Annuleren
Zoeken
×
 • Geen resultaten

  We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

 • Aan het zoeken

  De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Blog

Shakespeare in't Antwaarps

THEATER
'Risjaar Drei' is een naar het Antwerps vertaald toneelstuk gebaseerd op één van Shakespeares eerste werken: Richard III. 
De samenwerking tussen Olympique Dramatique en het Toneelhuis baarde een hyperactueel koningsdrama waar je helemaal in wordt opgezogen. 

Buiten dat Peter Van Den Begin misschien wel dé rol van zijn leven speelt, omringd wordt door een mooie cast (oa Jan Decleir, Marc Van Eeghem en Nico Sturm) en dat Tom Dewispelaere zijn jongensdroom vervult door de regie op zich te nemen, hierbij nog enkele andere redenen waarom je als student(e) in Antwerpen moet gaan zien. 
Wow, moeilijke zin. De rest zal beter leesbaar zijn. Hopelijk ...

Dus: 

 • Aan alle échte Antwerpenaren: Er is toch niks beter dan een theaterstuk te kunnen bewonderen in je eigen dialect? 
  Aan de niet-Antwerpse studenten: Ga zien en bekijk het als soort van inburgeringscursus of praktijkgerichte oefening om de Antwerpse tongval te leren. De sinjoren van 't Stad zullen u dankbaar zijn.
 • Jan Decleir speelt een vrouw. En oude, gestoorde vrouw. Met bijl. En overvloed aan speeksel. Echt waar! 
 • Actuele thema's zoals Trump en de vluchtelingencrisis zijn zo in tekst en spel verwoven dat het doet vermoeden dat het stuk recent geschreven is. Een extra pluim dus voor de regie om, zonder het expliciet te vernoemen, een hedendaagse draai te geven aan een stuk van ongeveer 500 jaar oud.
 • Nog één extra reden nodig? Het stuk bewandelt de gulden middenweg tussen slapstick à la Monty Python, machtsdrama waar zelfs Frank Underwood nog van kan leren, zwarte humor zoals wij Belgen het graag hebben en emotie.
 • Of om gewoon (nog) eens in de prachtige Bourlaschouwburg te komen.

 

Ga zien en kom tot het besef dat teksttheater nog steeds iets machtig is. En dat cursussen van buiten leren niet alleen voor studenten is. 

 

Risjaar Drei speelt in de Bourla op do 16- zo 19 februari, ma 20 en di 21 maart en di 18-za 22 april. 
Voor meer info klik hier.

Nog geen Cultuurcheques gekocht? Je koopt en beheert ze hier.