Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Werken

Werken/Eerste job

Op zoek naar werk

Gedaan met studeren en helemaal klaar om de arbeidsmarkt te veroveren? Een spannende zoektocht waar wij je graag een handje bij helpen.

1. Schrijf je in als werkzoekende bij de VDAB. Dit kan gewoon online. Vermeld tijdens de inschrijvingswizard je kennis, vaardigheden en wensen. Anders loop je de kans dat VDAB vacatures naar je doorstuurt die niet aansluiten bij je profiel. Van zodra je bent ingeschreven, loopt je beroepsinschakelingstijd (mocht je een jaar na deze datum nog geen werk hebben gevonden, heb je recht op een werkloosheidsuitkering).

2. Stel een cv op. Bekijk deze nuttige tips om de beste cv ter wereld te maken:

Nu ben je klaargestoomd om te solliciteren. Op zoek gaan naar interessante vacatures wordt je nieuwe missie. Je inschrijven in een aantal interimkantoren is alvast een goede stap, maar ga vooral ook zelf actief op zoek online. Naast de website van VDAB, kan je een kijkje nemen op:

De motivatiebrief

Er bestaan verschillende theorieën over de ideale motivatiebrief. De job en de sector bepalen grotendeels hoe formeel/informeel je brief best kan zijn. Doe wat inspiratie op:

Spontaan solliciteren

Bezorg spontaan je cv aan een werkgever. Dat getuigt niet enkel van een grote interesse in het bedrijf, maar ook van zin voor initiatief. Zo heb je meteen een voorsprong wanneer er een vacature overeenstemt met je profiel. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de mensen die spontaan solliciteren, wordt uitgenodigd om zich te komen voorstellen tijdens een sollicitatiegesprek. Gewoon doen dus!