Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

velo antwerpen

Wonen/Op weg

Fiets

De fiets is hét vervoersmiddel voor korte afstanden. Fietsen is gezond en milieuvriendelijk. En nog beter: fietsers hebben geen last van files of frustrerende zoektochten naar een parkeerplaats. Dus hop, spring op je eigen of gehuurde stalen ros om je te verplaatsen in de stad.

Huur je fiets: Levanto & Swapfiets

Een fiets huren voor korte of lange termijn? Het voordeel is dat dat het onderhoud voor jou geregeld is! Wat zijn je opties?

Levanto

Onderin het Centraal Station, aan de metro- en fietsingang, ligt Levanto. Daar huur je voor een maand tot een jaar een citroengele fiets met zeven versnellingen en twee sloten. Check de website voor de juiste tarieven. Zorg ervoor dat je het volgende zeker bij je hebt: je identiteitskaart en studentenkaart, geld voor de huur en 75 euro waarborg van de fiets. De fietswaarborg krijg je terug als je de fiets zonder noemenswaardige mankementen voor het einde van de huurtermijn terugbrengt. Breng je fiets wel af en toe binnen voor onderhoud.

T +32 (0)3 203 06 73 (ma, di, wo, do, vr: 9u-16u30, behalve op feestdagen)
E fietsverhuur@levanto.be
www.levanto.be/studentenfiets

Swapfiets

Ondertussen zie je ze overal: de fietsen van het fietssysteem Swapfiets. Voor 15 euro per maand huur je als student een goede fiets inclusief diefstalverzekering. Heb je een lekke band of een ander defect? Even bellen en binnen de 24 uur komt er een fietsenmaker bij je langs. Die herstelt de Swapfiets of swapt ‘m voor een ander exemplaar. Je herkent de Swapfiets aan de blauwe voorbanden. Een idee trouwens van drie studenten van de Technische Universiteit Delft.

Mechelseplein 10
T +31 (0)88 99 11 600
E antwerpen@swapfiets.be
www.swapfiets.be

Deel je fiets: Velo, Cloudbike & Blue-Bike

Velo

In grote steden zoals Barcelona, Milaan en Stockholm hadden ze het al en Antwerpen kon natuurlijk niet achterblijven. Sinds juni 2011 is onze metropool een deelfiets-systeem rijker en is het niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Verspreid over heel over Antwerpen vind je fietsstations waar je tweewielers kan droppen en afhalen zoals het jou past. De knalrode fietsen hebben drie versnellingen, anti-slippedalen en dikke banden, zodat je gemakkelijk de tramsporen kan ontwijken. Surf naar de website om je te registreren en kies je formule.

Je jaarkaart ontvang je na inschrijving via de Velo-website in je brievenbus. Voor dag- en weekpassen ontvang je per e-mail (en per sms) toegangscodes na registratie. Toets de codes in aan een Velo-station en vertrek onmiddellijk of gebruik ze binnen de 30 dagen. Dag- en weekpassen koop je enkel met een kredietkaart, jaarkaarten betaal je ook via domiciliëring. Via de app weet je welke stations er in je buurt te vinden zijn én of er nog beschikbare fietsen en/of vrije plekjes zijn.

De Velo’s zijn niet bedoeld voor lange fietstochten, maar voor korte ritjes: het eerste halfuur is steeds inbegrepen in je inschrijvingskosten, nadien betaal je een kleine bijdrage. De exacte bedragen kun je raadplegen op de website. Je kunt een Velo maximaal vier uur aan één stuk gebruiken.

T +32 (0)3 206 50 03
E info@velo-antwerpen.be
www.velo-antwerpen.be

Cloudbike

Sinds 2018 rijden er nieuwe fietsen rond in Antwerpen. De lichtblauwe fietsen hebben een hip en comfortabel model. Je kunt de fietsen huren via een smartphone-applicatie die de dichtstbijzijnde beschikbare fiets lokaliseert en het slot ontgrendelt. Na gebruik sluit je het slot gewoon met de hand, waarna de rit eindigt en de betaling automatisch verwerkt wordt in de app.

Raadpleeg zeker de website voor de verschillende prijsmogelijkheden. Voor een kort ritje betaal je 0,50 euro voor de eerste 10 minuten. Daarna betaal je 0,05 euro per minuut. Met een dagpas van 7 euro kan je 24 uur lang ritjes van telkens 30 minuten maken. Een rit kan ook gepauzeerd worden. Zo kan je ook even een koffie drinken zonder dat iemand anders je deelfiets intussen reserveert.

T  +32 (0)3 303 72 56
E info@cloudbike.be
www.cloudbike.be

Blue-bike

Blue-bike biedt over heel België in meer dan 50 trein-, tram- en busstations en park and rides deelfietsen aan. Je kunt je, na een Blue-bikekaart te hebben aangeschaft, makkelijk verplaatsen waar je maar wilt. Het fijne aan deze blauwe fiets is dat je de vrijheid hebt om ‘m 24 op 24 te gebruiken – zelfs ’s nachts! Het enige is dat je de fiets wel weer terug inlevert waar je ‘m hebt opgehaald. Ook handig wanneer je je vrienden in Hasselt of je oma in Brugge bezoekt! In Antwerpen kan je zowel aan het Centraal Station als het station van Berchem deze blauwe fiets oppikken. De beschikbaarheid van het aantal fietsen kijk je eenvoudig na via de app.

Een Blue-bike kaart is online te bestellen of in een fietspunt tijdens de kantooruren. Door in te loggen met je lidkaart, krijg je een sleutel om de fiets te ontgrendelen. Betalen kan achteraf via domiciliëring of bankkaart.

www.blue-bike.be

Fietsenstallen

Let erop dat je fiets het voetpad niet blokkeert. Er moet altijd 1,5 meter doorgang zijn voor kinderwagens en rolstoelen. Laat je fiets nooit achter op openbaar terrein wanneer je voor een langere periode de stad uit bent. De stad voert een actief beleid om de stad vrij te houden van fietswrakken en weesfietsen (fietsen die meer dan twee weken op dezelfde plaats staan geparkeerd). De politie kan je fiets dan weghalen. Hoewel de plaatsing van fietsenstallingen een work in progress is, kun je nu al op verschillende plekken je fiets veilig achterlaten. De grootste parkings vind je op het verdiep min 1 van het Centraal Station (waar Levanto is gehuisvest) en ter hoogte van Berchem-Station. Let op! Ook hier mag je fiets maximum twee weken staan.

Fietsdiefstal vermijden

Laat je fiets labelen. De stad labelt gratis je fiets met je rijksregisternummer. Deze unieke code is moeilijk te verwijderen. Bovendien kan de politie aan de hand van het rijksregisternummer teruggevonden fietsen opnieuw aan de rechtmatige eigenaar bezorgen. Je kunt je fietslabel digitaal aanvragen via de website van de stad: www.antwerpen.be/fiets. Gestolen fietsen geef je aan bij de politie. Je hoeft hiervoor niet naar het politiebureau te gaan. Het kan snel en makkelijk via www.policeonweb.be.

Werd je fiets verwijderd of gestolen? Neem zo snel mogelijk een kijkje op de website www.gevondenfietsen.be. Daar worden alle gevonden fietsen drie maanden lang aangeboden. Ook diegenen die door de stad werden verwijderd. Op de website kun je aangeven welk type fiets je zoekt. Elke keer wanneer een fiets van dat type online wordt aangeboden, krijg je een e-mail.

Meer info en het aanvraagformulier vind je hier.