Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

helena plant

Planten voor studenten

Een nieuw academiejaar, nieuwe voornemens. Dit jaar helpen we jullie graag om de kans om jouw plantjes te doden te verlagen naar 40%. How? Don't worry, we got you! De afgelopen dagen ging ik op zoek naar planten die geschikt zijn voor studenten. De keuze is enorm. Een plant op kot is niet alleen rustgevend maar ook luchtzuiverend. Aangezien wij rekening moeten houden met onze (soms niet zo) groene vingers, de vakanties, de drukkere periodes en de angst om een plant te doden, zijn hier alvast een aantal planten die onze agenda's kunnen overleven.

Zamioculcas Zamifola​​

Een plant die zich aan jou aanpast en je beloont als je het goed verzorgt? Het klinkt als een droom, maar de Zamioculcas is écht zo'n plant. Ja, een schat van een plant die meer moeite voor jou zou doen dan jij voor hem. Groene vingers of niet!

Airplant

Airplant

Waar de meesten van ons problemen mee hebben is het water geven aan de planten. Een oplossing zou de airplant kunnen zijn. Aangezien de air plant zijn voeding vooral uit de lucht haalt, is het enige waar je aan moet denken: om de twee weken nat spuiten met water of in water onderdompelen, laten drogen en de rest gaat vanzelf. Niet alleen is het makkelijk qua verzorging, maar het houdt de lucht in je kot vers. Als er iets is waar we gebrek aan hebben in een grote stad (en in een muf kot) is het wel frisse lucht!

Austrocylindropuntia Subulata (Opuntia)

Opuntia

Dit mooie plantje is een zachtaardige cacti soort, opuntia genaamd. Op het eerste gezicht verwacht je er weinig van, het is een mooie plant die nog eens makkelijk te verzorgen is. Tot je een week later al een gigantisch verschil van lengte opmerkt met de week ervoor! De opuntia groeit als een puber in de puberteit (zonder de acne en mood swings, gelukkig).

 

Skeletplant Alocasia

 

Skeletplant

De skeletplant wordt zo genoemd omdat hij zijn "skelet" laat zien. Ook deze plant groeit snel, met bladeren die zo'n anderhalve meter kunnen worden. Hoe groter de bladeren, hoe meer de lucht wordt gezuiverd.

Tips: vraag en zoek het op, de winkeliers en Google zijn er voor een reden. Ken de naam van je plant, dit zal het opzoekwerk een stuk makkelijker maken.