Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

velo antwerpen

Wonen/Op weg

Fiets

Velo

In grote steden zoals Barcelona, Milaan, Stockholm, Zaragoza en Oslo hadden ze het al en sinds juni 2011 heeft onze metropool het ook. Fietsstations verspreid over Antwerpen, waar je tweewielers kan droppen en afhalen zoals het jou past. De knalrode fietsen hebben drie versnellingen, anti-slippedalen en dikke banden, zodat je gemakkelijk de tramsporen kan ontwijken.

 1. Registreer je via de website, telefoon of klantendienst.
 2. Kies je formule. Een jaarkaart heb je al voor 49 euro en geeft je onmiddellijk toegang tot de fietsen. Voor de dag- en weekpassen, die respectievelijk 4 en 10 euro kosten, ontvang je per sms een toegangscode na je registratie.

De Velo’s zijn vooral bedoeld voor korte ritten:

 • het eerste halfuur is steeds inbegrepen in de prijs;
 • voor het eerste extra halfuur betaal je 0,50 euro;
 • voor de volgende 30 minuten een euro;
 • vijf euro per daaropvolgend uur.
 • ​Deze stalen rossen kan je maximaal vier uren aan een stuk berijden.

Voor alle info en een overzicht van stations kan je terecht op www.velo-antwerpen.be of bij de klantendienst. Die vind je in de winkelgalerij van het Centraal Station.

Let wel: voor dag- en weekpassen heb je een kredietkaart nodig, jaarkaarten kan je op de klantendienst wel met een gewone bankkaart betalen.

Velo-klantendienst
T + 32 (0)3 206 50 30
E info@velo-antwerpen.be

Fietshaven

Onderin het Centraal Station, aan de metro- en fietsingang, ligt de Levanto. Daar kan je voor 75 euro een citroengele fiets met zeven versnellingen huren. Die mag je het hele academiejaar bijhouden. Daarin zitten twee sloten en een verplichte onderhoudsbeurt inbegrepen. Je kan ook fietsen voor kortere periodes huren.

Neem eerst contact op via de website om je fiets te reserveren en spring er dan binnen. Zorg dat je het volgende zeker bij je hebt:

 • identiteitskaart
 • 75 euro voor de huur
 • ​75 euro voor de waarborg. Die krijg je terug als je fiets zonder noemenswaardige mankementen voor het einde van de huurtermijn terug in de Haven terechtkomt.

T +32 (0)3 203 06 73
open op ,aandag t/m vrijdag tussen 8u30 en 16u.
E fietsverhuur@levanto.be

Uni-cycle

Als internationale student een degelijke tweedehands fiets huren in een onbekende stad, blijkt niet zo eenvoudig. Dit ondervonden enkele Antwerpse studenten ook, waardoor ze besloten om hier verandering in te brengen.

Zo richtten ze Uni-cycle op: een onderneming die tweedehandse fietsen verhuurt aan, voornamelijk, Erasmus studenten. Ze willen je helpen om eenvoudig, goedkoop en betrouwbaar een fiets te gebruiken gedurende je verblijf in Antwerpen.

Je hoeft enkel te surfen naar hun website en jouw gegevens in te vullen. Dan zullen ze contact met je opnemen voor het maken van een afspraak:

 • Tijdens deze afspraak verkrijg je jouw fiets.
 • Je betaalt hier cash. (zowel de huurprijs als de waarborg)
 • Ten slotte onderteken je hier ook het contract.

De prijzen variëren van €30 tot €60 per semester, afhankelijk van jouw start- en einddatum. De waarborg bedraagt standaard €60.

! Belangrijk detail: met jouw ESN-lidkaart krijg je korting.

T +32 (0)479 66 27 21

uni-cycle@outlook.com

Contactformulier via de website

Fiets labelen

In Antwerpen worden jaarlijks 2000 fietsen gestolen. Veel teruggevonden fietsen raken niet terug tot bij hun rechtmatige eigenaar omdat de politie de identiteit niet kan achterhalen. Laat daarom je fiets gratis labelen.

Fietslabels schrikken niet alleen fietsdieven af. Ze zorgen er ook voor dat de stad je onmiddellijk kan contacteren wanneer ze je fiets terugvinden.

De stad graveert fietsen niet meer op de klassieke manier in het kader. Ze werken nu met een niet te verwijderen fietslabel waarop het rijksregisternummer staat.

Meer info en het aanvraagformulier vind je hier.

Fietsen in de stad

 • Sinds eind 2004 mogen fietsers in bepaalde eenrichtingsstraten tegen de rijrichting in fietsen. Alleen in straten die zijn voorzien van een speciaal verkeersbord mag je tegen de richting in rijden.
 • Controleer of je verlichting goed werkt. Vermijd zo boetes en dat andere weggebruikers je te laat zien passeren.
 • Wees hoffelijk in het verkeer en eis niet steeds je voorrang op. Je blijft een zwakke weggebruiker.
 • Laat in geen geval je fiets achter op een voetpad wanneer je voor een langere periode de stad uit bent. De stad voert een actief beleid om de openbare weg vrij te houden van fietswrakken (een fiets wordt als wrak beschouwd wanneer er twee duidelijk zichtbare mankementen aanwezig zijn). De kans dat de politie je fiets weghaalt is reëel. Alle info over het verwijderen van fietsen vind je hier.
 • Doe altijd aangifte van fietsdiefstal en vraag de politie om het PV-nummer. Verwittig de politie wanneer je iemand een fietsslot ziet kraken of een fiets op straat ziet verkopen.
 • Hoewel de plaatsing van fietsenstallingen work in progress is, kan je nu al op verschillende plekken je fiets veilig achterlaten. De grootste parkings vind je in de ondergrondse fietsenstalling van het Centraal Station, ter hoogte van Berchem Station en vaak ook in de buurt van hoger onderwijsinstellingen.