Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Artikel met slug "het-zesde-metaal-theatertour-calais" werd niet gevonden  
×

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw event delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • VERGEEF ONS

  • Podium & literatuur

  De familie is dood! Leve de familie!

  ‘Alle gelukkige gezinnen lijken op elkaar, elk ongelukkig gezin is ongelukkig op zijn eigen wijze.’ Met die beroemde zin opent Tolstoi zijn roman Anna Karenina.

  Het ongeluk van de familie Silver begint op Thanksgiving met een flirt tussen Harold Silver, een historicus van middelbare leeftijd, en Jane, de vrouw van zijn broer George. Het is het startpunt van een lange, vaak absurde, grappige en trieste opeenvolging van catastrofes waarbij de hele familie uit elkaar valt. Toch slaagt hij erin, bijna ondanks zichzelf, bij de volgende Thanksgiving een nieuwe samengestelde familie te creëren.


  Vergeef ons van A.M. Homes kan nog het best omschreven worden als een familiesoap. In een groteske sfeer worden de zwakheden van alle personages in hoog tempo opgevoerd: een rollercoaster van personages die hun greep op de realiteit en op hun leven verliezen. De roman is tegelijk een koldereske saga en een schrijnende schets van een maatschappij die haar ethische waarden onderuit haalt: alle hoekstenen ervan – gezin, familie, vriendschap, … – staan onder druk en zijn aan herdefinitie toe.

  Met de hulp van een topcast – waaronder vier acteurs van coproducent Toneelgroep Amsterdam – schetst Guy Cassiers een humoristisch beeld van de relationele vervreemding en emotionele verwarring van ons tijdsgewricht. Hij doet dat met tal van visuele referenties naar de Amerikaanse publieke sfeer: de sportwedstrijden, de overkill aan informatie, de publiciteit, …
  De enscenering ontstaat op het snijvlak tussen het intieme familieverhaal en een omgeving die door de media wordt gedomineerd. Beeld en woord worden ontkoppeld met een hoge dosis absurditeit tot gevolg.

  "De hele buitenwereld is zo nieuw, zo willekeurig en gespleten dat iedereen er gevaar loopt. We chatten online, worden online ‘Vrienden' van elkaar zonder te weten met wie we eigenlijk praten - we neuken met vreemden. We zien zo ongeveer alles voor een relatie, voor een band aan, en toch staan we machteloos als we bij onze familie en tussen onze buurtgenoten zijn. – May We Be Forgiven, A.M. Homes

  • 22/02/2018 20:00
  • 24/02/2018 20:00
  • 25/02/2018 15:00
  • 28/02/2018 20:00
  • 01/03/2018 20:00
  • 02/03/2018 20:00
  • 03/03/2018 20:00
  • 28/03/2018 20:00
  • 29/03/2018 20:00
  • 30/03/2018 20:00
  • 31/03/2018 20:00

  Bourlaschouwburg

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Kris De Bruyne Trio Zijn mooiste liefdesliedjes

  • Muziek

  Kris De Bruyne, Gijs Hollebosch en Yves Meersschaert zochten uit tweehonderdtachtig songs van Kris naar zijn vergeten liefdesliedjes die de fans na de concerten bleven vragen. Die verloren schat van songs was verrassender en rijker dan het trio verwachtte en inschatte. Kris wou en zou die parels graag terug oppikken, naast enkele hits uiteraard.

  Gijs, Yves & Kris - ook al zijn ze maar met zijn drieën - toveren hun magische ‘sound’ te voorschijn die je letterlijk nog nooit hebt gehoord. Ze wisselen hun muzikale poëzie, oor voor het detail en kracht uit, met als prachtig resultaat: liefde en blues, amore e dolore in ‘Zijn mooiste liefdesliedjes’.

  Gijs Hollebosch ruilde op zijn zestiende zijn viool voor een elektrische gitaar. En dan viel hij voor een heel verscheiden “arsenaal" akoestische snaarinstrumenten. Vandaar uit begon hij zich te specialiseren in verschillende muziekgenres waar hij zijn meesterschap in bluegrass, folk en blues etaleerde en veel gevraagde podium- en studiomuzikant werd. Gijs werkte zowel op het podium als in studio-opnamen met o.a. Olla Vogala, Nils De Caster, HT Roberts, Neeka, Les Guitares Magiques en hij speelde met Kris & zijn band op de Radio 1 Sessies in TRIX, Antwerpen (2015). Daarvan is de live dubbel-cd ‘In levende lijve’ de pakkende weergave.

