Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw event delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • Siona Houthuys & Berten Vanderbruggen No coincidence, no story (première)

  • Podium & literatuur

  Soms worden we in het midden van een overzichtelijk stuk leven overvallen door een onwaarschijnlijk toeval. Op dat moment lijken de realiteit en het bovennatuurlijke elkaar te raken en is het bijna een kwestie van geloven.

  Berten Vanderbruggen en Siona Houthuys dagen het toeval uit, manipuleren het, dwingen het af en beredeneren het … opdat het voor eens en altijd duidelijk is waarvoor we nog hoop mogen koesteren. ‘No coincidence No Story’ viel nog voor de première al tweemaal in de prijzen. Siona en Berten wonnen De Troffel 2018, de prijs van Festival Cement voor het beste concept van een beginnend theatermaker. Het nieuwstedelijk gaf hen de wildcard voor jonge kunstenaars met een kwalitatief sterk idee.

  • 24/10/2018 20:00

  CC Berchem

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Wim Mertens Cran aux Oeufs Tour 2018

  • Muziek

  De verdiensten van Wim Mertens in enkele regels opsommen is een quasi onmogelijke opdracht. De in 1953 geboren componist, musicoloog,muzikant (piano en klassieke gitaar) en zanger is de afgelopen decennia tot een internationaal begrip uitgegroeid. Hij bracht -en brengt- zijn muziek voor volle concertzalen in Europa, Noord- en Centraal-Amerika, Japan, Thailand en Rusland. Zijn catalogus telt meer dan 65 albums.

  Zijn muziek werd door film, theater, dans, televisie en de radio opgepikt en veroverde zo de harten van een breed publiek.‘Struggle for pleasure’, 'Often a bird', 'Iris’ en ‘Close cover’ zijn slechts enkele bekende voorbeelden.

  In 2017 bracht de componist de trilogie Cran aux Oeufs uit.
  Het hedendaagse Brussel, het oude Rome en het oude Griekenland. Cran aux Oeufs is ‘a musi-fiction’- triptiek waarin de connecties tussen lied, poëzie en werkelijkheid afgetast worden. Wim Mertens zal verschillende werken van de albums Charaktersketch, What are we, locks, to do? en Dust of Truthsuitvoeren.

  • 24/10/2018 20:15

  De Arenberg - De Grote

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • MASked

  • Klein feest

  Donderdag 25 oktober is het weer zover! MAS in Jonge Handen tovert het museum om in één groot gemaskerd bal. Laat dit jaar vooral het beest in je los, want de avond staat in teken van dieren en opent meteen de expo 'Instinct'.

  • 25/10/2018 20:00

  MAS

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Pieter Embrechts A street concert | Gezongen portretten op doek

  • Muziek

  Pieter Embrechts – theaterdier, acteur, songsmid en zanger – interviewde de voorbije jaren boeiende mensen die wonen, werken en wandelen op de Turnhoutsebaan in Antwerpen, Borgerhout. En het verhaal is universeel:
  “De Turnhoutsebaan staat symbool voor de evenwichtsoefening van de multiculturele stedelijke samenleving die elke Europese stad kent. Antwerpen telt meer nationaliteiten dan New York en heeft na Amsterdam het hoogste aantal nationaliteiten ter wereld. Na een wandeling op de Turnhoutsebaan ben je dan ook op alle continenten geweest.”

  Het resultaat van alle interviews is een indringende muziektheatervoorstelling waarin de verhalen van deze mensen verteld wordt via songs en filmische portretten. Het is een kruisbestuiving van cinema, docu, muziek en theater.

