Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

cultuur

bibliotheek

FAHRENHEIT 451

Op zoek naar een voorbeeldige futuristische roman in een dystopisch jasje? Zoek niet verder, want in Fahrenheit 451 van Ray Bradbury ligt het antwoord op je zoektocht. 

Dystopische romans zijn de nieuwe hype, vooral binnen de jeugdliteratuur. Young adult-boeken zoals Divergent, The Hunger Games en The Maze Runner vinden allemaal plaats in een of andere apocalyptische toekomst. Alhoewel dit soms een vrij recente ontwikkeling lijkt, is niets minder waar. Alomgekende classics ("voor volwassenen") binnen het genre zijn 1948 en A Clockwork Orange. Een van de boeken die volgens mij ook toegevoegd kan worden aan het lijstje is Fahrenheit 451 uit 1953. De titel geeft mogelijk al weg waar het over gaat: 451 graden Fahrenheit is de temperatuur waarop "boekpapier in brand schiet en verbrand" - wat ook werkelijk gebeurt in de roman. Dromen over brandende boeken zijn angstaanjagender dan je zou denken. 

Het boek is een knaller van formaat, anders zou ik het niet aanraden. Pagina's verslinden gebeurt aan het tempo van een likkende vlam. En omdat we als student toch al een beetje volwassen zijn, moeten we onze jeugdliteratuur aanvullen met "grote boeken". Er is wel nog een plaatsje op de kast naast The Walking Dead, toch? 

Engelstalige & Nederlandstalige versie van Fahrenheit 451 vind je bij een bib in de buurt.

Nog geen Cultuurcheques? Je koopt en beheert ze hier.