Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Blog

Moonlight

FILM
Mijn absolute favoriet onder de Oscar-genomineerden van dit jaar! Een opvallend kleiner budget dan de concurrenten, maar toch klopt alles aan deze film. Van het camerawerk tot de muziek tot de gevoelige kwesties die worden aangesneden. 

In Moonlight worden drie fases uit het leven van Chiron in beeld gebracht. Zonder hierbij in clichés te vervallen zien we het coming of age verhaal van een Afro-Amerikaanse jongen in Miami. Doorheen de drie delen zien we Chiron groeien terwijl hij worstelt met druk en verwachtingen van buitenaf. Er is bijzonder veel aandacht weggelegd voor Chiron's rol met zijn moeder en zijn seksuele geaardheid, maar bovenal staat de zoektocht naar identiteit centraal. 

Over deze film is al ontzettend veel geschreven en hoewel er niets is gelogen aan de lovende kritieken en de nominaties die deze film reeds heeft ontvangen raad ik iedereen aan om deze film zelf te zien. Naast het sterke verhaal zou ik niemand de kans willen ontnemen om de zorgvuldig gekozen muzikale score en het bij vlagen adembenemende camerawerk zelf te aanschouwen. 

Moonlight is iedere dag te zien bij Cinema Cartoon's.

Nog geen Cultuurcheques gekocht? Je koopt en beheert ze hier.