  • 27/10/2018 20:00

  CC Berchem

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Heimat III How to build a home

  • Podium & literatuur

  De Nwe Tijd bouwt een huis voor James Wood. Voor wie? James Wood, een Engelsman die op 23 november 2016 een reactie plaatste onder een YouTube-filmpje met de titel ‘to build a home’, een melancholisch liedje over het verlangen naar een thuis. Hij schreef in die reactie dat het niet goed met hem ging, dat zijn beste vriend een jaar daarvoor zelfmoord had gepleegd. Tot drie keer toe had die vriend hem op die bewuste avond proberen te bellen, maar hij had zijn telefoon niet opgenomen omdat hij op zijn Playstation zat te spelen. Hij schreef dat hij zich zo schuldig en verdrietig voelde. En zo eenzaam. Niemand reageerde daarop. Pas toen hij een jaar later zijn bericht aanpaste en schreef dat het nog steeds niet goed met hem ging, stuurden plots honderden mensen hem virtual hugs, hartjes en advies.

  De Nwe Tijd besloot naar hem op zoek te gaan om met hem te spreken. Wie is hij? Hoe gaat het nu met hem? En waarom is er in Engeland sinds kort een minister van Eenzaamheid? En waarom plaatste James Wood juist onder het liedje ‘to build a home’ zijn wanhoopskreet? Met deze vragen, via zoekgeschiedenissen, handleidingen en het gebrek eraan, doet De Nwe Tijd een even grappige als droevige, hoopvolle en genadeloze poging om een huis te bouwen.Voor James Wood. En voor iedereen die een beetje op hem lijkt.

  Heimat 3 is de derde voorstelling in een reeks losstaande voorstellingen, die vertrekken vanuit een doorlopend onderzoek naar verbondenheid. In Heimat 1 interviewden de makers hun eigen ouders en grootouders op zoek naar hun opvoeding en levenslessen, voor Heimat 2 speelden zij een zelfgeschreven requiem op een smeltende gletsjer in Groenland en voor Heimat 3, how to build a home bouwen zij een huis

  • 27/10/2018 20:15

  De Arenberg - De Grote

  GATE15 admin

  Meer lezen
Sluit

HOMMAGE MET OESTERS #2 Hugo Clauslezing

 • Podium & literatuur

Een paar weken na het overlijden van Hugo Claus op 19 maart 2008 organiseerde Behoud de Begeerte in de Bourlaschouwburg te Antwerpen een groots opgezette Hommage met oesters. Daar komt nu een tweede editie van, zij het geheel anders. Om te beginnen is er een nieuwe Clauslezing, inmiddels de vijfde.

De Hommage met oesters #2 vindt plaats op zondag 18 maart 2018, de vooravond van de tiende verjaardag van Claus’ overlijden. Om deze bijzondere verjaardag te herdenken is, naast de Clauslezing zelf, een bijzonder en uitgebreid programma in voorbereiding, waar onder anderen Mark Schaevers, Jeroen Olyslaegers, Josse De Pauw, Kevin Absillis, Lize Spit, Emy Koopman en Yannick Dangre aan meewerken. Dit is wat u van Hommage met oesters #2 kan verwachten:

- De Hugo Clauslezing. Jeroen Olyslaegers zal dit jaar de lezing voor zijn rekening nemen, getiteld Vergeet niet wie ge zijt.... In het verleden werden de honneurs waargenomen door Gerrit Komrij, Gerard Mortier, Kees van Kooten en, in 2017, door Tom Lanoye.

- Officiële presentatie van twee nieuwe De Bezige Bij-uitgaven: Het verdriet staat niet alleen (samengesteld door Mark Schaevers) en De verwondering (bezorgd door Kevin Absillis).

- Aandacht voor de nieuwe poëziebloemlezing Alsof er te kiezen was (samengesteld door Claus’ redacteur Suzanne Holtzer, met unieke tekeningen van Hugo Claus).

- Een aantal jonge auteurs werden door Behoud de Begeerte uitgenodigd om het werk van Claus te ontdekken. Lize Spit en Emy Koopman bijvoorbeeld worden gevraagd om een paar boeken van Claus te lezen. Ze delen hun bevindingen met Claus-adept Yannick Dangre.

18/02/2018 20:00 - 22:00
Bourlaschouwburg
GATE15 admin
Betalend: cultuurcheques: gratis