Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw evenement delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • Theater Antigone

  • Podium & literatuur

  In 1902 schreef Maxim Gorki zijn eerste theaterstuk ‘Na Dje’, wat letterlijk ‘op de bodem’ betekent. Met een diep doorvoeld mededogen portretteert hij daarin de verschoppelingen en de outcasts, zwervers en asocialen. Hij maakte een bijzonder tegendraads en verschroeiend toneelstuk waarin hij toont hoe verworpenen der aarde zich vol hoop en wanhoop een weg proberen te banen in de onderbuik van een grootstad.

  Nu, zo’n 115 jaar nadat Gorki Nachtasiel schreef, kent onze maatschappij nog steeds deze verschoppelingen. Regisseur Raven Ruëll wil begrijpen wat armoede doet met een mens, en voert dit repertoirestuk op als een ontzettend intens sociaal drama. In de handen van Theater Antigone wordt Nachtasiel meer dan repertoiretheater. Het is een vlammende aanklacht tegen de vernietigende gevolgen van de neoliberale pletwals waarin we (over)leven, een sociale studie, een inkijk in een opvangcentrum. Een noodzakelijke oefening in empathie.

  Op scène staan maar liefst 14 acteurs en actrices, zowel Nederlandstalige als Franstalige, grote namen en studenten. Met onder meer Tania Van der Sanden, Dominique Van Malder, David Dermez, Jos Verbist, Sophie Warnant, Benjamin Opdebeeck en Gorges Ocloo.

  • 17/10/2017 20:30

  Cultuur Centrum Berchem

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Schitterend Verlangen

  • Expo

  Mensen verlangen. Diep vanbinnen naar liefde en geborgenheid. Naar zingeving van het leven. Maar ook naar aardse rijkdom, status en macht. Ontdek in de expo ‘Schitterend Verlangen’ hoe de mens deze verlangens tastbaar maakt met sprekende objecten, vaak gemaakt van kostbare en zeldzame materialen. Diamant is daar een mooi voorbeeld van.

  • 18/10/2017 10:00

  MAS

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Hemel; Magritte in het theater (7+)

  • Podium & literatuur

  Een rood gordijn, een leeg kader van een schilderij en overal wolken… René Magritte stapt zijn eigen surrealistische universum binnen. Hij dwaalt rond te midden van zijn raadselachtige en mysterieuze driedimensionale kunstwerken. De schilder ontmoet er objecten, dieren, mensen, ja… zelfs zichzelf in de schilderijen die hem wereldberoemd maakten. Maar is hij in ieder schilderij even welkom? En wat met de tuba…die plots begint te spelen?

  In deze woordeloze figurentheatervoorstelling voor een publiek vanaf 7 jaar neemt Luk De Bruyker je mee in de bijzondere wereld van de kunstwerken van René Magritte (1898 – 1967). Dit knap staaltje figurentheater wordt ondersteund met live muziek door I SOLISTI in een exclusieve remake naar aanleiding van het 50-jarig overlijden van deze Belgische kunstenaar. Gezien de prominente rol van de tuba in “Hemel” - Theater Taptoe’s meest geliefde voorstelling, kon een versie met een tubaspeler niet uitblijven.

  • 18/10/2017 14:00

  Cultuur Centrum Deurne Podium

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Lize Spit

  • Podium & literatuur

  Met haar debuut ‘Het smelt’ katapulteerde Lize Spits zich meteen in de belangstelling van letterenland. Ze won de Bronzen Uil en staat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2017. ‘Het smelt’ was het best verkochte boek van Vlaanderen in 2016, maar toch: een hype wordt ze niet graag genoemd. We begrijpen dat.

  Lize Spit wordt geïnterviewd door literatuurvrouw Silvie Moors, bekend om haar fijngevoelige vragen. Schrijft ze al aan de gevreesde tweede roman? Hoe ontsnap je aan de eeuwige vraag naar het waargebeurde? Hoe overleef je zo’n groot succes? Wat leest Lize Spit zelf eigenlijk graag? …

  • 18/10/2017 20:15

  Bibliotheek Park Van Heybeeckstraat 28A 2170 Merksem

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Aïcha Cissé - Prêt-à-Aimer

  Met duizend-en-één vragen tracht Aïcha de wereld van relaties en de liefde te doorgronden. Sinds januari 2016 verzamelt ze grappige én triestige anekdotes, oude én nieuwe romantische verhalen over de liefde. Leggen al die verschillende verhalen de universele grondslagen bloot van ons samen- of alleenzijn? Prêt-à-Aimer is haar monoloog met autobiografische elementen, en een meltingpot aan getuigenissen van singels op zoek naar een lief. Een verhaal met veel vragen en hopelijk tal van antwoorden waar we allemaal (stiekem?) op wachten.

  • 18/10/2017 20:30

  Arenberg Schouwburg

  GATE15 admin

  Meer lezen