Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

Blog

Combinatie van energie en meditatie

DANS
De São Paulo Companhia de Dança zal je eerst verhitten met zijn energieke balletdansers om je daarna terug tot rust te laten komen met een meer voorzichtige en tedere dans. Klinkt als de perfecte combinatie voor een bewogen dansavond. Of zoals Hannah Montana zou zeggen "The best of both worlds"! ;)

Wat ik zo leuk vind aan kijken naar dans, is het feit dat er niets écht moet. Je moet enkel op je stoel blijven zitten en stil zijn. Voor de rest kan je helemaal zelf kiezen hoe je de dans ervaart. Als je gewoon wil kijken zonder na te denken; geen probleem. Als je liever de diepere betekenis achter het stuk opzoekt; helemaal oké. Of als je, zoals ik, altijd denkt dat de dansers verliefd zijn op elkaar; ga je gang! Tijdens een dansvoorstelling is er geen foute houding. (Of tenminste niet over de interpretatie van het stuk).

De voorstelling van de São Paulo Companhia de Dança bestaat uit twee delen die compleet van elkaar verschillen. Eerst krijg je een snelle wervelende dans te zien (The Seasons). De balletdansers zullen een supersnelle, vurige performance neerzetten, en dit op niets minder dan pointes! Ben benieuwd...

Deel twee (Gnawa) zal er iets rustiger aan toe gaan. De dansers nemen je mee in hun wereld van zwoele bewegingen. Het wordt omschreven als "een stuk met een sterk Arabische muzikale toets en staat bekend om hun ritmische en spirituele gezangen". Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik interpreteer dit als een gekke mediatie-sessie. Wordt echt top!

São Paulo Companhia de Dança  speelt wo 22 - vrij 24 maart in deSingel.

Nog geen Cultuurcheques gekocht? Je koopt en beheert ze hier.