Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw event delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

Sluit

AK-47

  • Expo

De AK-47 (afkorting voor Avtomat Kalasjnikova model 1947) lijkt een constante in berichtgeving over oorlog en terreur. Sinds de Russische ingenieur Michail Kalasjnikov het wapen in 1947 ontwierp, zijn er vermoedelijk meer dan 100 miljoen exemplaren in omloop gebracht. Een twintigtal kunstenaars geeft nu een artistieke reactie op dit iconische wapen en de thema’s oorlog en terreur waar het voor staat. Hun invalshoeken zijn heel divers. Van de liefde voor de vorm, tot de angst voor het gebruik of de wens het icoon te ontkrachten. Van decoratief tot agressief, van spielerei tot diepgaande reflectie.

Deze tentoonstelling heeft niet de bedoeling dit wapen of zijn maker verder toe te lichten of te verheerlijken. We tonen haar bewust in november, de maand waarin we de Wapenstilstand herdenken, en net één jaar na de aanslag op de Parijse Bataclan.

Met werk van o.a. Art van Triest, Bram van Leeuwenstein, Joyce Overheul, Luk Sponselee, Sergiy Grygoryan, Nick Dzhychka, Joshua Rutgers, Stef Fridael, Sierk van Meeuwen, Lodie van Dulken, Paul de Wilde, Jordy Koevoets, Fredirick Willems, Joseph Huot, Reint Tiggelaar, Jan Willem Campmans, Tom Velthuis.

De werken voor deze expositie worden samengebracht door curator Jacki Dodemontová. Mede geïnitieerd door Luk Sponselee en Art van Triest.

De vernissage vindt plaats op donderdag 10 november om 19 uur en de tentoonstelling loopt tot en met donderdag 24 november 2016.

AK-47 is gratis toegankelijk
- op dinsdag, woensdag en donderdag van 10 tot 16 uur
- op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur
- telkens één uur voor en na alle voorstellingen die plaatsvinden in Hof De Bist

10/11/2019 18:00 - 23:00
252 cc (Ekeren)
GATE15 admin
Gratis