Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Studeren/Wegwijs

Hulp bij studiekeuze

Een van de eerste en moeilijkste keuzes in je volwassen leven is je studiekeuze. Sommigen weten al vanaf de kleuterschool wat ze later willen worden, maar voor de meesten is het een groot mysterie. Om de mist alvast een beetje te doen optrekken, ga je best eerst na welke studierichtingen allemaal bestaan. Deze interessante websites maken je wegwijs in het grote aanbod van studierichtingen:

CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding)

Zit je nog in het middelbaar? Dan geeft de CLB-begeleider van je school je graag advies en informatie bij het maken van je studiekeuze. Neem een kijkje in de lijst van CLB-centra.

Studentenbegeleider

Loop zeker ook eens langs de studentenbegeleider van een van de hoger onderwijsinstellingen. Dankzij een individuele begeleiding krijg je inzicht in je persoonlijkheid, capaciteiten, interesses en de studierichtingen die daar uiteindelijk bij passen.

Ben je er nog niet uit waar je gaat studeren? Klop dan eens aan bij de Dienst voor Studieadvies en Studentenbegeleiding van de Universiteit Antwerpen.

Brochures

Wil je je rustig op jezelf oriënteren? De brochure van de Vlaamse Overheid 'Wat na het secundair onderwijs?' is een goed vertrekpunt.

De Universiteit Antwerpen schreef een eenvoudig en gebruiksvriendelijk werkboek‘Kijk op Kiezen’.
Het helpt je om een beter inzicht te krijgen in wie je bent, wat je kan en wat je wil. Jezelf kennen is immers essentieel om een goede studiekeuze te kunnen maken.