literatuur

  Wie First Aid Kit niet kent heeft de laatste jaren waarschijnlijk ergens héél ver van de bewoonde wereld doorgebracht. Met “My Silver Lining” (van op Stay Gold uit 2014) scoorden de Zweedse zusjes Klara en Johanna Söderberg een absolute wereldhit, die maandenlang niet uit de ether weg te denken was. Begin dit jaar kwam met Ruins hun vijfde plaat uit, die hen lovende vergelijkingen met tijdloze klasbakken als Emmylou Harris en Fleet Foxes opleverde. Ze stelden de plaat voor in een razendsnel uitverkochte Brusselse AB. HUMO was er toen bij en gaf het concert vier sterren: “In de AB wierp Klara, de kleinste in leeftijd en gestalte, zich op als de ziel van First Aid Kit. Het is dan ook de breuk met háár verloofde die aan de basis van ‘Ruins’ ligt. Grote zus Johanna was dan weer het hart van de Kit. Klara sneed, Johanna zalfde. Apart klonken ze geweldig, samen wondermooi. De kracht van First Aid Kit heeft al altijd in die zusterlijke samenzang gezeten. En na tien jaar zijn Klara en Johanna bijzonder vaardig geworden in dat te laten horen.”

  • 27/11/2018 20:00

  De Roma

  GATE15 admin

  Meer lezen
Sluit

Betalend