Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw event delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • ANTWERP SYMPHONY ORCHESTRA & MNOZIL BRASS

  • Muziek

  Joost Smeets: dirigent
  Mnozil Brass: ensemble

  Hoezo Oostenrijkers hebben geen humor? Het getalenteerde, maar stapelgekke koperseptet Mnozil Brass bewijst al jaren het tegendeel. Liefhebbers van koperblazers en muzikale komedie mogen deze nieuwe show niet ongemerkt laten voorbijgaan. Ditmaal gaat het topensemble de symfonische toer op, en gooit het samen met het Antwerp Symphony Orchestra humor, cabaret, comedy en buitengewoon virtuoze nootjes in de mallemolen.

  • 17/03/2018 20:00

  Koningin Elisabethzaal

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Poco a Poco Integratie waar muziek in zit

  • Muziek

  Poco a Poco is een orkest van maar liefst 80 enthousiaste muzikanten. Allemaal hebben we op één of andere manier een beperking. 40 orkestleden zijn mindervaliden, 40 niet. Het jongste lid is 15 jaar, de oudste telt al meer dan 80 lentes. Samen maken we muziek. Beleven we plezier. Poco a Poco is Music Inc.. Met de Inc. Van de Inclusie.

  Dit concert wordt ingericht door Lions Club Antwerpen Voorkempen ten voordele van de Sociale doelen die op onze steun kunnen rekenen, niet alleen financieel maar ook daadwerkelijk door de handen uit de mouwen te steken.

  • 17/03/2018 20:00

  Amuz

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Lady Linn, Gregory Frateur, Tijs Delbeke & Stijn Meuris Murderballads

  • Muziek

  Kom binnen. We zijn hier voor murderballads, muzikale bloedstollende thrillers.
  Wees niet bang. We doen meteen de deuren stevig op slot. Lang niet alle vertellingen lopen immers goed af. Niet elke moordenaar is gevat.
  Een kleine troost. Vaak was het lied bloederiger dan de eigenlijke daad.

  Murderballads waren lange tijd geliefde tabloids. In het pré-krantentijdperk werden moorden bij voorkeur heet geserveerd in catchy tunes met liefst een flinke scheut bloed en horror. De liedjes verspreidden zich dan ook als lopend vuur.

  Iedereen begrijpt de driften die aanzetten tot moord : liefde, hebzucht, jaloezie, angst, woede, verlies….. Bovendien houden verhalen verloren geliefden in leven. Samen met de doden breit de songschrijver een nieuw verhaal, een nieuw leven.
  “And while the song plays, we believe these dry bones can live.” (Tom Waits)

  Het vleesgeworden cliché : de meeste slachtoffers waren vrouwen…slachtoffer van mannen die nog geen vader wilden worden of een nieuwe schone deerne prefereerden. Heel af en toe werd de trekker overgehaald door een vrouw, meestal na overspel van de man. Zo ook in “Franky and Johnny”, niet te klasseren volgens de jury als een eerste graads moord. Franky kreeg in zijn zitvlak simpelweg geserveerd wat hij verdiende!

  Blijven we hangen in een ver verleden? Niet noodzakelijk. Ok, Stagger Lee blijft eerste klas materiaal, maar ook Bob Marley schoot al wel eens een sheriff overhoop en Rihanna knalt er ook niet naast. Schoon materiaal in overvloed voor topzangers als Gregory Frateur, Tijs Delbeke en Lady Linn. Stijn Meuris breit de nummers in koelen bloede aan elkaar.

  • 17/03/2018 20:15

  CC Merksem

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Toon Fret & Veronika Iltchenko Duits en Frans repertoire van rond de eeuwwisseling

  • Muziek

  Fluitist Toon Fret (Oxalys, Het Collectief) schetst samen met pianiste Veronika Iltchenko een beeld van het fluitrepertoire van rond 1900 en de eerste decennia van de 20ste eeuw, zowel in het Franse als het Duitse en Weense repertoire. In de Chansons de Bilitis regeert de fluit in het decor dat Claude Debussy heeft opengetrokken: een universum bevolkt door figuren tussen droom en werkelijkheid, badend in het halfduister. Deze uitzonderlijke solisten vormen een ideaal duo: ze delen de passie voor hun instrument, het plezier van het samenspelen en de gave om u het heilige vuur dat hen drijft door te geven.

  Uitvoerders
  Toon Fret, fluit | Veronika Iltchenko, piano

  Programma
  Muziek van C. Reinecke, C. Debussy, A. Zemlinsky e.a.

  • 18/03/2018 15:00

  Amuz

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Skillslab: Hoe vermarkt je je businessidee

  • Workshop

  Hoe zet je je businessidee in de markt? Je leert hoe nieuwe ideeën te implementeren.
  Tijdens deze workshop maak je kennis met enkele business modellen en gaan we verder aan de slag met de ideeën uit vorige workshop.

  PROGRAMMA
  17u30: Onthaal
  18u00: Introductie implementatie (Alexis Jacoby)
  18u15: Introductie van de probleemstelling (Dimitri De Rooze)
  18u30: Food & drinks

  Interactief sessiegedeelte:
  18u40: Requirements map/Lotus blossom
  19u25: Customer journey: interactie in kaart brengen
  20u05: Business Model canvas: hoe vermarkten van de business?

  TIMING
  19 maart 2018
  18u00 - 21u00

  ​LOCATIE
  Voka, Markgravestraat 12
  2000 Antwerpen

  ​DOELGROEP
  In deze workshop wordt verder gewerkt op ideeën die zijn gegenereerd tijdens de vorige Skillslab workshop. Ook als je niet bij de vorige workshop aanwezig was, ben je welkom om hier aan te sluiten!


  INSCHRIJVEN
  Deze sessie wordt gratis aangeboden. Er zijn 50 plaatsen beschikbaar.

  • 19/03/2018 18:00

  Voka, Markgravestraat 12

  GATE15 admin

  Meer lezen
Sluit

Antwerpen Lacht

 • Podium & literatuur

Kom je buikspieren trainen bij Antwerpen Lacht in de Arenberg.

Duik mee in de fascinerende wereld van stand-up comedy met aanstormend en gevestigd talent uit binnen- en buitenland. Een microfoon, grappen in razend tempo en het publiek, met alleen deze ingrediënten bezorgen acht comedians en een MC je een geweldige avond.

We hebben een line-up samengesteld bestaande uit gevestigde namen en aanstormend talent. Comedians en een MC die nieuwe grappen komen vertellen en uitproberen. Een primeur waar je bij moet zijn.

Master of Ceremony (MC) is Said el Hassnaoui, ook wel bekend als WestSaid (www.westsaid.com), een vast lid van de Comedy Explosion, Bazinga Comedy Club (NL), winnaar van de ICFU Talent Award en Comedy Slam 2014.

26/01/2018 20:30 - 23:00
16/02/2018 20:30 - 23:00
16/03/2018 20:30 - 23:00
20/04/2018 20:30 - 23:00
05/05/2018 20:30 - 23:00
Arenbergschouwburg
GATE15 admin
Betalend: €5