Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

cultuur

Humans of StuDay

Het cultuurteam voelde op StuDay studenten aan de tand over uiteenlopende culturele kwesties, van guilty pleasures tot favoriete artiesten. We waren razend benieuwd met welke celebrity jullie graag eens op café zouden gaan en met welke film- tv- of boekpersonages jullie eens zouden willen ruilen. Wanneer werden jullie voor het laatst tot tranen gedreven door een film? Hoe zou een festival eruit zien als jullie zelf de touwtjes in handen hadden? Grote kans dat je ons in de buurt van de maze tegen het lijf bent gelopen waar wij soms pittige vragen op jullie loslieten. De mooiste uitspraken van de culturele StuDay ganger hebben wij gebundeld in dit portret waarbij fotografe Orin D'Hauwer de moedige deelnemers vastlegde op de gevoelige plaat.

“De laatste film waarbij ik moest wenen was ‘The Zookeepers wife’. Die heb ik in het vliegtuig gezien toen we terug kwamen van vakantie in Kenia. En dat was vrij gênant omdat de sterwardess net naar mij toe kwam toen ik mijn tranen niet meer kon ophouden. En mijn vriend was naar mij aan het kijken van ‘Dees meende gij ni!’. Dus ja dat was wel… Ja… Mooie film.”

“Ik zou graag eens op café gaan met de Leo. Leonardo DiCaprio. Die ziet er goed uit, maar het moet natuurlijk ook een beetje interessant blijven en dat is ‘ne mens’ dat een milieu activist is en die heeft wel veel te vertellen denk ik. Die heeft ook al fameus wat gepresteerd als acteur, dus ik denk dat dat wel iemand interessant zou kunnen zijn. En dan vraag ik ineens dat hij zijnen Oscar meeneemt.”

“Ik zou graag eens op café gaan met Leonardo Dicaprio om te vragen hoe het was op den Titanic.” 

“Ik hou enorm veel van Salvador Dalí. Zonder twijfel! Het surrealisme op zijn manier dat is top! Ik hou van die complexiteit in Dalí’s werk, het diepgelaagde, de wrok, zijn ‘je m’en fou’-isme van ‘Het is hier en ik ga dat verkopen. Mijn leven zelf is toch al een kunstwerk’. Daarmee breekt hij zo wat met het iets commerciëlere karakter van de kunst en dat vind ik eigenlijk wel grappig.”

“Als ik een festival mocht organiseren zou ik misschien wel proberen om meer Nederlandstalige muziek te promoten. Allee, ik bedoel de Nederlandse scene is kei goed bezig nu als ge kijkt naar Sevn Alias of Boef of Lil Kleine die hoort ge gewoon constant. Maar dan zou ik ook de kans geven aan wat minder bekende Antwerpse artiesten die toch ook wel degelijke muziek maken. En ja, dat voorop stellen zou wel cool zijn.” 

"Als ik in een film zou kunnen meedoen, dan toch wel Baby Driver. Die hoofdrolspeler is echt een knappe jongen! Dus daarom al en ook omdat die zo goed kan rijden. Dus dat zou ik zelf ook wel willen en dan zou ik natuurlijk willen meedoen. Het maakt niet uit wie ik speel, ik wil er gewoon bijzijn. Ik wil wel zijn vriendinnetje zijn, want dat andere meisje... [lacht]."