  Ook Yves Meersschaert is een uitermate begaafde multi-instrumentalist. Hij speelt piano vanaf zijn zevende en excelleert op de toetsen. In 1999 bracht hij zijn eerste solo-album 'Mon Paradis' uit. Hij maakte naam met 'Derek & Vis' en 'Citron Bleu', is een veel gevraagde arrangeur van koper- en strijkersmuziek, is componist/dirigent en in zijn eigen opnamestudio een ingenieuze producer voor o.a. Kris & vele andere beroemde collega’s. Yves leidt en schrijft voor zijn eigen band Le Grand Bateau en is al vele jaren de huiscomponist van Ultima Thule.  Gijs Hollebosch : lapsteel, mandoline, resonatorgitaar, elektrische en akoestische gitaar, dobro en slide, bottleneck en backing vocals
  Yves Meersschaert : piano, Hammond, accordeon, keys en bass
  Kris De Bruyne: akoestische en elektrische gitaar, zang, mondharmonica, piano en snare

  • 24/02/2018 20:15

  Merksemdok

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • VRT Bigband met Sofie, Sandrine & Stef Caers 100 jaar Ella

  • Muziek

  In 2017 zou Ella Fitzgerald 100 jaar geworden zijn. Ella Fitzgerald was een Amerikaanse jazz-zangeres die als één van de grootste jazzvocalisten aller tijden wordt beschouwd. Ze wordt roemend ‘The First Lady of Song’ genoemd. In haar meer dan vijftig jaar durende carrière verkocht ze meer dan veertig miljoen albums en won ze dertien Grammy Awards.

  Hits: Cry Me A River, Summertime, Dream A Little Dream Of Me, Cheek To Cheek, Ev'ry Time We Say Goodbye, A-Tisket, A-Tasket, Hello Dolly, The Lady Is a Tramp, …

  De VRT Bigband is een jazzorkest samengesteld uit VRT personeelsleden. VRT'er en bassist Marijn Daniels richtte de bigband eind 2009 op om de gloriedagen van het BRT jazzorkest en de BRT Bigband te doen herleven.

  In de laatste zes jaar groeide de bigband uit tot een volwaardige speler in de Vlaamse jazz-scene. Onder leiding van dirigent Dree Peremans brengt de VRT Bigband een aantal swingende programma's.

  • 25/02/2018 14:00

  CC Merksem

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • HERMESensemble 10 jaar The Times & The Times Academy

  • Muziek

  In 2018 viert The Times zijn tienjarige bestaan! Het afgelopen decennium leverde The Times prachtige resultaten op en vonden vele jonge muziekmakers zo hun weg naar een al dan niet professioneel muziekleven. Het jubileum van The Times is een uitgelezen gelegenheid om de alumni in de bloemetjes te zetten. Maar er is meer! The Times groeit, bloeit, breidt uit … In het cocreatietraject The Times Academy worden conservatoriumstudenten compositie uitgedaagd om een nagelnieuw werk te schrijven voor en met HERMESensemble. Een veelbelovend en spannend tweeluik, met de klemtoon op muzikaal avontuur en de klank van de toekomst.

  15.00 AMUZ: The Times
  16.30 AMUZ: The Times Academy

  • 25/02/2018 15:00

  Amuz

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • T-DANSANT MET RADIO MINERVA

  • Klein feest

  Waar is de tijd dat je overdag met je partner, vrienden of vriendinnen eens een danske kon placeren? Vroeger waren er heel wat mogelijkheden in Antwerpen. Dankzij De Roma en Radio Minerva kan dit gelukkig nog steeds! De Radio MInerva-dj van dienst haalt de meest dansbare hits van de afgelopen decennia boven: rock-’n-roll, swing, jive, disco, een walske, de hucklebuck, de lambada … Ze komen allemaal aan bod. En je krijgt er nog een gratis kopje koffie/thee en een stuk cake bovenop.

  • 25/02/2018 15:00

  De Roma

  GATE15 admin

  Meer lezen
Sluit

Betalend