Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Evenementen

Hier kan je wekelijks de leukste events van Antwerpen terugvinden.

Jouw evenement delen? Dat kan!

Filter evenementen

Waar

Wanneer

Wat?

Cultuurcheques

 • Comedy Night The Bootsman

  • Podium & literatuur

  De Bootsman, een groep mannen die samen leven met dezelfde beperking: de ziekte van Duchenne. Deze spierziekte veroorzaakt een progressieve aftakeling van het spierstelsel met verlies van motorische functies en een beperkte levensverwachting als gevolg.

  Ondanks deze ziekte proberen ze positief en glimlachend in het leven te staan. Ze pikken graag een concertje mee en proberen elk jaar even op vakantie te gaan. Dit kost veel geld en daarom kunnen ze alle hulp gebruiken.

  Kom mee lachen en geef De Bootsman een duwtje in de rug.

  • 28/04/2017 20:15

  cc Merksem

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Arches

  • Muziek

  Odegand 2012. An Pierlé blaast in het kader van haar toenmalige Stadscomponistenschap het stof uit de pijpen van het orgel in de Sint-Jacobskerk. De ideeën beginnen te borrelen. De songs voor het tweelijk ‘Strange Days / Strange Ways’ zijn dan al klaar en het orgel-idee moet nog rijpen. Een tournee langs kerken eind 2013 is een logische eerste stap.
  Tijdens die tournee werkt An aan de soundtrack van Jaco Van Dormael’s ‘Le Tout Nouveau Testament’ (onlangs nog goed voor een ‘Magritte du Cinema’ award voor Beste Soundtrack) en maakt ze samen met cineaste Nathalie Teirlinck de bekroonde kindervoorstelling ‘Slumberland’.

  Maar het orgel laat haar niet los...

  Het resultaat heet Arches, een verzameling songs gebouwd rond kerkorgel, drumcomputer en hemelse harmonieën. Het album, als vanouds in een productie van Koen Gisen, legt vlotjes een brug tussen atmosferische anachronistische ambient met hints naar de renaissance en avant-garde en 80’s pop. Passioneel en sensueel, krachtig en ontroerend en verrassend aanstekelijk.

  Live wordt ze bijgestaan door zangeressen en toetsenistes Loesje Maieu en Kaat Hellings, de klassiek geschoolde organist Karel De Wilde die haar stem met kennis van de authentieke klassieke orgelmuziek ondersteunt en vaste begeleider en producer Koen Gisen op gitaar, percussie en basklarinet.

  • 28/04/2017 20:15

  cc De Kern

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Humo's Comedy Cup on tour

  • Podium & literatuur

  De prestigieuze wedstrijd Humo's Comedy Cup staat garant voor top entertainment van dé comedians van dé toekomst. Na verschillende voorrondes zal er in december 2016 een nieuwe finale plaatsvinden.

  Gekoppeld aan de finale zal Humo's Comedy Cup selectief toeren langsheen een aantal culturele centra met een top line up van 2 finalisten Berit Companjen en Peter Kluppels + de winnaar Jens Dendoncker vergezeld door een ervaren MC als Bas Birker.

  Een greep uit de winnaars van het verleden: Lukas Lelie, William Boeva, Bart Cannaerts, Wouter Deprez, Raf Coppens en vele anderen! Ondertussen één voor één klinkende namen dus hoeft Humo's Comedy Cup nog meer uitleg?

  • 28/04/2017 20:15

  Merksemdok

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • Charlatan

  • Podium & literatuur

  De nieuwe verderfelijke zaalshow van mentalist Gili
  “Pure oplichting, maar wel van het vermakelijke soort.”

  Al meer dan tien jaar waarschuwt mentalist Gili ons tegen de gevaren van manipulatie, tegen kwakzalvers die misbruik maken van de goedgelovigheid van hun medemens. Maar wat gebeurt er als Gili zich zélf inlaat met charlataneske praktijken? In deze nieuwe zaalshow Charlatan laat Gili zijn “evil twin” volledig los. Hij zet zijn “gaven” op scherp om bewust zijn "slechte ik" te laten zegevieren. Op slinkse wijze bespeelt en bedriegt charlatan Gili systematisch het voltallige publiek en smeert je met een bedrieglijke charme eender wat aan. Voor de finale van de show creëert Gili zelfs een onweerstaanbare nood bij zijn toeschouwers waarvan ze aan het begin van de avond nog niet wisten dat ze die hadden. Verwerpelijk zegt u? Inderdaad, maar wreed plezant!

  Wie is mentalist Gili?

  Comedian-Mentalist Gili (aka Lieven Gheysen) verraste vriend en vijand met zijn succesvolle theatershow ‘Iedereen Paranormaal’ als antwoord op de media-tsunami rond Het Zesde Zintuig. Ook zijn volgende voorstelling ‘CTRL: Alles Onder Controle’ wist volle zalen verward en vol ongeloof naar huis te sturen. Wij weet zijn vijf zintuigen zó goed te gebruiken dat het lijkt alsof hij een zesde zintuig heeft: dat is het vak dat mentalist Gili tot een ware kunst wist te verheffen en waarmee hij vermeende paragnosten en helderzienden liefdevol belachelijk maakt.

  • 28/04/2017 20:30

  cc Deurne Podium

  GATE15 admin

  Meer lezen
 • De Nederlandstalige gedaante van Mauro Pawlowski

  • Muziek

  Onder het alter ego Maurits Pauwels werkte Mauro Pawlowski naarstig aan een Nederlandstalig repertoire. De versie van het door Peter Verhelst geschreven lied Viel Zo Graag Samen en Toen Je Moeder Nog Een Wild Meisje Was (uit zijn theatertournee met Ramsey Nasr) overtuigden meteen. Maurits Pauwels’ groep is een volwaardige loot aan de Mauroboom, waarbij de man wordt bijgestaan door toppers als Sjoerd Bruil, Jeroen Stevens, Bram Weijters en Tim Vandenbergh.

  • 28/04/2017 20:30

  252 cc (Ekeren)

  GATE15 admin

  Meer lezen