Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Illustratie camera door Natalie Marion

cultuur

Cultuur-foto-themadagje

Omdat thema-dagjes niet alleen voor kleine kindjes zijn en je niet altijd naar het FOMU moet rennen voor je daily photography-fix, presenteer ik jullie een cultureel tripje gewijd aan mijn grote passie: fotografie.

Een ganse dag in Antwerpen, volledig in het teken van fotografie? Het kan! Van bescheiden galerijen tot een café waar ze én koffie, én analoog fotomateriaal, én originele prints verkopen: onze favoriete studentenstad heeft het allemaal.

You just need to know where to look...

11u00 - YellowKorner

WAT: galerij + verkoopt originele werken aan een prikje

Om te beginnen bezoeken jullie YellowKorner in het centrum van Antwerpen. Met galerijen over de hele wereld (echt, de héle wereld) kan YellowKorner niet op dit lijstje ontbreken. Ze werken volgens een concept dat elke student als muziek in de oren zal klinken: grote oplages van originele werken, aan lagere prijzen. Dat wilt zeggen: een wereldberoemde foto op je kot hangen voor 90 euro in plaats van 5000 euro. YellowKorner verkoopt niet alleen werk van beroemde fotografen, ze stellen de beelden ook tentoon in een stijlvolle gallerij. 

13u30 - 8tea5

WAT: bubble tea + lomography

Ondertussen zijn jullie ergens op de Meir een boke gaan eten, en zoals ze zeggen hoort er bij een droogje ook altijd een natje. Daarvoor kunnen jullie terecht bij 8tea5. Ze verkopen er niet alleen de lekkerste bubble tea van 't Stad (je weet wel, die trend uit Taiwan, ijsthee met tapioca erin...) maar ze zijn er ook gek op lomography, a.k.a. een vintage vorm van fotografie waar je zonder teveel nadenken straatfoto's schiet. Vergeet ook zeker niet te proeven van de lekkere taarten terwijl je geniet van het trendy interieur.

8tea5 bubble tea © antwerpenkoekenstad.be

14u45 - Stieglitz 19

WAT: galerij

Stieglitz 19 is the place to be voor nieuwe en oude fotografie uit Azië. Japan, China, you name it: Stieglitz 19 is een kleine galerij die een breed waaier aan Aziatische fotografen de kans geeft in België tentoon te stellen dankzij korte expo's in een intiem kader. Waarom je deze galerij echt een kans moet geven: Stieglitz 19 is een waar begrip onder de studenten fotografie van KdG, en het mag al eens wat anders zijn dan het FOMU. Toch?

promotiebeeld Chinese Spring Part 3 © stieglitz19.be

WAT: koffie, thee, galerij en analoog fotomateriaal

DOKA Café truly has it all: je kan er terecht voor een dampende kop koffie terwijl je wegdroomt bij het werk van bekende en minder bekende fotograferen en een babbeltje slaat met de super-gepassioneerde eigenaar Jeroen van Bergen. In DOKA kan je ook terecht voor een grote variatie aan analoog fotomateriaal; naast zwart-wit films en fotopapier vind je er ook allerlei accessoires om je eigen foto's te ontwikkelen. Daarbovenop kan Jeroen je met 25 jaar ervaring alle tips and tricks verklappen om je eigen donkere kamer te bouwen.

17u00 - DOKA Café

Dit lijstje vormt een prima startpunt voor een fotografisch tripje door de stad, maar vergeet zeker niet een kijkje te nemen in GATE15's Antwerp Student Guide voor de beste galerijen in Antwerpen!