Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Blog

Films voor dwaasjes

Ik ken beschamend weinig van films . Mijn broer zou niet meer met me praten als hij wist dat ik nog nooit “The Godfather”, “Pulp fiction” of  “Inception” heb gezien. Mijn lijst van “must see movies” wordt elk jaar langer.  Ik ben aan het denken om de naam te veranderen in “films die ik moet gezien hebben als ik niet wil overkomen als een ongeïnteresseerde cultuurbarbaar die geen hersenen  heeft". Goede motivatie is alles!

Daarom heb ik besloten om mijn optimistische zatte voornemens van 31 december niet samen met mijn kater en een dikke Dafalgan Forte van 1 januari door te spoelen, maar om hier daadwerkelijk werk van te maken!

Nu zijn we een maand verder en na het behalen van mijn theoretisch rijbewijs en het aankopen van een sportsticker (ook een voornemen  dat het zich al comfortabel had gemaakt op mijn goede voornemens lijst), wordt mijn filmlijst hardhandig aangepakt!

En omdat ik geen Netflix heb, lijkt het me een leuk idee om mijn tijd door te brengen in Cinema Zuid waar je als student €3 betaalt voor een film òf gratis kan gaan met je cultuurcheque! Met volle moed heb ik dus een lijst opgesteld van films die cinema Zuid deze maand vertoont waar ik naar wil gaan kijken.

14/2: Point Blank: Over een dief die wraak wil nemen op zijn partners die hem voor dood hebben achtergelaten. Ik zou zeggen: “Denk Kill Bill”. De site van Cinema Zuid zou zeggen: “Harde, stilistisch briljante (invloeden van nouvelle vague tot pop art) neo-noir die een van dé bepalende films van de jaren 60 werd.” Close enough!

23/2: Letter from an unknown woman: Een meisje is verliefd op een jongen, maar hij heeft haar nog nooit opgemerkt. Omdat ik tenslotte ook maar een gewoon meisje ben met een occasionele drang naar de romantische film. Want laat ons eerlijk zijn: we’ve all been there!

28/2: Bonnie and Clyde: Een badass gangster-koppel dat banken overvalt en mensen neerschiet. Kan niet slecht zijn! Een verhaal dat iedereen kent en een film die iedereen wil zien. Ben je nog niet overtuigd? Doe het dan voor de knappe acteurs die er in meespelen. Warren Beatty en  Faye Dunaway zijn een ware streling voor het oog!

3/3: Alien: Wel, dit is nu zo’n soort film waar men van zegt: “En gij hebt die nog nooit gezien ofwaa??”. Bij deze: “Nee, maar in de nabije toekomst wél!”

Alle info over cinema Zuid vind je hier

Nog geen Cultuurcheques gekocht? Je koopt en beheert ze hier.