Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw evenement delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • D.R.A.M. + AMO ACHILLE

  • Muziek

  D.R.A.M.
  D.R.A.M. is het alter ego van de 28-jarige Amerikaanse rapper Shelley Marshaun Massenburg-Smith. Hij verwierf bekendheid door zijn samenwerkingen en tours met zijn 'bff' Chance The Rapper en de single ‘Cha Cha’, het nummer dat als inspiratie diende voor de wereldhit ‘Hotline Bling’ van Drake. Maar zijn populariteit schoot pas echt de hoogte in nadat hij samen met Lil Yachty de gigantische hit ‘Broccoli’ de wereld instuurde. Het werd intussen al meer dan 106 miljoen keer bekeken op YouTube!

  In oktober verscheen met ‘Big Baby D.R.A.M.’ het debuutalbum. Pitchfork hierover: “After a string of EPs and some offbeat hits, rapper/singer D.R.A.M. arrives with his first full-length, a record filled with funny asides and sharp details and its fair share of memorable hooks.” Het is een album waarop de veelzijdigheid van de rapper in de verf wordt gezet en terecht massaal veel goede reviews toegeworpen krijgt. Ter promotie van dit album komt hij op dinsdag 21 februari voor een stomende hiphop-show naar Trix.

  AMO ACHILLE
  "Amo Achille’s music can’t be pinned down to one style, since the somehow mysterious Amo grew up to become the ultimate eclectic urban blender. With natural ease the singer combines ingredients from hip hop, grime and r&b with punk rock, electro and African pop music in his songs. The result is an impressive versatile blend with both a very modern sound as well as an unmistakable personal touch."

  • 21/02/2017 19:30

  Trix

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Jonge Wolven - Hoe kijken jonge politici naar de wereld?

  • Cursussen & lezingen

  Jonge Wolven
  Hoe kijken jonge politici naar de wereld?
  Een belangrijke vraag voor de toekomst: Hoe kijken jonge politici naar de rest van de wereld? Durven ze tegen schenen te schoppen of zitten ze op een eiland?

  11.11.11 organiseert op 21 februari een debat met jonge politici uit de verschillende politieke partijen. Door en voor jonge wolven.
  Afspraak om 20u in Plein Publiek in Antwerpen

  Op het programma: een sprankelend en pittig debat met vertegenwoordigers van de Vlaamse jongerenpartijen die hun mening geven over de rol van België in de buitenlandse politiek. We kijken met een vergrootglas naar twee regio’s die de actualiteit blijven beheersen: Democratische Republiek Congo en Israël / Palestina.

  Volgende panelleden zullen de degens kruisen: Stefanie De Bock (voorzitter Jong Groen), Jos D’Haese (woordvoerder Jong PVDA), Hans Maes (internationaal secretaris Jong VLD), Aaron Ooms (voorzitter Jong Socialisten), Tomas Roggeman (voorzitter Jong N-VA - onder voorbehoud) en Orry Van de Wauwer (toekomstig Vlaams parlementslid CD&V).

  Moderator van dienst is jonge wolf en bijna-Slimste mens, Ihsane Chioua Lekhli van De Zevende Dag - VRT.

  Het debat is gratis maar gezien het beperkt aantal plaatsen is inschrijven gewenst.

  INSCHRIJVEN: via www.11.be/jongewolven (voor 17 februari)

  • 21/02/2017 20:00

  Plein Publiek (Van Craesbeeckstraat 33, 2000 Antwerpen)

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • CHERRY GLAZERR + RHINOS ARE PEOPLE TOO

  • Muziek

  CHERRY GLAZERR
  Cherry Glazerr is het geesteskind van de nu 19-jarige muzikante Clementine Creevy uit Los Angeles. Al op haar 15e verscheen het debuutalbum ‘Haxel Princess’ op het befaamde Burger Records. Een frisse verzameling hoekige en catchy indierocksongs met sporen van punk, garage rock, dream pop, shoegaze en riot grrrl.

