Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Middeleeuwse zwaardvechter

Blog

Een dagje in de Middeleeuwen

Wou je als kind altijd al zwaardvechten zoals de ridders in de Middeleeuwen? Of was je jaloers op de jonkvrouwen en hun jurken? Vraag je je af hoe wol werd gespind, en wat ze een paar eeuwen geleden aten?

Op een Middeleeuws kampement kun je mensen zien die zich kleden en leven zoals in de Middeleeuwen. Ze maken hun eten op vuren klaar, ze maken hun eigen kleren, ze trainen met zwaarden en vechten zelfs veldslagen uit. Je kunt er mede proeven, heerlijk zoete middeleeuwse alcohol op basis van honing. Je kunt er ook allerlei andere hapjes en drankjes proeven, Middeleeuwse kleren of accessoires kopen en voor de kleintjes zijn er ook vaak extra activiteiten. Waan je voor een dag in de Middeleeuwen, zonder de pest of angst om verbrand te worden als ketter uiteraard.

Quoandam - 20 en 21 mei

Op 20 en 21 mei gaat Quondam door in ‘t Hooghuys in Berlaar. Dit kampement is betalend, maar je krijgt er heel wat te zien. Er zijn riddertoernooien, allerlei Middeleeuws kraampjes, een heuse veldslag, roofvogelshows, jongleurs, narren, troubadours, een verhalenverteller, je kunt meedoen aan verschillende volksspelen, … kortom, er is te veel om op te noemen!

De Quaeye Werelt - 3 en 4 juni

Een paar weken later gaat De Quaeye Werelt door op 3 en 4 juni in het Rivierenhof in Deurne. Dit kampement is volledig gratis: wandel gewoon het kamp binnen langs een van de ingangen van het park. Ook hier valt er een hoop te beleven. Ook hier is er een enorme veldslag, maar er zijn eveneens Middeleeuwse kraampjes, mensen die zich bezighouden met dagelijkse Middeleeuwse klusjes, wapensmeden, wevers, muziekoptredens, …

Veldslagen

Een paar tips voor iedereen die de veldslagen willen zien: zoek op tijd een goed plekje voor de veldslag! Anders zul je er niet veel van zien met al het volk. En als je je afvraagt waarom er niet veel volk staat bij de kanonnen... die maken veel lawaai. Neem je eigen oordopjes misschien mee.

In de video's hieronder heb je alvast een voorproefje.