Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw evenement delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • Cream Colored Ponies

  • Muziek

  Cream Colored Ponies staan voor echte jazzcats met een passie voor de swingmuziek uit de jaren '30 en '40. Op hun nostalgische trip door het swingtijdperk brengen ze hulde aan de crooners van weleer, bekend om hun rustige, zachte en vooral natuurlijke stemgeluid. De mooiste liedjes uit ‘The Great American Songbook’ helemaal in de stijl van Louis Prima, Louis Armstrong, Nat King Cole, Dean Martin, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en vele andere meesters uit de swingmuziek passeren de revue.

  T’aint what you do it’s the way that you do it! In een stijlvol vintage-cachet brengen Cream Colored Ponies swingjazz van de bovenste plank. It don’t mean a thing if it ain’t got that swing!

  Cream Colored Ponies brengen voor deze gelegenheid Dunja als special guest mee.
  Dunja is een autodidactische jazz-, blues- en popzangeres. Dankzij ‘The Voice van Vlaanderen 2014’, waarin zij de finale haalde, raakte ze bekend bij een breder publiek. Ze neemt je mee op een sfeervolle reis doorheen de diepste uithoeken van haar ziel met een authentiek stemgeluid: nu eens krachtig, dan weer fragiel.

  Verwacht je aan een avond vol originele jazz-standards, ballads en andere jazzy songs. Sfeer gegarandeerd!  Roel Ferny: zang en ritmegitaar
  Juno Kerstens: contrabas en zang
  Jeroen Thomas: keys
  Egon Loosveldt: drums
  Angel Pérez: trompet
  Dunja: zang

  • 14/10/2017 20:15

  Merksemdok Emiel Lemineurstraat 72 2170 Merksem

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Maryam K. Hedayat, Judith Clijsters, 88888 - Genderless

  • Podium & literatuur

  Genderless is een multimediale voorstelling over de nood aan een nieuwe definitie van gender. In dit artistiek onderzoek verwerkt Maryam K. Hedayat interviews, nieuwe en oude reclame- en filmfragmenten, nieuwe media en communicatietools.

  Welke verantwoordelijkheid dragen taal, beeldvorming, cultuur en religie in het definiëren van gender? Welke rol spelen mythes, sprookjes, archetypes? Genderless treedt ook buiten de theaterzaal en creëert een onlineplatform via www.maryamkhedayat.com.

  • 14/10/2017 20:30

  Arenberg Schouwburg

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Toon, Liedjesman

  • Podium & literatuur

  Een luchtig, eigentijds en vrolijk programma met liedjes, poëzie en verhalen van Nederlands Grootste theaterpersoonlijkheid, Toon Hermans.
  Toon Hermans was geen cabaretier. Hij noemde zichzelf clown, carnavalist, kleinkunstenaar en liedjesman. Meer feestneus dan wijsneus. Fratsenmaker.
  Toon wilde niets liever dan de mensen even hun problemen en zorgen doen vergeten. Hij speelde voor hen de zon. Misschien wel het moeilijkste engagement dat er is. Want de ware clown is altijd mild, hij wil geen pijn doen, omdat hij weet, héél diep in zijn hart, dat er al zoveel pijn is in de wereld.
  De schaterlach van de clown en zijn publiek spraken hem meer aan dan lachen om cynische en sarcastische grappenmakers die welbewust grappen maakten om te choqueren.
  In TOON, LIEDJESMAN volgen zijn zoon Maurice Hermans, Patricia van Haastrecht (musicalster), Sanne Verboom (filmster) en Marco de Kramer (musicalster) begeleid door een vijf mans orkest o.l.v. Harrie Herfst Toon in de tijdlijn van zijn gedachten.
  Ook de alom bekend en geliefd geworden toneelmeester van Toon, Johnny van Elk, levert, net als toen, zijn bijdrage aan deze heerlijke voorstelling.
  Een middag met blije herinneringen, anekdotes, en veel bekende en onbekende Toonliedjes. Een middag om nooit te vergeten…
  Toon leeft…hij is niet dood!

  • 15/10/2017 14:00

  Cultuur Centrum Deurne Podium

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Fleur Khani - Homework

  • Podium & literatuur

  De Brusselse muzikante, theatermaakster en actrice Fleur Khani vertelt over het huis waarin ze opgroeide: half Perzisch, half Vlaams. Haar moeder is een Europese arts en haar vader een Perzische schrijver. Terwijl ze een thuis bouwt, neemt Fleur je mee langs de verschillende kamers in het universum van haar beide ouders.

  Homework is een eerlijke poging van een jonge artieste om de krijtlijnen van een continu evoluerende identiteit uit te tekenen.

  • 15/10/2017 20:30

  Arenberg Schouwburg

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Work in Progress 2017

  • Podium & literatuur

  De “WIP” formule, sinds 2008 draaischijf bij uitstek van het Mestizo Arts Festival (MAF), is een kruisbestuiving tussen organisaties om voelsprieten te finetunen, nieuwe stedelijke kunstenaars op te snuiven en te helpen doorstromen. Op initiatief van Mestizo Arts Platform en met het coöperatieve gedachtegoed in het achterhoofd is deze formule ontkiemd tot een interstedelijke coproductie. Want “sharing is caring”! WIPCOOP laat zich dan ook omschrijven als een collectief onderzoek naar het artistieke potentieel van de nieuwe stedelijkheid en de kracht van de togetherness. Stap mee op de trein en word coproducent/aandeelhouder in een van de steden!

  Work in Progress Cooperation (WIPCOOP) is rechttoe rechtaan: artiesten uit verschillende disciplines houden ergens op de wonderbaarlijke route van hun creatieproces halt om te tonen waar ze staan. Critici uit alle hoeken van het land tekenen present voor constructieve feedback, of een visitekaartje hier en daar.

  • 17/10/2017 13:30

  Arenberg Schouwburg

  GATE15 admin

  Meer lezen
Sluit

Entrepreneurial Kickoff 2017

 • Cursussen & lezingen

De ENTREPRENEURIAL KICKOFF is het jaarlijks startevent voor young potentials (studenten / jongeren met ondernemingszin) en staff (docenten / lectoren / jeugdwerkers / ATP / ...). We starten de avond met elf interactieve sessies. Aansluitend brengt een slotshow meer duiding over het volledige project. Napraten kan tijdens het netwerkgedeelte. Tijdens deze showcase zullen dienstverleners en alle promotoren aanwezig zijn met een infostand. Verschillende Antwerpse start-ups zullen zich ook voorstellen.

MNM brengt live verslag uit vanop het KICKOFF event.

10/10/2017 18:00 - 23:00
Karel de Grote Hogeschool Campus Zuid
GATE15 admin
Gratis