  Inmiddels is de band getekend op het gerenommeerde label Secretly Canadian en op 20 januari verscheen het tweede album ‘Apocalipstick’, met als producer Joe Chicarelli (The Strokes, White Stripes, Cage The Elephant). Nieuw werk dat intussen bedolven wordt onder een stortvloed aan lovende recensies: zie site.

  RHINOS ARE PEOPLE TOO
  Op het eerste full album van Rhinos Are People Too - ‘Hello From The Gutters’ (Zeal Records) - wordt indiepop versmolten met noisy en experimentele klanken. Met deze plaat zocht en vond de band een geluid waarmee ze een eigen plekje in het alternatieve popspectrum innemen. De shoegaze-sound werd omgeruild voor volwassen, hedendaags songs met een vette knipoog naar het verleden. Alsof 60's en 70's soundtracks worden gecoverd door een nineties noisepop band.

  Combineer de buitenaardse dromerigheid van Blonde Redhead, de tegendraadse hoek af van The Flaming Lips, het vrije speelgenot van Grandaddy en het snedige experiment van Sonic Youth en je komt in de buurt van de filmische wereld die Rhinos Are People op deze unieke debuutplaat heeft gecreëerd.

  • 22/02/2017 19:30

  Trix

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • LIZZ WRIGHT

  • Muziek

  Toen Lizz Wright in 2012 een eerste keer in De Roma stond schreef Rootstime.be daar het volgende over: “Lizz Wright is ongetwijfeld momenteel één van de boeiendste artiesten in haar genre met haar mix van jazz, soul en gospel. Live klinkt ze een stuk krachtiger dan op haar platen. Haar diepe, donkere soulstem is van een onwereldse schoonheid. Een artieste op het hoogtepunt van haar kunnen.” Veel moeten we daar eigenlijk niet aan toevoegen, buiten misschien dat haar nieuwste plaat Freedom & Surrender (2015) door Allabaoutjazz.com beloond werd met vijf sterren omschreven als “the right album at the right time for an artist who does not compromise her talent, and utilizes it to the most of her ability.”

  Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

  • 22/02/2017 20:30

  De Roma

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • SLEEPERS' REIGN + LE MANOU

  • Muziek

  SLEEPERS' REIGN
  Met hun bezwerende indie-electro met een experimenteel randje veroverden de heren van Sleepers' Reign in 2012 de zilveren medaille én de publieksprijs tijdens de finale van Humo's Rock Rally. Maar ze lieten hun hoofd er niet door op hol brengen en werkten rustig voort aan hun sound en songmateriaal. En geduld loont, want vier jaar later is het resultaat het razend knappe en verslavende debuutalbum 'King Into Delight'.

  Het debuutalbum werd opgenomen in verschillende studio's (Gent, Brussel, Brooklyn), maar o.a. door de productie van de New Yorker Justin Gerrish (Vampire Weekend, The Strokes) klinkt het spontaan, samenhangend én razend ambitieus. Het jammer genoeg ter ziele gegane RifRaf had het in de recensie over "een spannend schoon (spacepop)album met een eigen karakter en briljant mooie zanglijnen." Wij zeggen: Sleepers' Reign, een Belgische band met een wereldplaat.

  LE MANOU
  Le Manou is een straf, beloftevol project van Manou Maerten, een studente aan het conservatorium van Gent met West-Vlaamse roots maar opgegroeid in het Waalse Durbuy. Ze nam eerder deel aan 'The Voice Belgique' en 'Junior Eurosong' en recent was ze één van de geselecteerden voor 'De Nieuwe Lichting' van Studio Brussel.

  "Een dromerige zoektocht om lyrische klassieke muziek en elektronische vibes te combineren", zegt ze zelf over haar sound. In het voorjaar van 2017 verschijnt een eerste EP met invloeden van James Blake, J.S. Bach en Charles Aznavour.

  • 23/02/2017 19:30

  Trix

  GATE15 admin

  Meer lezen