Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Wonen

Wonen/Na je studie

Wonen - na je studie

Zit je studie er op, maar ben je zo verknocht aan Antwerpen dat je hier niet meer weg wil? Dan huur je hier toch gewoon je eerste stek.

Hier vind je enkele tips bij het huren van je eerste woonst:

1. Schat je kosten goed in. Als je huurt, moet je naast de huur ook rekening houden met enkele vaste kosten zoals elektriciteit, water en internet. Daarnaast moet je ook een verzekering afsluiten en vraagt de huisbaas vaak een waarborg van twee of drie maanden huur. Je berekent dus best op voorhand even hoeveel je maandelijks aan huur mag uitgeven.

2. Vergelijk. Maak meer dan één afspraak bij huisbazen, zodat je een idee hebt van wat je voor je vooropgestelde prijs kan huren. Wanneer je de studio/het appartement/huis gaat bekijken, doe dat dan grondig: vergeet bijvoorbeeld niet de kranen, de afvoer, de elektriciteitskast en het aantal stopcontacten te checken. Doe ook de moeite om de buurt te verkennen: is het bijvoorbeeld goed bereikbaar? Is er veel lawaai?

3. Lees de huurovereenkomst goed na. Wanneer moet je betalen? Wat als je de huur te laat betaalt? Mag je huisdieren in huis nemen? Mag je schilderen? Vermijd onaangename verrassingen, lees ook de kleine lettertjes van je huurcontract na. Ben je niet helemaal zeker, dan kan je je contract altijd laten nalezen door het woonkantoor.

Maar laat je vooral niet afschrikken. Wanneer je in Antwerpen komt wonen, heb je ook veel voordelen:

  • je kan je auto gratis parkeren in de buurt dankzij de bewonerskaart
  • je kan super voordelig genieten van het vrijetijdsaanbod in de stad dankzij de a-kaart

Wil je meer info over premies en andere steunmaatregelen? Neem zeker een kijkje op www.wonenvlaanderen.be of klop aan bij een van de Antwerpse woonkantoren.