Annuleren
Zoeken
×
  • Geen resultaten

    We konden voor de zoekopdracht geen resultaten vinden.

  • Aan het zoeken

    De resultaten voor de zoekopdracht worden verzameld.

http://www.momondo.be/inspiratie/mooiste-bibliotheken-ter-wereld/#GgaVtdgkcA5JtUTw.97

cultuur

BIBLIOTHEEK

Heb je nog een cultuurcheque die begint met 'Bib' en eindigt op 'liotheek'? Lees zeker verder! 
Lees je graag? Volg bovenstaande instructies. 
Lees je (te) weinig en wil je hier graag verandering in brengen? Begin dan met deze blog vol tips. 
En als je ondertussen hier al bent geraakt, kan je beter gewoon doorlezen. 

 

Zelf vergeet ik het vaak, zeker met al die technologische snufjes rond mij, maar wat kan een boek lezen toch ontspannend zijn! 
Om de blok door te komen en/of optimaal van de zomer te genieten, presenteren wij (het cultuurteam) hierbij enkele tips op een gouden schoteltje. Het zou zonden zijn om dit gewoon naast je neer te leggen! 

 

ANNA
Het boek Eeuwige schoonheid (of “The Story of Art”) van Ernst Gombrich beschrijft op een verhalende wijze de geschiedenis van de kunst. Het vertrekt van prehistorische muurschilderingen en neemt je mee richting de abstracte werken van de jaren ‘50. Dit is het boek bij uitstek om op een aangename manier bij te leren over kunst!

“Eigenlijk is er geen kunst. Er zijn alleen kunstenaars. Ooit waren dat mensen die gekleurde aarde namen en met ruwe trekken de gedaante van een bizon op de wand van een grot schetsten; tegenwoordig kopen zij hun verfstoffen en ontwerpen aanplakbiljetten voor de ‘Underground’. In de tijd daartussen hebben ze nog heel wat meer gedaan!”

ANTHIA
Auteur Marlon James ontving in 2015 de Man Booker Prize voor beste Engelse roman. Toen ik dit boek oppikte verwachte ik een levensverhaal van reggae legende Bob Marley te lezen. Een soort alternatieve kijk op geselecteerde gebeurtenissen uit het leven van Marley, maar A Brief History of Seven Killings bleek zoveel meer te zijn dan dat. Het verhaal is voor een groot deel fictief, maar de schrijver weet de gebeurtenissen te schetsen alsof ze levensecht zijn. De auteur neemt je met dit boek mee naar een zeer roerige periode in Jamaica, zo rond het einde van de jaren tachtig. Het is bij vlagen zeer gewelddadig en je zou bijna weg willen kijken. De complexe verhaalstructuur en de veelheid aan personages maken het geen gemakkelijk boek, maar zeker niet minder spannend en interessant. Het verhaal is alles behalve kort dus je bent er wel even zoet mee, maar des te meer reden om dit boek mee te nemen op vakantie! 

ELISA
Heb je zin in een fantasyreeks die niet gaat over een arme herdersjongen die hoort dat hij de uitverkorene is om ‘een kwaad’ (in uiteenlopende vormen) te verslaan? Dat treft! Niets ‘arme herdersjongen’ bij Boeken van Zieners van Robin Hobb. Het hoofdpersonage, FitzChevalric Ziener, is nota bene de bastaardzoon van de kroonprins, waardoor zijn vader afstand doet van de kroon. Fitz wordt als bastaardzoon overdag opgevoed door de stalmeester, maar ’s nachts wordt hij opgeleid tot Moordenaar des Konings.

ORIN
Ik trein elke dag van mijn geboortestad Sint-Niklaas naar Campus-Zuid van KdG, en dat doe ik niet zonder een goede dosis leesvoer. Mijn nieuwste aanwinst van boekhandel De Slegte: Frida Kahlo, een vrouw geschreven door Rauda Jamis.
Iedereen kent Frida Kahlo: 'De die met hare unibrow en haar rare schilderijen'.
Onder mijn vrienden staat Kahlo bekend als mijn favoriete kunstenaar. Wil je meer weten over het bijzondere, maar korte leven van deze Mexicaanse? Dan kan ik dit boek zeker aanraden.

 

Zelf voeg ik hier graag nog aan toe dat je bij een bibliotheek vaak meer kan uitlenen dan alleen boeken. Zelfs de grenzen van literatuur in groot opzicht zijn al overschreden. Muziek, films, ... en zelf gezelschapsspelletjes kan je tegenwoordig aantreffen in bibliotheken. Alles dus om je tijdens de examenperiode optimaal te ontspannen. Of ideaal (én cultureel verantwoord) te laten afleiden. 
Ook is 'de plek der stilte' voor velen een goede studeerplaats. Al biedt GATE15 prachtige alternatieve plekken aan via STUDY360 voor de Antwerpse studenten! 

Lees ze!