Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

trots

Uni-cycle helpt Erasmussers aan een fiets

Benjamin Bergers (Master Handelsingenieur Universiteit Antwerpen), Nick Haverals (Master Industrieel Ingenieur Universiteit Antwerpen) en Christian De Catelle (Master Rechten Universiteit Antwerpen) zijn mannen met een missie: ze willen hun medestudenten enthousiasmeren voor het ondernemersvak. Zelf kregen ze begin dit jaar de microbe te pakken toen ze hun bloeiende start-up Unicycle uit de grond stampten en hier ook de Career lane prijs voor in de wacht sleepten.  “We kunnen het iedereen aanraden”, zegt De Catelle. “Vertrek gewoon vanuit je hobby’s en interesses en praat er met interessante mensen over, misschien zijn zij wel het vonkje voor jouw vlammende idee.” 

De jongens putten inspiratie uit hun eigen Erasmus avonturen om vintage fietsen te verkopen aan buitenlandse studenten. “Op Erasmus ondervonden we hoe beperkt je transportmogelijkheden zijn en hoe lastig de onbekende markt en de taalbarrière het maken om niet bedrogen uit te komen." Die ervaring rijk, willen ze de studenten het beste uit hun Antwerpse ervaring laten halen, aan de kleinste prijs. Door hun samenwerking met ESN Antwerpen, kan het trio de fietsen aanbieden aan slechts 40 euro voor een periode van vier maanden.

Met zo’n 600 erasmusstudenten die Antwerpen elk jaar mag ontvangen, lijken ze op weg te zijn naar een booming business. En dat de buitenlandse studenten hun fietsen weten te smaken, lijkt een understatement. “Ooit postte een student een bericht dat hij zijn geliefde fiets van bij ons op ‘ne goeie avond’ in de Schelde had gegooid en op zoek was naar een andere”. “Waren wij verbaasd toen hij zijn fiets kwam terugbrengen! ” Goede zwemmer of gewoon heel tevreden van zijn fiets, we laten het in het midden.

Hun ambitie reikt ten slotte nog verder. “Binnen dit en twee jaar hopen we de full Antwerp experience te kunnen aanbieden aan onze klanten met onze fietsen als ultieme middel om de stad en haar districten te verkennen”. “Denk aan picknicks in de parken of de verkoop van streekproducten als leuk souvenir.”

Wil je meer informatie? Surf naar de website.