Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Werken

Werken/Stage

Alles over stages

Stage lopen vormt een ideale manier om een eerste relevante werkervaring op te doen. Het verrijkt je studie en vergroot je zelfvertrouwen. Wie weet vormt het zelfs het toegangskaartje naar je eerste job. Er zijn verschillende soorten stages.

Stage binnen het kader van je opleiding

De stage wordt opgelegd door je instelling en maakt integraal deel uit van je opleiding. In dat geval voorziet je onderwijsinstelling een stage-overeenkomst die tussen jou, de werkgever en je onderwijsinstelling wordt afgesloten. Je instelling zorgt voor een verzekering tegen arbeidsongevallen.

Vrijwillige stage

Een vrijwillige stage levert geen studiepunten op binnen je opleiding, maar staat mooi op je cv.

Sommige onderwijsinstellingen erkennen vrijwillige stages wanneer ze voldoen aan een paar voorwaarden. Het voordeel is dat zij dan een stage-contract en een verzekering voorzien. Klop dus in het geval van een vrijwillige stage altijd eens aan bij je onderwijsinstelling. Wanneer je onderwijsinstelling niet tussenkomt, is het de bedoeling dat de onderneming waar je stage loopt je verzekert tegen arbeidsongevallen.

Afgestudeerd? In principe ben je ingeschreven t.e.m. september, dus in de zomervakantie kan je nog steeds een vrijwillige stage doen met ondersteuning van je instelling.

Op zoek naar een stageplaats

Stage in het buitenland